Obłędny w smaku: herbatnikowy spód oraz lekka jagodowa pianka. PYCHOTA!!! SKŁADNIKI Spód herbatnikowy: 130 g herbatników maślanych 50 g rozpuszczonego masła Masa serowa: 200 g
słodki bratekZapraszam Was na kolejny przepis na kanapki z pieczonymi szparagami i awokado. Szparagi można jeść na różne sposoby. Często przyrządzam tartę ze szparagami lub pożywną sałatkę
codojedzeniaPan bagnat czyli bagietka po nicejsku to kanapka z tuńczykiem . Zostało mi trochę sosu cesarskiego , pomyślałam więc, że wykorzystam go do letnich kanapek z warzywami i
codojedzeniaDawno nie piekłam sernika, a miałam ochotę na jakiś szybki, niezbyt wymyślny i prosty w przygotowaniu... Ten - okazał się wielkim hitem nie tylko wśród rodziny
Di gotujeRabarbar! W końcu się pojawił na osiedlowych straganach :) Uwielbiam te chwile, gdy ulubione owoce i warzywa są dostępne na wyciągnięcie ręki. Co roku, gdy pierwsze łodygi
Mienta blogBezglutenowa wersja klasycznej szarlotki. Równie pyszna i pachnąca :) Dzięki mące z pestek arbuza, ciasto ma przyjemny, lekko orzechowy posmak. Nigdy nie dosładzam jabłek, bo dla mnie
Mienta blogLody aromatyczne fioletowe z kwiatami fiołków. Podałam je z cukrem fiołkowym i odrobiną syropu z fiołków.Proste do zrobienia, tylko musimy zapolować na te pyszne i
wesoła kuchniaPrzepis autorski (mój). Mazurek to typowe ciasto świąteczne - kuchni polskiej. Rodzaj ciasta nie jest dokładnie określony, dlatego może być kruche, biszkoptowe, makaronikowe, czy np. marcepanowe. Nadzienie
Di gotujeLubicie ciasto czekoladowe? Ja uwielbiam, mogłabym jeść kilogramami. Powstrzymuje mnie tylko jedna rzecz… jego kaloryczność. Z pomocą rozwiązania tego problemu przyszła mi gazeta GoodFood. Nieco podpatrzyłam
Kolizje SmakówWiem, że są osoby, którym na widok czekoladowego deseru od razu cieknie ślinka. Na mnie sama czekolada nie robi większego wrażenia. Lubię ją i czekoladowe przysmaki
Mienta blogDzisiejsza " słodkość" jest skierowana do wielbicieli mocno czekoladowych wypieków i ze względu na dodatek dość sporej ilości alkoholu, dla osób pełnoletnich :) Śliwki moczone w alkoholu i
Różne smaki w kuchniTaki oto torcik postanowiłam upiec z okazji 4 rocznicy założenia bloga :) Ale ten czas szybko leci ;) Pamiętam jakby to było wczoraj....Wuzetkę pamiętam jako wielki rarytas
Różne smaki w kuchniCytrynowa babka obowiązkowo musi pojawiać się na naszym świątecznym stole. Nie byłabym jednak sobą gdybym co roku nie wykombinowała czegoś nowego ;) Dlatego mam dla Was super
Mienta blogKto nie lubi czekoladowego szaleństwa? hmmm... a jak jeszcze dołączyć do tego smak chałwy to wychodzi przepyszne połączenie :D kto chętny do wypróbowania? Polecam :) Składniki na
Kulinarna (nie)codzienność