torty - 16045 przepisów (strona:679/1070)

Wegański snickers – bez pieczenia, bez nabiału 350

puste kalorie i to najbardziej do mnie przemawia. Jeśli uwielbiacie orzeszki ziemne, to wegański snickers aż się prosi, aby go przygotować. Może to być też fajny tort, dla osób uczulonych na nabiał. Wegański snickers – spód: 200 g suszonych daktyli bez pestek 1 szklanka wiórków kokosowych (ok. 90 g) 2 łyżki masła orzechowego (najlepiej 100%) 2 łyżki oleju kokosowego

Poezja smaku
Malinowy koktajl proteinowy z komosy ryżowej 115

przepis tutaj<klik> , z papryką i żurawiną – przepis tutaj<klik> albo w makowych fit babeczkach przepis tutaj<klik> . Koniecznie wypróbujcie też czekoladowy tort, w którym zamiast mąki używam komosy ryżowej – przepis tutaj<klik> . Składniki (na jedną porcję): 1/2 szklanki (120 ml) ugotowanej komosy ryżowej 1/2 szklanki (120 ml) mleka roślinnego

Lamarida.pl
Ciasto krówka bez pieczenia z galaretką kawową 280

bardzo słodkie. Jego niewątpliwym atutem jest łatwość i prostota przygotowania, ale także przyjemy smak. Rewelacyjny efekt smakowy otrzymałam, dodając do ciasta galaretkę kawową, która okazała się przysłowiową wisienką na torcie. Bardzo dobrze współgra ze smakiem masy krówkowej i przełamuje jej smak. Polecam ciasto krówkowe bez pieczenia z galaretką kawową, gdyż jego smak długo zostaje w pamięci i z nostalgią wspominamy

Kuchcik gotuje
CZEKOLADOWE VELVET CAKE Z KREMEM 121

Ciasto tort. Wilgotne ciasto zawdzięczamy dodatkowi jogurtu, który z dodatkiem masła nadaje ciastu ciężkości i wilgotności. Krem wykonany jest z kremowej śmietanki z dodatkiem serka mascarpone, a całość udekorowana karmelem. Pycha! Składniki na biszkopt: 250 g masła 320 g drobnego cukru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 4 jaja 370 g mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki kakaa 1 łyżeczka proszku

Słodki Zakątek
EKSPRESOWY KREM CYTRYNOWY NA BAZIE SERKA MASCARPONE 165

Pyszny, lekki krem cytrynowy, który doskonale nadaje się do przełożenia ciast, tortów czy babeczek. Nie za kwaśny, orzeźwiający smak, który na pewno zachwyci każdego. Krem przygotowałam dosłownie w kilka chwil z kilku składników. Jego wykonanie nie jest ani trochę skomplikowane.  Robiłam już maślany krem cytrynowy czy krem na bazie lemon curd, ale o tym kiedy indziej w osobnych postach

Zrób to smacznie
Ciasto z borówkami 151

coś pysznego z dodatkiem borówek, zapraszam Was serdecznie do zajrzenia do wpisów z przepisami na sernik na zimo z borówkami , pyszne bezy czekoladowe lub ciasto leśny mech lub tort lawendowy . A borówki na śniadanie wspaniale nadadzą się jako dodatek do bananowych placuszków i zdrowego budyniu jaglanego . Składniki: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku

Ciastkozercy
Tort bezowo- kawowy 205

schłodzone 2 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki na krem kawowy umieścić w misie miksera i ubić do otrzymania gęstego kremu. Gotowym kremem przełożyć blaty bezowe. Udekorować według uznania. Tort nadaje się od razu do spożycia. Przechowywać w lodówce. Źródło

Smaki Natalii
Czekowiśnia 167

wiśni. Każdy, kto próbuje raczej nie kojarzy smaku z wiśnią a raczej z czekoladą. Wyśmienity smak doskonale zastępuje np nutellę, ale znacznie zdrowszy. Można używać do przekładania ciast, tortów. Nadziewania pączków ,rogalików, itp. Świetny dodatek do tostów. Szerokie zastosowanie, dość proste przygotowanie. Można przechowywać do drugiego … Czytaj dalej Czekowiśnia

gotuj ze mną
Wiśnie w żelu z amaretto 154

Smaki lata zamknięte w słoiczkach.   Bardzo pyszne wiśnie w żelu czyli inaczej domowa frużelina-doskonała na zimę do ciast, tortów, naleśników czy gofrów. Tymi wiśniami możesz polać nawet waniliowe lody!  Dodatek amaretto podkręca smak-proszę z niego nie rezygnować. Smakują wybornie a ich przygotowanie nie jest pracochłonne …no może samo drylowanie :D Podany przepis jest na 1 kilogramową

Wanilia i Kardamon
Zupa z kurczakiem, ryżem i szparagami 120

dziś przedstawiam na talerzu to idealny obiad na letnie dni. To kwintesencja smaku i aromatu, kremowości zupie nadaje jedwabisty, całkiem prawie rozgotowany ryż. Szparagi są tutaj "wisienką na torcie", polecam gorąco. Krem drobiowy ze szparagami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto drożdżowe z truskawkami 118

Każdy początek wakacji moja mama starała się uczcić tortem z truskawkami. Ilekroć wracałam do domu ze swoim szkolnym świadectwem, w lodówce czekał już czerwcowy przepyszny wypiek z masą budyniową, truskawkami i czerwoną galaretką. To wspomnienie wraca do mnie przy każdym początku lata i wakacji. Dzisiejsza moja propozycja także jest pełna świeżych truskawek. To kwintesencja czerwca – ciepłe, puszyste, drożdżowe

Raj dla Podniebienia
MÓJ KURS CUKIERNICZY 2 158

Od 22.06. do 24.06 prowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. I tym razem znów towarzyszyła mi cudowna ekipa kursantów! Oby więcej takich! Zakochanych w

Ostra na Słodko
Lekki sernik z truskawkami i pianką bez cukru 176

dodawać dużej ilości masła i zrezygnować z cukru. Tak właśnie zrobiłam. Warstwa twarogowa jest wykonana z prostych składników, a zatopione są w niej oczywiście pyszne, dojrzałe truskawki. Wisienką na torcie (lub – jak kto woli – truskawką ;)) jest pianka z dodatkiem liofilizowanych truskawek, które zmieliłam w blenderze na puder. Nadały one piance lekki, różowy kolor i delikatnie wyczuwalny truskawkowy smak

Fitkot
Frużelina czereśniowa na zimę do słoików 182

Witam serdecznie Tym razem zaproponuję przepis na przygotowanie frużeliny z czereśni. Frużelina jest bardzo smaczna, lekko słodka i winna. Tak przygotowaną frużelinę możemy użyć do przełożenia ciasta, tortu, przygotowania rolady biszkoptowej, deserów, nałożenia na naleśniki lub gofry, a nawet na pieczywo. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania frużeliny będziemy potrzebowali: Z podanych proporcji wyjdzie około 1 L frużeliny 1 kg wydrylowanych

Uwaga Babcia Gotuje
Pierogi z bobem – kuchnia podkarpacka 213

stanowiły jeden z elementów codziennego jadłospisu. Zwykle wykorzystywano fasolę lub groch w połączeniu z kapustą, czy ziemniakami, ale zaradne gospodynie znajdowały dla nich również mniej konwencjonalne zastosowania, jak choćby tort na bazie gotowanej fasoli. Na północy Podkarpacia popularne były również pierogi z farszem przygotowanym z roślin strączkowych. Na blogu znajdziecie wcześniejszy przepis na kupieńskie pierogi z farszem z fasoli

Trzeci talerz