torty - 16045 przepisów (strona:646/1070)

Ciasto Kokosowa KRÓWKA 611

wyłożyć na wierzch ciasta, wyrównać. Na koniec ciasto posypać wiórkami kokosowymi i wstawić na całą noc do lodówki. Udanych wypieków :) Przypominam jeszcze o moim pięknym e-booku „Wyjątkowe Torty i Ciasta” ! Jest w nim 25 przepisów na pyszne, fantastyczne ciacha, bardzo polecam! Link do sklepu: https://malacukierenka.pl/produkt/malacukierenka-torty-ciasta-ebook

Mała Cukierenka
30 PRZEPISÓW – PODSUMOWANIE KWIECIEŃ 2020 100

MASŁO Z NERKOWCÓW Z RODZYNKAMI SEREK Z OGÓRKIEM I RZODKIEWKĄ PIECZONY ŁOSOŚ Z IMBIREM I MIODEM PLACUSZKI KOKOSOWE CHRUPIĄCE ZIEMNIAKI W MUNDURKACH MROŻONA HERBATA Z GREJPFRUTEM MASŁO Z NERKOWCÓW TORT HONDA I DOMO KUN SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY DIP Z NERKOWCÓW Z KOLENDRĄ SOS DO SAJGONEK OMLET Z ŁOSOSIEM MASŁO ORZECHOWE SOLONY KARMEL HUMMUS NA SŁODKO WANILIOWY CZEKOLADOWY HUMMUS

SandraFrej.com
Pięć porad na zdrowy tryb życia dla zabieganych 116

jedzeniu, które lubisz, nie stawiając sobie żadnych ograniczeń. Ograniczenia i zmuszanie się do jedzenia, czegoś czego nie lubicie może powodować negatywne skojarzenia i zniechęcać do diety. Kawałek ciasta, tortu czy hot-doga może być przyjemnym elementem dnia – wszystko oczywiście z umiarem. Jeśli jednak duża ilość cukru sprawia, że czujesz się senny, sprawdź ile go spożywasz i dostosuj spożywane posiłki

ProstePesto.pl
Leśny mech z malinami 199

nawet szybciej stężeje. Moje mrożone maliny były zbite w jedną kulę ( własne zapasy ) więc wcześniej je rozmroziłam.  Ciasto szpinakowe zapiąć z powrotem w tortownicy lub w obręczy do tortów. Tężejącą galaretkę z malinami wylać na ciasto ( galaretka nie może być zbyt płynna gdyż wsiąknie w ciasto ). Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Krem śmietankowy: Żelatynę zalać zimną wodą

Opowieści z piekarnika
Lodówka side by side – czy warto? 182

jedną z największych zalet lodówek side by side. Takie urządzenia bardzo często przekraczają 600 l całkowitej pojemności , więc zmieszczą masę jedzenia różnego typu (źródło danych: https://www.prorankingi.pl/rankingi/agd/lodowki-side-by-side/ ). Wysoki tort, mnóstwo mrożonek, wysokie butelki wina czy napojów gazowanych, większe kawałki mięsa, długie ryby, masywniejsze warzywa – długo mogę wymieniać produkty, które bez problemu zmieścisz w lodówce side by side . Zarówno

Słodkie okruszki
Pyszne CIASTKA Owsiane napakowane bakaliami 156

blaszce na około 10 minut, dopiero po tym czasie przenosić je z blaszki (jak ciastka ostygną to stwardnieją). Udanych wypieków :) Przypominam jeszcze o moim pięknym e-booku „Wyjątkowe Torty i Ciasta” ! Jest w nim 25 przepisów na pyszne, fantastyczne ciacha, bardzo polecam! Link do sklepu: https://malacukierenka.pl/produkt/malacukierenka-torty-ciasta-ebook . Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Bananowiec 167

Super bananowiec , czyli pyszne ciasto z bananami, które możesz upiec na każdą okazję i o każdej porze roku. To świetny i sprawdzony przepis a ciasto można podać nawet jako tort bananowy na urodziny. Zapraszam! - uwielbiane przez dzieci - bardzo uniwersalne ciasto - można je piec przez cały

AniaGotuje.pl
Wiedeń – kawiarnie, słodkości i muzyka 162

znak, że cukiernicy z Demel K&K Hofzuckerbäckerei (czyli Nadwornej Cukierni Cesarskiej i Królewskiej Demel) szykują słodkości, które dziś będą czarować podniebienia wiedeńczyków i turystów z całego świata. Torty wprawnym ruchem wkładane są do ozdobnych pudełek, a cukierki i ciastka wędrują do szklanych witryn. I tak samo jest co rano, od 1786 roku. Do eleganckiego świata cesarskiej cukierni

smakowitehistorie.com
Kasza Manna 96

kasz. Jest ona lekkostrawna , dlatego zalecana się ją przy karmieniu niemowląt. Które z resztą ją uwielbiają, za jej delikatny smak. Z użyciem kaszy mannej można przygotować wspaniałą masę do tortów tzw.: masę grysikową . Kasza manna wykazuje właściwości higroskopijne, doskonale chłonie wodę , dlatego świetnie nadaje się jako substancja wiążąca do rożnego rodzaju sosów, ciast, babek, ciasteczek, deserów, klusek, kotletów. Może być

SmartBake.pl
Ganache – najczęstsze problemy. 112

Co zrobić gdy podczas przyrządzania ganache, coś pójdzie nie po naszej myśli? Poniżej przedstawiam kilka najczęściej występujących problemów przy wykonywaniu ganache. Jak zlikwidować grudki w ganache

SmartBake.pl
Beza szwajcarska 102

skomplikowany ze wszystkich bez, aczkolwiek mnogość jej zastosowań wynagradza trud. Z bezy tej możesz przygotować stabilny i pyszny krem maślany , ozdoby w różnych kształtach, lizaki bezowe, makaroniki, desery lodowe, torty bezowe. Poprzez dodanie aromatu nadajemy bezie smaku. Dobrą opcją jest dodanie łyżeczki soku z cytryny do podgrzewanych białek. Nadmiar wody wyparuje, a aromat zostanie. Możesz również dodać łyżeczkę kakao

SmartBake.pl
Biszkopt miętowy 153

biszkoptem czekoladowym. Przepis znajdziesz tutaj . Do tego śmietanowa masa truskawkowa (z truskawek liofilizowanych, ponieważ akurat takie miałam pod ręką) i masa na bazie śmietanki z delikatną nutką cytryny. Tort otynkowany masą maślaną na bezie szwajcarskiej . Ozdoby wykonane z bezy szwajcarskiej . Pycha… Ja wymieszałam szpinak z miętą. Możesz wykonać ten biszkopt przy użyciu wyłącznie liści mięty. Do wymieszania mięty

SmartBake.pl
Krem kokosowo-śmietanowy 94

lepszy. Wypróbujcie ten krem u siebie i napiszcie w komentarzu jak wam się poszło. Z poniższego przepisu wychodzi ok. 1,2kg masy. Taka ilość powinna starczyć na przełożenie 3x tortu o średnicy 20cm. Nie za bardzo wiem jakie przeliczanie porcji najbardziej będzie wam pasowało. Dla porządku przyjęłam, że są to składniki na 10 porcji. Jeśli potrzebujecie mniej lub więcej kremu

SmartBake.pl
Czym się różnią – cupcake, babeczka i muffin? 91

Najczęściej stosuje się dekoracje z masy cukrowej, lukru królewskiego, czekolady, różnego rodzaju kremów. Cupcake są bardzo dekoracyjne , dzięki czemu bardzo często możemy je znaleźć na słodkich stołach lub obok tortu , jako jego uzupełnienie. Ciasto na cupcake/babeczki jest dość rzadkie, lejące . Kiedy pierwszy raz je robiłam konsystencja ciasta bardzo mnie zaskoczyła i nie bardzo wierzyłam w sukces moich muffinek. Jednak

SmartBake.pl