ubijać przez kilka minut mikserem na gęstą i puszystą masę. Opcjonalnie posmarować spód czekoladowego blatu dżemem porzeczkowym, na to nałożyć krem, zostawiając trochę na boki i wierzch tortu. Całość ozdobić czekoladą. Schłodzić w lodówce
Healthy food explorerkrem to coś pysznego. Uwielbiam połączenie kwaśnego i słodkiego. Idealnie współgra w masach ciast i tortów, ale również jako jeden ze składników deserów. Ba! Pokusiłam się również dodać go do marynaty przed pieczeniem kurczaka. Można go trzymać do dwóch tygodni szczelnie zamknięty w lodówce. Spróbujcie :) Składniki: 2 żółtka 2 duże jaja 2 cytryny 90g masła 160g cukru Przygotowanie
ChilliJemywidoczna jest tylko zielona i niebieska posypka, różowa gdzieś zniknęła, pewnie to kwestia użytych przez producenta barwników. Dodatek posypki to miał być tylko wizualny efekt wow, wyszło jak wyszło. Tort był pyszny, delikatny, puszysty i kremowy, a do tego nie zbyt słodki dlatego zapraszam na przepis. Składniki: 5 jaj szczypta soli 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki
Cynamonowe szczęścieciasta. Wszystkie składniki komponują się idealnie, dzięki temu ciasto smakuje znakomicie! Całe ciasto jest dość proste w przygotowaniu i nie zajmuję dużo czasu, więc świetnie sprawdzi się zarówno jako tort na różnego rodzaju okazje, jak i ciasto na niedzielę do kawy. Składniki: Ciasto: 850 g masy makowej 6 jajek 2-3 łyżki cukru 5 płaskich łyżek kaszy manny 1 czubata
Kuchnia MagdaLenyDzisiaj polecam krem russel- czyli krem maślany , który możemy użyć do dekorowania i przekładania tortów, ciast tortowych oraz rolad. Składniki: 250 g masła 2 jajka 110g cukru 10 g cukru wanilinowego Jaja ubić z cukrem w kąpieli wodnej, (miskę stawiamy na garnku z gotującą się wodą), tak aby masa zwiększyła swoja objętość 2-3 krotnie. Masło utrzeć na pulchną masę
Pomysłowa kuchniazdjęcia na Instagramie - rita__creative 👫 Mój Fanpage na Facebooku: RITA creative 👫 Moja Grupa KRTEATYWNE WYPIEKI 📌 Moje inspiracje na Pinterest - RITA creative 💰 Wesprzyj moją pracę dotacjami Zobacz też przepis na tort czapka . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
RITA food channelpuch. Nadal miksując dodawać po łyżce ostudzonego budyniu (budyń i masło muszą mieć temperaturę pokojową aby masa się nie zważyła). Tortownicę (24cm) wyłożyć folią spożywczą lub założyć obręcz do tortów. Na dnie ułożyć warstwę ciastek, wyłożyć 1/3 masy, ułożyć kolejną warstwę ciastek. Czynność powtarzać do czasu aż uzyskamy 3 warstwy ciastek i kremu. Wierzch torcika posypać pokruszonymi ciastkami i uprażonymi
Smakołyki AsiPyszne ciasto szczególnie dla tych co kochają czekoladę. Jest ono po prostu czekoladowe. Ciasto czekoladowe z krówką czekoladową z migdałami. Można je również podawać jako tort. Biszkopt czekoladowy : 120 g miękkiego masła, 6 jajek (jajka przed rozbiciem sparzyć), 200 g cukru, 120 g czekolady deserowej, 1 łyżka ciemnego kakao (ja dodałam czarne kakao), 120 g mąki pszennej (u mnie tortowa
królestwo garówjuż ostatni wpis przed Świętami Wielkiej Nocy. Tym samym życzę Wam radosnych Świąt, pełnych ciepła rodzinnego i smacznego jajka :) A w ten radosny dzień postawcie na stole Tort Wielkanocny, bo kto by go nie chciał. Składniki: ciasto 7 jaj 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki mielonych orzechów laskowych (ok 50 g) 1,5 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku
Niezły MłynekLubicie chałwę? Jeżeli tak to podsyłam Wam super przepis na sernik z chałwą. Udekorowany możecie wykorzystać jako tort :) Składniki: spód 200 g ciemnych herbatników 150 g chałwy waniliowej 100 g masła 100 g czekolady sernik 800 g zmielonego twarogu 120 g masła 4 jajka 170 g cukru 0,5 szklanki mleka 1,5 opakowania budyniu wanilinowego Przygotowanie: herbatniki
Niezły Młyneksmarujemy dżemem oraz smietaną.Nakładamy 3 biszkopt i również go nasączamy.Odkładamy część masy i dajemy do niej kilka kropel barwnika spożywczego.Nakładamy na wierzch i boki tortu oraz dekorujemy. Smacznego
Przepisy mojej mamyPrzepyszny tort z lekką masą z bitej śmietanki i czekolady,przełożony dżemem wiśniowym z dodatkiem wiórek kokosowych. Idealne połączenie ! Przepis nawet dla tych początkujących cukierników:-) Składniki: 3 blaty biszkoptowe o średnicy 26-28cm 20 dag czekolady mlecznej 10 dag czekolady gorzkiej 0,5 l śmietanki kremówki 36% 8 łyżek dżemu wiśniowego 0,5 szklanki wiórek kokosowych
Przepisy mojej mamyBlat biszkoptowy nasączamy ,nakładamy 3 łyżki dżemu,równo rozsmarowujemy.Na dżem nakładamy połowę masy budyniowej.Równamy.Przykrywamy biszkoptem,nasączamy,smarujemy dżemem i resztą kremu.Nakładamy ostatni biszkopt i nasączamy.Tort smarujemy i ozdabiamy ubitą śmietaną i owocami. Smacznego
Przepisy mojej mamyTort który zrobiłam na 4 urodziny mojego synka. Kolorowe biszkopty upiekłam z gotowych mieszanek biszkoptowych.Przełożyłam je dżemem i bitą śmietaną. Wierzch udekorowałam bitą śmietaną zabarwioną barwnikami oraz opłatkiem jadalnym
Przepisy mojej mamybolognese? Mniej lub bardziej klasycznie, ale chyba każdy. Większość przygodę w kuchni zaczyna właśnie od tego dania. Ale czy można je podać inaczej niż tradycyjnie? Powiedzmy w formie zapiekanego tortu? Pewnie że tak. Myślę, że taka forma zapiekanki nie tylko sprawdzi się jako ciekawa odmiana na obiad, ale jako nietypowa wersja na przyjęcie ze znajomymi, gdy będziecie chcieli ich czymś
Bernika - moj kulinarny pamietnik