torty - 16045 przepisów (strona:481/1070)

Zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym 171

3 litry wywaru warzywnego 1 kg cebuli 1/4 kostki masła 2-3 ząbki czosnku pieprz, sól, ostra papryka ewentualnie groszek ptysiowy, grzanki, żółty ser Gotujemy wywar

Humanistka w kuchni
Trufle z mascarpone w wielu odsłonach 149

25 dag serka mascarpone 15 dag kruchych podłużnych biszkoptów 2 łyżki cukru pudru kawa rozpuszczalna kakao, migdały w płatkach lub zmielone, krokant orzechowy i inne…według

Humanistka w kuchni
Świąteczny barszcz biały 193

1.3 kg drobiowego mięsa mielonego 2-3 niewielkie cebulki 2 jajka 2 kostki rosołowe   kilka listków laurowych kilka ziarenek ziela angielskiego kilka ziarenek pieprzu łyżeczka

Humanistka w kuchni
Śledzie egzotyczne 161

60 dag matjasów bez skóry pół słoiczka musztardy sarepskiej cebula biała-czosnkowa (ewentualnie zwykła) orzechy włoskie około 30 dag śliwki kalifornijskie suszone około 30-40 dag

Humanistka w kuchni
Tarta bananowa 154

ciasto: 30 dag mąki 10 dag masła 2 jajka 10 dag cukru pudru nadzienie: 4 banany 1/3 szklanki kremówki 15 dag masła 15 dag cukru wierzch

Humanistka w kuchni
Placki otrębowe: 221

3 łyżki otrębów owsianych 2 jajka 180 g gęstego jogurtu naturalnego 150 g serka homogenizowanego 2 łyżki mąki kukurydzianej   słodzik do smaku łyżeczka proszku do

Humanistka w kuchni
Malinowa rozkosz 199

50 dag mrożonych malin 200 ml śmietany 30 lub 36% 6 łyżek cukru pudru krokant orzechowy lub czekolada do posypania Maliny miksujemy z połową cukru pudru

Humanistka w kuchni
Ziołowe grzanki 132

bochenek chleba pszennego różne przyprawy: papryka ostra, słodka, cząber, zioła prowansalskie, czosnek mielony lub sól czosnkowa, pieprz, vegeta i inne. olej ok. 2 łyżek Chleb pokroić

Humanistka w kuchni
Potrawka pomidorowa 218

50 dag drobiowego mięsa mielonego  puszka pokrojonych pomidorów 1 cebula oregano bazylia pieprz sól Podsmażyć mięso mielone, cebulę. Przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać pomidory

Humanistka w kuchni
Sałatka makaronowa 374

50 dag makaronu (najlepiej kolorowego) 30 dag szynki, np. konserwowej 30 dag żółtego sera 1 słoik pędów bambusa puszka kukurydzy majonez pieprz, sól Pokroić w kostkę

Humanistka w kuchni
Sernik wiedeński mojej babci 151

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Humanistka w kuchni
Ciasto z kajmakiem 154

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Humanistka w kuchni
Tarta – ciasto podstawowe 350

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Humanistka w kuchni
Tarta z truskawkami 133

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Humanistka w kuchni
Młoda kapusta z wkładką 143

1 główka młodej kapusty 3 młode marchewki pół pęczka koperku 5 sztuk kiełbasek pysznych lub cienkiej śląskiej drobiowej 2 łyżki masła sól, pieprz, wegeta, papryka ostra

Humanistka w kuchni