Szybki torcik dzisiaj dla Was przygotowałam. No dobra nie dla Was, bo jakiś czas temu zaniosłam go do pracy i oczywiście nic nie zostało. Podsyłam jednak
Magiczne Życie MartyMrowisko to takie regionalne ciasto, które jest typowe dla kuchni litewskiej i charakterystyczne dla Podlasia. Po prostu przypomina faworki oblane miodem, posypane makiem i
Di gotujespód: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła masa truskawkowa: 600 g serka homogenizowanego Danio 400 g mrożonych truskawek 1 galaretka truskawkowa 3 łyżeczki żelatyny
Kolorowa kuchnia ElkiKilka dni temu mieliśmy kolejną rocznicę ślubu, jak zwykle chciałam przygotować coś innego, smacznego, wyszukanego Trafiło na przepis z Kwestii Smaku . Sernik co prawda zrobiłam bez
Państwo Wojtczuk gotująTakie ciasto ostatnio chodziło za mną! Postanowiłam je po prostu upiec.Widząc całą tablice Mendelejewa na etykietach tych ciast które leżą w sklepach
Radość kipiąca uśmiechem.SKŁADNIKI Ciasto 250 g gorzkiej czekolady 100 g m ą ki pszennej 100 g cukru 100 g masła 100 g dżemu morelowego 1 laska wanilii
La grande e la piccola cuocaTorcik czekoladowy z bananami No dzisiaj to mam dla was prawdziwą rozpustę I to dosłownie, ale tylko pod warunkiem, że lubicie czekoladę no i banany. Gdyby
RelaxtimeCIASTO: szpinak mrożony - 35 dag cukier - 20 dag jajka - 4 szt olej - 1 szkl mąka pszenna - 1 szkl mąka krupczatka - 1 szkl proszek do pieczenia
Camilla w kuchniLubię wymyślać kanapki. Smakuję się w nietypowych kanapkach. Przyrządzam kanapki wielowarstwowe, gdzie każdy kęs zadziwia smakiem i konsystencją. Jak dzisiejsza kanapka z awokado i tahini, obficie
codojedzeniaPewnego razu zachciało mi się sernika, ale takiego z miodem... (Ostatnio do wszystkiego dodaję miód.) Upiekłam i... zniknął ekspresowo już kolejnego dnia. Nie, nie - sama
Di gotujePrzepis jest bardzo stary i znalazłam go w swoich notatkach z wycinkami gazet. Proporcje i same składniki łatwo zapamiętać, a samą babkę - szybko przygotować. Przyznam, że
Di gotujeNie znam osoby, która by go nie lubiła, ulubieniec najmłodszych, słodki ciągnący się Pan Karmel. Wygląda a smakuje znacznie lepiej niż gotowe
Wylizany Rondel