Wilgotne blaty czekoladowe nasączone nalewką , obłędny czekoladowy krem z orzechowymi michałkami, całość zwieńczona świeżymi malinami zatopionymi w galaretce. To ciasto nie ma sobie równych i jest jak najlepszy tort, wbrew pozorom bardzo łatwe do zrobienia. Jedno z moich ulubionych połączeń smakowych. Składniki: Biszkopt: 5 jajek ¾ szklanki cukru 2/3 szklanki i mąki tortowej 1/3 szklanki ciemnego kakao 50 g gorzkiej czekolady
Wanilia i Kardamonsztywno, połączyć z żelatyną. Szprycę napełnić śmietaną, na dwóch plackach wycisnąć po trzy koła pozostawiając odstępy, które należy wypełnić masą owocową. Placki ułożyć jeden na drugim, przykryć trzecim. Boki tortu posmarować resztą śmietany, posypać uprażonymi migdałami. Na wierzchu ułożyć truskawki i oprószyć cukrem pudrem. Artykuł Torcik z rabarbarem i truskawkami pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniadodać do tężejącej masy, wsypać pokrojone truskawki, wymieszać i rozprowadzić na cieście. Pozostałą śmietanę nierównomiernie rozprowadzić na cieście, wierzch udekorować truskawkami pokrojonymi w plastry. Bezy pokruszyć i oprószyć wierzch tortu. *źródło: Sól i Pieprz 5/2010 Artykuł Torcik truskawkowo-serowy na chrupiącym spodzie pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniazdążyłam się nacieszyć niektórymi chwilami. Najpiękniejsze momenty są zbyt ulotne... Zbliżały się urodziny M a ja już od jakiegoś czasu zastanawiałam się co by mu upiec. Nie chciałam klasycznego tortu tylko czegoś bardziej wyrafinowanego. Chodziło za mną połączenie kawy i malin. I tak przeglądając internet w poszukiwaniu inspiracji natrafiłam na ten przepis ( klik ). Nie zastanawiałam się długo. Kupiłam potrzebę składniki
My simple kitchencukrem waniliowym., następnie łączymy z przestudzoną żelatyną. ciasto przekładamy bitą śmietaną oraz paroma truskawkami, przykrywamy drugą częścią ciasta, przekrawamy na pół wzdłuż i układamy na tacy jak motyl. wierzch tortu dekorujemy resztą śmietany, truskawek oraz listkami mięty lub melisy... odstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny
Camilla w kuchniTort z ananasem zatopionym w kremie z naturalną dekoracją imitującą kwiaty jest puszysty i delikatny w smaku
Przepisy Kulinarnezrobione, i jak następnym razem takich błędów uniknąć. Torcik truskawkowy to szybki torcik z truskawkami i bitą śmietaną w środku, na zewnątrz z kremem, który pozostał mi po ostatnim torcie . Pierwsza rzecz którą wypróbowałam: Krem na bezie szwajcarskiej można użyć ponownie w ciągu trzy dni. Należy przechowywać go w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku (chłonie zapachy z lodówki
Piekarz-Kucharz-GarkotłukNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE
Korniszonkiodrobinę kremu do posmarowania wierzchu ciasta - samej góry). N astępnie posmarujcie frużeliną jagodową. Przykryjcie ostatnim kawałkiem ciasta, posmarujcie górę i odstawcie do lodówki na co najmniej 2 godziny. Schłodzony tort wyrównajcie dookoła zbierając nadmiar kremu. Oblejcie glazurą czekoladową i ozdóbcie według własnej inwencji. Powodzenia
Piekarz-Kucharz-Garkotłukdzielę na 3 części, jedną do masy ananasowo śmietanowej, drugą do masy porzeczkowej i tutaj dodaje niewielką ilość śmietanki około 100 ml, a trzecią częścią jest masa do obłożenia tortu. W tym przypadku na wierzch poszła masa śmietanowa z niebieskim barwnikiem i odrobina masy z zielonym barwnikiem co widać na zdjęciach. Jeśli żelatyna jest już rozpuszczona i zimna, najlepiej taka
Życie zaczyna się w kuchnimożesz dodać preparat żelujący do przetworów. Konfitura z wiśni gotowa! A teraz składamy: Blaty wysmaruj powidłami. Następnie kremem czekoladowym. Pamiętaj nakładaj blat na blat :). Z pozostałej masy wysmaruj resztę tortu. Jako, że nie mam do tego specjalnych łopatek i deseczek zrobiłam to gumową łyżką. Polewa to (gorzka czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej). Dodałam też na wierzch ulubione słodkości
ClauditteMissCookingOstatnio miałam bardzo mało czasu na pieczenie, a chciałam przygotować coś smakowitego na urodziny męża. Uwielbia masło orzechowe, dlatego wymyśliłam sobie, że zamiast tradycyjnego tortu zrobię roladę. Ciasto piecze się tylko kilkanaście minut, a zrobienie masy jest banalne jak bułka z masłem ;) Ciasto wyszło delikatne i puszyste, a masa idealna w smaku i konsystencji. Nie za słodka, czyli taka
Mienta blogmiksuję. Masę wykładam na ciasto. Wyrównuję. 5. Galaretki żółte rozpuszczam w 2 szklankach wrzątku. Studzę. Plastry ananasa kroję w małą kostkę. Układam na masie śmietanowej. Owoce zalewam tężejącą galaretką. Tort wstawiam na godzinę do lodówki
Tradycyjna kuchnia Kasi