tort - 16118 przepisów (strona:371/1075)

Roladki naleśnikowe po meksykańsku 101

Roladki z ciasta naleśnikowego z nadzieniem meksykańskim w stylu chili con carne, zapieczone w piekarniku pod mozzarellą. Nadzienie   składa się z mielonej wołowiny oraz cebuli

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto milionera 136

Ciasto milionera znane też pod nazwą "milion kalorii" przygotowane w formie tarty, a u mnie pełniło ono rolę mazurka na święta. Składa się ze spodu z

Kuchnia MagdaLeny
Francuskie ślimaczki z salami i serem 109

Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami, serem żółtym i cebulą. Szybkie przekąski zaledwie z 5 składników gotowe w 30 minut! Smakują jak pizza i są naprawdę

Kuchnia MagdaLeny
Zapiekane awokado 95

Nie wiem jak u Ciebie, ale ja ciągle słyszę "Mamo co dziś na śniadanie? O nie nudne kanapki!". Po wysłuchaniu moich pociech bardzo często

Wielki apetyt
Bułeczki czosnkowe 97

Z racji tego, że ostatnio dość dużo przesiaduję w domu a w takich chwilach największą frajdę sprawia mi gotowanie, postanowiłam sprawić przyjemność moim dzieciom i upiec

Wielki apetyt
Bułki cebulowe 109

Każdego dnia nowe wyzwanie. Wczoraj bułeczki czosnkowe ( pycha polecam), dziś cebulowe. Okazuje się, że domowe pieczywo może być dużo smaczniejsze niż te z piekarni. Bułki i

Wielki apetyt
Mus jagodowy. 109

jagodowy jest idealnym uzupełnieniem ciast, tortów, serników. Pyszny, lekki i stabilny mus przypadnie do gustu każdemu. Co to jest mus jagodowy? Musy owocowe od kremów owocowych różnią się tym, ze zawierają dużo większą ilość owoców. Stabilizowane są żelatyną lub galaretą owocową (można też użyć agar jeśli ktoś preferuje) Ubita śmietana spełnia rolę spulchniającą i rozrzedzającą mus. Bez śmietany, mus owocowy(...)frużeliny). Zastosowanie Ja bardzo lubię musy owocowe ze względu na ich lekkość , łatwość przygotowania i atrakcyjny smak. Najczęściej stosuję je do tart , tartaletek , ciast musowych, jako warstwa tortu lub uzupełnienie do serniku. Czas potrzebny do ich przygotowanie jest niewielki, a efekt zaskakujący. Poniżej przedstawiłam mus z jagód , jednak Ty możesz użyć również innych owoców. Pamiętaj, że do żelatyny nie dodajemy

SmartBake.pl
Ciasto drożdżowe z karmelizowanymi jabłkami i kruszonką 99

Przepyszne wilgotne i puszyste ciasto drożdżowe połączone z karmelizowanymi jabłkami o smaku cynamonu i chrupiącą słodką kruszonką – połączenie doskonałe. Czas przygotowania: 120 min Czas pieczenia

Słodki Blog
Sałatka wiosenna z jajkami 345

Prosta sałatka wiosenna z nowalijkami...sałatą, ogórkami, rzodkiewkami i szczypiorkiem, z dodatkiem jajek gotowanych na twardo, podana z sosem chrzanowym na bazie jogurtu greckiego oraz

Kuchnia MagdaLeny
Drożdżówki z budyniem i malinami 120

Zakręcone bułeczki drożdżowe na słodko... z budyniem waniliowy i świeżymi malinami, polane rozpuszczoną białą czekoladą. Drożdżówki są mięciutkie, pulchne i nie za słodkie - po prostu

Kuchnia MagdaLeny
Krem z pieczonych buraków 99

Zupa typu krem z pieczonych buraków z dodatkiem czosnku i tymianku, zabielona serkiem mascarpone. Gęsta i aksamitna zupa o słodkawym smaku, przygotowana zaledwie z kilku składników

Kuchnia MagdaLeny
Biszkopt czekoladowy – przepis i test 83

ceniony za swoją stabilność i podatność na formowanie. Często wykorzystuje się go do tworzenia rzeźb jadalnych. Jednak, ze względu na to, że jest dość ciężki, krem użyty jako przełożenie tortu musi być gęsty i stabilny. Zazwyczaj stosuje się ganache lub kremy maślane. Jeśli zależy nam bardziej na walorach smakowych tortu, powinniśmy użyć biszkoptu opartego na ubitych białkach. Biszkopt ten jest

SmartBake.pl
Krem śmietanowo – owocowy z serkiem mascarpone. 116

Krem śmietanowo – owocowy z serkiem mascarpone to pyszny krem, który dzięki swojej stabilności doskonale nadaje się do tortów. Można z niego wykonać zarówno ozdoby śmietanowe jak i wypełnić wnętrze tortu. Bazą tego kremu jest bita śmietana. Użyj takiej, która ma przynajmniej 30% tłuszczu. Śmietana o mniejszej zawartości nie ubije się. Po ubiciu powinna być kremowa i puszysta. Zaletą masy

SmartBake.pl
Rodzaje Biszkoptów 108

kuchniach na całym świecie cukiernicy wypiekają ciasta podobne do naszych polskich biszkoptów. Różnią się one składem i sposobem przyrządzania, ale wszystkie służą do tego samego… do zbudowania tortu. Biszkopt to ciasto, które nie zawiera tłuszczu. W jego skład wchodzą jaja, mąka pszenna i cukier. Ciast z dodatkiem tłuszczu nie powinniśmy nazywać biszkoptami. Biszkopt możemy przyrządzić dwoma sposobami: na zimno(...)deser. Doceniono go w wielu krajach, nie tylko za jego smak, ale i za łatwość wykonania. Biszkopt można przyrządzić na wiele sposobów: jako rolady, babeczki, klasycznie jako blaty do tortów i podstawy do ciast. Biszkopt, do którego jesteśmy przyzwyczajeni nie zawiera dodatku masła, przez co jest lekki i doskonale nadaje się do nasączania. Jednak łatwo się kruszy i nie jest

SmartBake.pl

Proponowane wyszukiwania