tort kremowy - 490 przepisów (strona:3/33)

Mój tort urodzinowy. I tortowa refleksja 208

żadnych cudów. Nie wyglądał jak z cukierni, za to smakował wszystkim gościom, a mnie duma rozpierała.Od tego czasu zrobiłam sporo różnych tortów, brzydszych i ładniejszych, mniej czy bardziej tradycyjnych - ale wszystkie były pyszne. Słodkie, kremowe, rozpływające się w ustach... Zdecydowanie na wyjątkowe okazje - bo mnóstwo w nich kalorii, bo zajmują nieco więcej czasu.I choć staram się walczyć z sobą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort czekoladowy 171

bardziej gorzki niż słodki. Jeżeli więc lubi ktoś jednak bardziej słodkie torty, to zamiast gorzkiej czekolady można wykorzystać mleczne, lub po prostu użyć więcej cukru pudru, co nada kremowi słodki smak ;-) Tort można włożyć również do lodówki, co nada mu smaku lodowego tortu. Jeżeli zaś chodzi o biszkopt, to można zrobić z własnego przepisu, lub skorzystać z poniższego. SKŁADNIKI

Passions hobbies life
Tort kajmakowy z krakersami 199

pokruszonych krakersów. Krakersy po krótkim czasie miękną i delikatnie przełamują słodycz tortu. Pycha! Całość współgra idealnie Tort udekorowałam w stylu Ombre (cieniowanie), niestety… zapomniałam, że długie dekorowanie tortu nie sprzyja kremowi, który zrobiony jest z bitej śmietany. Trochę zaczął się rozwarstwiać… W związku z tym, radzę dekorować go w miarę sprawnie Przez to nie ma zdjęć kwiatków, które

Oryginalny smak
Tort śmietanowy z owocami 240

Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry! Wykonanie Tortu: BISZKOPT : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z dwiema łyżkami cukru na bardzo gęstą pianę. W oddzielnym naczyniu ubijamy żółtka z pozostałym cukrem i zapachem aż do powstania żółtej kremowej konsystencji .Do masy powstałej z ubitych żółtek dodajemy przesianą mąkę (pszenną(...)smarujemy kremem-wygłądzamy i … DEKORUJEMY : Boki tortu obkładamy płatkami migdałowymi. Na wierzchu układamy owoce zaczynając od środka, a z kremu za pomocą rękawa robimy ramkę dookoła tortu. Możecie również- zamiast zwykłej kremowej ramki, wykonać kremowe kółeczka, w które należy włożyć całe truskawki. Gotowy tort wkładamy przynajmniej na kilka godzin do lodówki (a najlepiej na całą noc)! PRZYJEMNEGO PIECZENIA

Domowe Torty
Tort kawowo-bezowy 87

Klasyczny, bardzo kremowy i słodki tort na bazie ciasta z dodatkiem maku świetnie sprawdzi się na Święta ale nie tylko. Z pewnością zasmakuje miłośnikom konkretów w dziedzinie słodkości dzięki dużej ilości gęstego, kawowego kremu na bazie masła. Taki wypiek raczej nie pozwoli nam zaoszczędzić pochłoniętych kalorii ale czasu - już tak, gdyż wbrew pozorom jest prosty do przygotowania, nawet dla mało

Milion Smaków
Pijany tort bezowy 151

Przepyszny tort bezowy z kremowym i puszystym musem czekoladowym, wiśniami w alkoholu i wspaniale kontrastującymi chrupiącymi orzechami.  Składniki Blaty bezowe: 6 białek o temperaturze pokojowej 300g drobnego cukru lub cukru pudru 2 łyżki cukru trzcinowego Łyżka białego octu winnego Szczypta soli Krem czekoladowy: 100g czekolady gorzkiej 30g masła 2 łyżki Malibu szczypta soli 200ml śmietany kremówki 250 serka mascarpone

Pyry na Gaz
Tort węgierski 191

margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Tort jest przepyszny, kremowa góra z intensywnym aromatem wanilii, alkoholizowane wiśnie, i pyszny czekoladowy spód. Marzenie każdego łasucha!   Składniki: Na ciasto: 200 g maki jajko 110 g cukru 8 dag miękkiego

Pyry na Gaz
Pijany tort bezowy 448

Przepyszny tort bezowy z kremowym i puszystym musem czekoladowym, wiśniami w alkoholu i wspaniale kontrastującymi chrupiącymi orzechami. Składniki Blaty bezowe: 6 białek o temperaturze pokojowej 300g drobnego cukru lub cukru pudru 2 łyżki cukru trzcinowego Łyżka białego octu winnego Szczypta soli Krem czekoladowy: 100g czekolady gorzkiej 30g masła 2 łyżki Malibu szczypta soli 200ml śmietany kremówki 250 serka mascarpone Wiśnie

Pyry na Gaz
CZEKOLADOWY MUS Z WIŚNIAMI 170

pucharkach, wylać na spód biszkoptowy albo ciasteczkowy - jak u mnie.  Super sprawdza się szczególnie latem, kiedy nawet jak nie ma upału za oknem nie tęsknimy to ciężkich, kremowych ciast i tortów.  Polecam gorąco! Składniki:Na ciasteczkowy spód: 100g herbatników (ja miałam belvita) 70 g rozpuszczonego masła Ciastka rozkruszamy na drobny pył. Można to zrobić przez włożenie

Walijskie Pichcenie
Błyskawiczny tort urodzinowy 212

Był Walle, musi być więc i tort...Nie chciałam robić przyjęcia urodzinowego. Jakoś nie mam do takich rzeczy weny - komuś tak, jak najbardziej, ale sobie...? Nie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort brie adwentowy 198

spotkamy się z kilkoma znajomymi. Z tej okazji przygotowałam tort brie w wersji adwentowej. Tort brie, okrągły ser brie lekko podpieczony w piekarniku. Ser staje się bardzo kremowy i smakuje wyśmienicie. Tort można udekorować dowolnie w zależności od tego co się akurat ma w domu. Proponuję świątecznie, orzechami, migdałami i marmoladą z pigwy. Jest to idealny świąteczny poczęstunek, który świetnie

codojedzenia
Tort śmietanowy z misiami 237

gęstej, kremowej masy. PRZEKŁADANIE : Każdy z biszkoptów kroimy na dwie równe części. W ten sposób uzyskamy cztery biszkoptowe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, nakładamy warstwę kremu – przykrywamy kolejnym blatem i lekko dociskamy. Drugi blat: nasączamy, nakładamy warstwę masy krówkowej, a na masę nakładamy krem- przykrywamy trzecim blatem. Trzeci blat: nasączamy , smarujemy kremem- wygłądzamy. Kremem smarujemy również boki naszego tortu. Przydatne(...)pomocą rękawa do zdobienia tortów, zróbcie zdobienia z białego kremu u postawy serduszek, a z czerwonego- na wierzchu prostokątnego tortu i na wierzchu czerwonego serduszka. U podstawy tortu bardzo ładnie prezentują się kremowe zdobienia- dwukolorowe, wykonane na przemian: białe, czerwone, białe….itd. I tort jest gotowy! Gotowy tort wkładamy przynajmniej na kilka godzin ( a najlepiej na całą

Domowe Torty
Tort makowy 162

uzyskania gęstej, kremowej masy. PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy blaty. Pierwszy blat: nakładamy warstwę masy makowej, na którą kładziemy warstwę kremu- przykrywamy kolejnym blatem i lekko dociskamy. Środkowy blat- podobnie: nakładamy warstwę masy makowej, następnie krem, przykrywamy ostatnim blatem. Na trzeci- ostatni blat, nakładamy już tylko warstę masy makowej, którą ładnie wygładzamy. Boki naszego tortu smarujemy kremem (tylko boki(...)Osobiście przeżyłam wybuch zawartości rękawa dekoracyjnego, kiedy próbowałam na siłę wycisnąć krem przez przytkaną orzeszkiem końcówkę i naprawdę nie polecam nikomu takich ‘atrakcji’ ). Na wierzchu tortu robimy ramkę z kremu. Kremowe zdobienia wykonujemy również u podstawy i na samej górze boku tortu… …i tort jest gotowy !!! Gotowy tort wkładamy przynajmniej na kilka godzin do lodówki

Domowe Torty
Zguba i przedwyjazdowy torcik 163

zjeść przed wyjazdem. Ale wyszedł naprawdę bardzo smaczny, i spokojnie, przygotowany z większych proporcji, sprawdziłby się jako pełnowymiarowy tort, na przykład urodzinowy. Najpierw chciałam zrobić torcik tiramisu, ale okazało się, że w sklepie nie było mascarpone. Kupiłam więc zwykły serek kremowy, który też bardzo lubię, ale plany niestety legły w gruzach - bez mascarpone bowiem tiramisu nie istnieje. Hmpf(...)waniliowym. Dodać serek, dokładnie wymieszać.Na talerzu ułożyć jeden blat biszkoptu, wyłożyć żurawinę. Na to nałożyć nieco mniej niż połowę kremu, przykryć drugim blatem. Kremem obłożyć wierzch i boki tortu, udekorować ziarenkami kawowymi.Przechowywać w lodówce.Smacznego!Ostatnio nie mam czasu - posty piszę dosłownie w kilka minut, piekę bardzo mało (ach, jak mi tęskno do spokojnego wyrabiania ciasta drożdżowego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bezglutenowy tort urodzinowy z winogronową galaretką i kremem z quinoy i daktyli 201

dodatku bez sztucznych miksów, na naturalnych mąkach. Ja przygotowałam do przełożenia tortu krem na mleku kokosowym z quinoy i świeżych daktyli, galaretkę winogronową i kremową śmietankę do dekoracji. Napracowaliśmy się, ale było warto. Pierwszy nasz tort w życiu, a jaki udany, pyszny i ładny ;) Jesteśmy tak z siebie dumni, że nawet nie zamierzamy się silić na jakąkolwiek skromność ;). Podziwiajcie(...)znów mieszamy, a następnie tak przygotowaną zawartość miseczki przekładamy do pozostałej ubitej śmietany, dosypujemy kakao i delikatnie mieszamy mikserem****. Gdy już mamy wszystkie warstwy tortu połączone (biszkopt, krem, galaretka, krem, biszkopt) ozdabiamy go kremową śmietanką według uznania, ja posypałam wierzch kakaowym pyłem ułożyłam na nim winogrona i plasterki daktyli. * ryżowa, kukurydziana, z tapioki, owsiana BG pomieszane w równych proporcjach

Quinoa Raz!