tarta - 42848 przepisów (strona:1403/2857)

Sałatka grzybowa z papryką 173

Postanowiłam w tym roku zaszaleć nieco z grzybami i przygotować je na różne sposoby. Była już zatem tarta z grzybami ( z poprzedniego posta ), sos grzybowy ( klik ) i kurczak z grzybami (już niebawem na blogu). Trochę zamroziłam, część ususzyłam a ostatnią partię zamknęłam w słoiku w postaci sałatki. Przepis na nią znalazłam w magazynie Moje Gotowanie 10/2016. Z podanej

My simple kitchen
Szybkie ciasto z gruszkami i kruszonką 209

duże jajka 3 łyżki masła i trochę do wysmarowania blachy pół szklanki mleka łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki cukru łyżka esencji waniliowej 3 dojrzałe gruszki bułka tarta do obsypania blachy Na kruszonkę: 6 łyżek brązowego cukru 6 łyżek mąki 150g zimnego masła   Nastawiamy piekarnik na 180°. Blachę do pieczenia smarujemy masłem i obficie obsypujemy bułką, nadmiar

Smaczna Strona
Super prosty torcik orzechowo-kakaowy 141

nią masę, rozprowadź i wygładź. Możesz użyć też kokilek do brownies. Wstaw na środkową półkę do piekarnika. Piecz 30-35 minut. Po wyciągnięciu z pieca moożesz posypać torcik tartą czekoladą, lub kokosowymi wiórkami. Odstaw ciasto do ostynięcia. Artykuł Super prosty torcik orzechowo-kakaowy pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Miodowe pieczone brukselki 190

lubi. Jest o to głównie sprawka fatalnych doświadczeń ze źle przyrządzoną kapustką. Jako barowa przystawka brukselka jest zazwyczaj bez miłosierdzia rozgotowywana i na koniec posypywana orzesmażoną tartą bułką. Tymczasem brukselka to warzywo delikatne, wymagające delikatnego traktowania. Pysznie smakuje na surowo: wystarczy ją zetrzeć na tarce, skropić dresingiem i wymieszać z orzechami włoskimi. Genialnie smakuje wyciągnięta prosto z pieca

Niedzielny kucharz
Leczo z patisonem i klopsikami 198

klopsiki podsmaż na mniejszej patelni, a następnie przełóż zawartość do rondla i połącz z pozostałymi składnikami   Polecam też… ** Klasyczne placki ziemniaczane ** Ekspresowy obiad z worka ** Tarta z cukinią ** Pizza KORONA   Składniki: 0,8-1 kg patisona 1 średnia cebula 1 papryka czerwona 200 g kiełbasy (np. podwawelskiej) 5-6 łyżeczek przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku

Kulinarny S.O.S.
Leczo z patisonem i klopsikami 198

klopsiki podsmaż na mniejszej patelni, a następnie przełóż zawartość do rondla i połącz z pozostałymi składnikami   Polecam też… ** Klasyczne placki ziemniaczane ** Ekspresowy obiad z worka ** Tarta z cukinią ** Pizza KORONA   Składniki: 0,8-1 kg patisona 1 średnia cebula 1 papryka czerwona 200 g kiełbasy (np. podwawelskiej) 5-6 łyżeczek przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku

Kulinarne S.O.S.
Plum, plum śliwek w cieście tłum - ciasto ze śliwkami 165

mleko i olej w trzech porcjach. Do tak utartego ciasta dodaję pianę ubitą ze szczyptą soli i resztą cukru na sztywno. Do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą wylewam 2/3 ciasta. Układam na nie mniej więcej połowę owoców, w przypadku śliwek układam ich ćwiartki, wcześniej osuszone na papierze. Do pozostałej części ciasta dodaję kakao i miksuję

I tu będę miała takie te
PUSZYSTA BABKA BIAŁKOWA 163

posiekaną gorzka czekoladę - delikatnie wymieszać. Pamiętajmy aby mieszać tylko w jedna stronę. Ciasto przelać do formy o wymiarach 30 x 11 cm wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec około 30- 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Po wystudzeniu babkę oprószyć cukrem pudrem

Ciastka - domowe słodkości
TAGIATELLE Z POLĘDWICZKAMI W SOSIE GRZYBOWYM + FILMIK 181

mnie mrożone ) sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku  olej do podpieczenia 1 łyżka mąki  330 ml śmietany 30 %  natka pietruszki do posypania  tarty parmezan

Kulinarne Fantazje Marioli
Mięso z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym z ryżem 237

natur 500 g pomidorów z puszki (krojonych) 3 spore łyżki ajwaru do podania ryż, u mnie około 1/2 do 3/4 szklanki suchego oliwa świeża natka pietruszki posiekana oraz tarty parmezan PRZYGOTOWANIE: Na niewielkiej ilości oliwy przesmażam posiekaną cebulę wraz z papryką. Gdy cebula się zeszkli a papryka lekko zmięknie dodaję posiekane pieczarki. Mieszam, dodaję mięso, przyprawiam. Gdy mięso

Zasmakuj Kuchni
Sernik bez sera z jogurtu naturalnego 209

sztywno i dodać do masy z żółtkami. Całość wymieszać łyżką delikatnie do połączenia się składników. Dno tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia a boki wysmarowałam masłem i posypałam bułką tartą. Przelewamy przygotowaną masę jogurtową. ( Masa jest dość rzadka więc blaszka musi być szczelna) Sernik pieczemy przez godzinę w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni, następnie wyłączamy i pozostawiamy sernik

Kulinarne przygody
Kaszotto po staropolsku czyli kuchnia Słowian 189

blisko, tym bardziej tych, których hodowla była albo nieekonomiczna, albo prawie niemożliwa. Dlatego chodził do lasu po grzyby i przyprawy. Składniki: - kasza gryczana niepalona - podgrzybki - czosnek - chrzan tarty Wykonanie: Kapelusze podgrzybków myjemy i wrzucamy do wody. Telewizyjni kucharze, od których uczyłem się gotować, czyli Makłowicz i Kuroń twierdzili, że krojenie kapeluszy podgrzybków to zbrodnia, dlatego wrzucamy

Kryzysowa Książka Kucharska
Waniliowe Kruche Babeczki Z Budyniem 207

poranek) 3. Po czasie leżakowania wałkujemy dość cienki placek i wykrawamy foremką do babek ciasteczka, po dwa ciasteczka na jedną babeczkę. Następnie smarujemy masłem foremki i posypujemy bułką tartą i wylepiamy ciastem. 4. Do tak wylepionych ciastem babeczek nakładamy budyń i przykrywamy drugim wykrojonym "ciasteczkiem" szczelnie zaklejając brzegi. 5. Babeczki pieczemy w 200 stop. przez 25 -30 minut

Gotowanie...to proste !
Rystykalna tarta z domowego ciasta àla francuskiego- Galette ze śliwkami 172

cukru szczypta soli około 400 g dojrzałych śliwek 3 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki kaszy manny do podsypania spodu tarty 2 łyżki cukru trzcinowego 1 małe, roztrzepane jajko Ze składników wyrobić ciasto, uformować kulę, spłaszczyć, owinąć folią i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Przygotować śliwki- przekroić na pół

Kraina Miodem Płynąca
Kasza jaglana z tuńczykiem, karczochem i suszonymi pomidorami 147

wynos. Zwał jak zwał. Jest pysznie, lekko i do syta. Składniki szklanka kaszy jaglanej duża puszka tuńczyka w kawałkach kilka suszonych pomidorów w oleju kilka karczochów w zalewie tarty na dużych oczkach parmezan siekana świeża natka pietruszki oliwa z oliwek sól do smaku Zagotuj wodę. Rozgrzej patelnię o grubym dnie, wsyp suchą kaszę i praż do chwili

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania