ajaką? Kruchy, chrupiący, czekoladowy spód wypełniony po brzegi jest lekką, jogurtowo-śmietanową masą z białą czekoladą i mnóstwem chrupiących wafelków o smaku cappuccino. Całość wieńczy nieziemska, palona beza włoska! Takie połączenie sprawia, że ciężko zakończyć na jednym kawałku i każdy z przyjemnością sięga po dokładkę ( a ja nawet 2!). Idealna kompozycja, idealne połączenie! Tarta jest fantastycznym pomysłem
Ostra na Słodko... z ciasta półkruchego z czekoladową, budyniową pianką oraz bananami. Uwielbiam połączenie czekolady z bananami i stąd w mojej głowie narodził się pomysł na taką tartę. Sposób wykonania ciasta jest taki sam jak w przypadku PÓŁKRUCHEGO CIASTA KAKAOWEGO Z OWOCAMI , z tą różnicą, że ciasto jest jasne bez kakao, a budyniowa pianka jest czekoladowa zamiast śmietankowej. Proste rozwiązanie(...)mąki 200 g twardego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-1,5 szklanki cukru pudru (w zależności kto jakie słodkie lubi) 100 ml oleju 5 jajek 2 budynie czekoladowe bez cukru 2 banany ok. 50 g gorzkiej czekolady szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu 1 łyżeczka kakao Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Do miski wsypujemy przesianą przez
Kuchnia MagdaLenyLeśna pokusa to przepyszna tarta na kruchym czekoladowym spodzie, z wybornym, puszystym kremem z białej czekolady i całym mnóstwem leśnych, kwaskowych owoców. Poezja smaku! Tarta nie wymaga pieczenia, krem jest również bardzo prosty do wykonania. Idealne ciasto na upalne popołudnie. Kto się skusi ? ;) Polecam! Składniki: Ciasto(...)kruchych czekoladowych ciasteczek typu Oreo (najlepiej z czekoladowym nadzieniem) 75 g gorzkiej czekolady 50 g masła w temperaturze pokojowej Czekoladę połamać na małe kawałeczki. Ciastka wrzucić do blendera, dodać połamaną czekoladę i zmiksować. Miękkie masło dodać do pokruszonych ciastek i dalej miksować, aż powstanie jednolita wilgotna masa o konsystencji mokrego piasku. Dno formy do tarty o średnicy
maniapieczeniaciasto, które zawinąłem szczelnie w folię plastikową w celu zapobieżenia jego wysychaniu i umieściłem w lodówce na 40 minut. Po tym czasie ciastem wykleiłem wysmarowaną delikatnie masłem formę do tarty, łącznie z rantami. Piekarnik rozgrzałem do 180 stopni z włączonym termoobiegiem i piekłem w nim ciasto przez 20 minut. Po tym czasie wyjąłem je z piekarnika i pozostawiłem(...)połączyć ją z sokiem i masłem. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wylałem ciepłą masę czekoladową na wyjęte z lodówki ciasto z masą krówkową. Delikatnie przechylając formę do tarty rozlałem masę czekoladową po całej powierzchni ciasta. Następnie odstawiłem je do wystudzenia, a po ostygnięciu masy - do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie udekorowałem powierzchnię ciasta pozostałą częścią startej
Wyprawy kulinarnemojej wyśmienitej czekoladowej i energetycznej tarty TARTA klik musiałam zrobić gościom coś wyjątkowego... Najpierw zaparzyłam espresso w kafetierze, a następnie dodałam łyżkę rozpuszczalnej kawy ANANASOWEJ Skworcu …którą znajdziecie TUTAJ ANANASOWA Akurat padało na dworze... Kawę tę, przyznam się szczerze ,dodaję również do gorącego mleka ...I mam mleko kawowo-ananasowe! Niepowtarzalny aromat na niepowtarzalne chwile
Z Kuchni Do Kuchnidziesiątkę. Tarta z owocami i musem czekoladowym składniki Brzoskwinie z puszki Maliny Orzechy laskowe Mus czekoladowy: 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 250 ml śmietany 36% 60 ml mleka Spód: 150 g mąki 100 g zimnego masła 50 g cukru 1 żółtko Tarta z owocami i musem czekoladowym wykonanie: Masło kroimy nożem
Delusional Trineśmietanki 30% UHT - 250 g czekolady gorzkiej - 50 g miękkiego masła - 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Dodatkowo: kilka kostek startej czekolady do posypania Forma do tarty – prostokątna 33cm x 10cm. Tartę zaczynamy od zrobienia ciasta. Przesiewamy mąkę i łączymy z cukrem pudrem oraz kakao. Następnie zimne masło (najlepiej zetrzeć na tarce na dużych oczkach) łączymy z suchymi składnikami(...)czekoladę i mieszamy do momentu otrzymania jednolitej kremowej konsystencji. Na koniec dodajemy miękkie masło (temperatura pokojowa) i wszystko razem mieszamy aż powstanie czekoladowo kawowa masa. Na wystudzoną tartę wykładamy naszą kawowo-czekoladową masę, dekorujemy rękawem cukierniczym, posypujemy startą czekoladą i wkładamy do lodówki aby całość stężała Smacznego
Kuchenne Wariacjepamiętają, jak jedna z bohaterek marzyła przed śmiercią o spróbowaniu idealnej tarty limonkowej – myślę, że ta miałaby szansę spełnić to marzenie. Polecam wszystkim fanom czekoladowo-cytrusowych smaków. Tarta limonkowa – spód: 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 100 g pokrojonego masła (pół kostki) 2 i 1/2 łyżki kakao 2 i 1/2 łyżki cukru pudru
Poezja smakuDzisiaj coś dla wielbicieli czekolady :) Tarta z musem czekoladowym znaleziona u Kasi ( klik ) Składniki: Ciasto: 200 g mąki 40 g kakao 35 g cukru pudru 130 g miękiego masła 1 żółtko 1 łyżka zimnej wody Z podanych skladników zagnieśc ciasto. Formę na tartę (średnica 24 cm) natłuścić. Rozłożyć ciasto i na nie położyć folię aluminiową i nałożyć
Moja Galeria Smakuschłodzonym ciasteczkowym spodzie. Wyrównać nożem lub łyżką. Schłodzić w lodówce przez minimum 4 - 5 godzin, a najlepiej przez całą noc. Przed podaniem należy rozkruszyć pozostałe czekoladowe ciasteczko i posypać nim wierzch tarty. Masa wersja II: 213 g (słoik) kremu Marshmallow Fluff 100 g białej czekolady 30 ml mleka 3.2% 80 ml likieru cr è me de menthe (likieru(...)schłodzonym ciasteczkowym spodzie. Wyrównać nożem lub łyżką. Schłodzić w lodówce przez minimum 4 - 5 godzin, a najlepiej przez całą noc. Przed podaniem należy rozkruszyć pozostałe czekoladowe ciasteczko i posypać nim wierzch tarty. Smacznego! :-) * W wersji dla dzieci likier można zastąpić syropem miętowym. Nieco zmodyfikowany przepis Nigelli Lawson z "Kitchen, recipes from the heart of the home
maniapieczeniaznalazłam na Gotuj Skutecznie TV . Chciałam zrobić i podzielić się z Wami przepisem na tartę z czekoladą, niestety na sam czekoladowy farsz przepis podam Wam innym razem bo przez przeoczenie/zaniedbanie/ roztargnienie* - niepotrzebne skreślić. popełniłam błąd i choć tarta powstała i jest całkiem smaczna to jednak nie jest to o co mi chodziło :) A tam... napiszę Wam co zrobiłam(...)czasie ściągamy folię z obciążeniem i albo nakładamy farsz i zapiekamy jeszcze ok. 30 min, - zależy od farszu lub dopiekamy jeszcze 5 min i wykładamy na tartę farsz, który tak jak ten czekoladowy - należy schłodzić. Smacznego!!! Zachęcam do polubienia mojej strony na facebooku
Miksturownikcukru pudru 1 łyżka zimnej wody szczypta soli krem czekoladowy ciemny: 100 g czekolady gorzkiej 75 ml śmietany kremówki 30 % 30 g masła 1 łyżeczka skórki pomarańczowej tartej kandyzowanej krem czekoladowy jasny: 100 g czekolady białej 2 łyżeczki galaretki pomarańczowej 70 ml śmietany kremówki 30 % dekoracja czekoladowa: 30 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka miodu sztucznego Spód: Wszystkie składniki
wesoła kuchniaMega prosta do przygotowania tarta na spodzie z ciastek oreo, wypełniona kremowym nadzieniem czekoladowym i truskawkami. Pyszności! Tej tarcie trudno się oprzeć, więc uprzedzam: jeśli jesteś na diecie, wchodzisz na własną odpowiedzialność :) Składniki: 350 g czarnych markiz, np. oreo 120 g roztopionego masła 200 g czekolady (u mnie 100 g deserowej i 100 g gorzkiej(...)przygotowania masy czekoladowej. 3. Czekoladę połamać i wrzucić do metalowej miski, zalać śmietaną. W kąpieli wodnej podgrzać czekoladę i śmietanę, mieszając od czasu do czasu, aż wszystko się rozpuści i powstanie gładka masa. 4. Gotową masę wylać na ciasteczkowy spód, w masę powtykać truskawki. Tartę wstawić na min. 2 godziny do lodówki. Przed podaniem wierzch tarty oprószyć
Domowa Cookierenka AgiNAJCUDOWNIEJSZY CZEKOLADOWY TORCIK Z WIŚNIAMI NADWIŚLAŃSKIMI Ciasto to skrywa wszystko co najlepsze, wiśnie nadwiślańskie, czekoladę i bitą śmietanę. Wspaniały tort na letnie dni! Jestem prze-szczęśliwa
SMYKWKUCHNIgalaretka ananasowa, wiórki czekoladowe. 5 bananów Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min), następnie rozwałkować, przełożyć do formy, wylepić delikatnie boki foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Tartę piec 20minut w temperaturze 200ºC(...)garnku razem z masłem. Gdy lekko przestygnie dodać bitą śmietanę. Wylać na banany. Śmietanę ubić, na koniec dodać cukier oraz rozpuszczoną galaretkę w ½ szkl wody. Na spód tarty wykładamy mus czekoladowy na który wykładamy przekrojone na pół banany. Następnie na owoce wykładamy masę z bitej śmietany i dekorujemy roztopioną czekoladą. SMACZNEGO
Słodki Zakątek