razowej mące. Grube, sycące, idealne na jesienne śniadanie. Składniki (2-3 porcje) szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli łyżka cukru jajko 2 łyżki oleju (użyłam kokosowego) szklanka mleka Mąkę, proszek, sól, cukier wymieszać. Jajko roztrzepać, dodać mleko i olej kokosowy. Wlać do miski z suchymi składnikami, szybko wymieszać. Na rozgrzanej patelni smażyć placuszki
Słodkie inspiracjepomagają nam zostać królowymi poranka przy śniadaniu, zaprosić znajomych na danie główne i spędzić wegańskie święta z rodziną. Autorka:Alicja Rokicka Wydawnictwo: Nasza Księgarnia 4-godzinny mistrz kuchni Od zera do bohatera? Od jajecznicy do kuchni molekularnej? Timothy Ferriss uczy nas też czego można się nauczyć gotując i jak bardzo szybko osiągnąć wysoki poziom umiejętności. Oprócz umiejętności kucharskich
Ugotowane pozamiataneNiedziela minęła szybko, choć nie bardzo pracowicie. I tak powinno być! Niemniej jednak rodzina jeść musi i kilka chwil w kuchni spędziłam ;) Blender dzielnie walczył ze strączkowymi pastami, ale dał radę. W efekcie powstał "smalec" z fasoli i hummus. Pierwszym zajadałam się dziś w porze drugiego śniadania, a drugi smakowo urozmaicał nam wczorajszy obiad. Bardzo udane połączenie, polecam. Składniki
zadanie-gotowaniektórą właśnie jadłam, kiedy przyszedł kurier :P Śniadanie było przepyszne :) Na razie spróbowałam tylko tego produktu, ale już mogę Was zachęcić do zajrzenia do sklepu MISIONTEK :) Produkty są jak najlepszej jakości, zdrowe, ekologiczne, bez zbędnych dodatków i ulepszaczy. Wygrana jak najbardziej mnie ucieszyła, mogłam spróbować nowych produktów i to jeszcze w szybkim czasie (dzień przed wysyłałam dane do wysłyki
Zdrowie na języku :PSzybko rozwikłaliśmy zagadkę; jeden z sąsiadów, mający znajomości tu i ówdzie szepnął słówko, gdzie trzeba. W tym momencie uśmiechnęłam się jeszcze szerzej, choć myślałam, że to już niemożliwe... Tymczasem, wracając do rzeczywistości (bo jak tylko zaczynam myśleć o tym cudownym dniu, rozanielam się i tracę z nią kontakt), mam dzisiaj dla Was pomysł na proste i wyjątkowo pyszne śniadanie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSłowo a'la na niektórych działa jak płachta na byka. No trudno... Sama znam kilku takich co jak mówię, że zrobiłam coś podobnego ale przepis udoskonaliłam
Niezły Młynekszukałam długo - już w książce Pieczenie chleba w domu Gertrud Weidenger i Marie-Theres Wiener znalazłam taki najprostszy. Przygotowania nie trwają długo, i następnego ranka raczyliśmy się na śniadanie naprawdę pysznym chlebem. Chrupiąca skórka, miękki, sprężysty miąższ, neutralny w smaku - pasuje do wszystkiego. Tak nam przypadł do gustu, że zaraz piekłam następny, a resztkę maślanki C. sobie wypił zamiast(...)miski przesiać mąkę, wymieszać z solą. Dodać zaczyn i resztę maślanki, wyrobić gładkie, nieklejące się ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce na 1-1,5 godziny. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść, uformować podłużny bochenek, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do wyrośnięcia na 30-40 minut. Wyrośnięty chleb posmarować wodą, głęboko naciąć po skosie w trzech miejscach. Piec
Pożeraczka, czyli raz adobrzeposiłki. Świetnie sprawdzają się w roli śniadań, mogą odżywić w porze lunchu lub stać się lekką kolacją po ciężkim dniu pracy. Przygotowanie ich w domu jest niezwykle łatwe, a po przelaniu ich do specjalnego kubka lub butelki bez trudu możesz je zabrać ze sobą w drogę. Poznaj kilka prostych przepisów, które szybko i prosto zrealizujesz we własnej kuchni! Smoothie
Okiem Blondynki by McBlondiOpis ciasto francuskie z szynką jajkiem: Ciasto francuskie z szynką jajkiem – idealna przekąska dla każdego. Potrzebujemy tylko kilku produktów by zachwycić naszych najbliższych ciekawym przepisem. Danie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneCzęsto eksperymentuję z różnymi wersjami placków i omletów, ale mam kilka swoich ulubieńców, do których regularnie wracam. Te dzisiejsze placuszki owsiane są jednym z nich.
HealthyCreationsDelikatne ciasto o intensywnym maślanym smaku z sezonowymi, słodkimi truskawkami i chrupiącą, lekko kokosową kruszonką. Pyszne, rozpływające się w ustach, zniewalające zapachem, a do tego proste
Fitsweet.meDziś zapraszam Was na pyszny warstwowy koktajl z syropem z czarnego bzu. Idealny na drugie śniadanie czy po prostu gdy mamy ochotę na coś lekko
Słodkie okruszkiDziś przygotowałam kolejny przepis dedykowany naszym najmłodszym. Czekoladowa owsianka z karmelizowanymi brzoskwiniami, płatkami migdałowymi, miodem, kawałkami gorzkiej czekolady jest nie tylko prosta i
La grande e la piccola cuocaMango lassi to tradycyjny napój indyjski, przygotowany z miąższu mango, jogurtu i mleka lub wody. Pięknie wygląda, pysznie smakuje i doskonale gasi pragnienie. Jest szybki w
cool and mintyDelikatne ciasto o intensywnym maślanym smaku z sezonowymi, słodkimi truskawkami i chrupiącą, lekko kokosową kruszonką. Pyszne, rozpływające się w ustach, zniewalające zapachem, a do tego proste
Fitsweet.me