Istnieje ogromne prawdopodobieństwo, że nie uda Wam się nigdzie zamówić tak przyrządzonych i podanych steków wołowych. Ale zawsze możecie je zrobić sami! Steki Diany były modne
Karo in the Kitchenprzyda wam się ten przepis na pyszny i aromatyczny, schab panierowany herbatą Earl Grey. Pieczeń to zawsze idealne rozwiązanie kiedy na obiad przychodzi większa grupa osób. Jeden kawałek mięsa, który elegancko prezentuje się na talerzu, i który można szybko podzielić na klika równych części a potem podać z ulubionymi przystawkami. Ta pieczeń wspaniale komponuje się z pieczonymi jabłkami i koprem(...)przecięcie spowoduje, że soki wydostaną się na zewnątrz i straci ona swoją idelną teksturę i walory kulinarne!). Podawać pokrojoną w plastry plastry o grubości ok. 1-1.5 cm do obiadu lub poczekać aż kompletnie wystygnie i podawać jako wędlinę do kanapek. Kliknij na zdjęcie poniżej
Jem więc Jestemwracamy do domu zziębnięci marzymy o solidnym gorącym posiłku, najlepiej takim który szybko zrobić i można w każdej chwili odgrzać choćby na drugi dzień. Gołąbki z kapusty czerwonej z mięsem kaszą i soczewicą są nie tylko sycące ale i zdrowe, to propozycja na pełnowartościowy jesienno zimowy obiad. Składniki na 5-6 porcji: 40 dag czerwonej kapusty
Wanilia i KardamonPieczarkowe kule nadziewane śląską Pani nuda , do kuchni nie ma wstępu , tak więc dzisiaj ukulałam pieczarkowe kule . Smakowite panierowane pieczarki z farszem z kiełbachy i sera
Ogrodnik w podróżyKotlety z kaszy gryczanej z twarogiem i ziemniakami to genialny sposób na obiad bez mięsa. Do tego jeśli masz ziemniaki już ugotowane (np. z poprzedniego dnia), są całkiem szybkie do wykonania. Kiedy pierwszy raz zrobiłam kotlety z kaszy gryczanej, aż miło… Artykuł Kotlety z kaszy gryczanej
Kolorowy PrzepisownikCurry z drobiowych serduszek , pyszne Podroby , ciężki temat dla niektórych , a dla mnie poezja smaku Tak uwielbiam serduszka , wątróbki , płucka ,żołądki i inne ” obrzydliwości ”
Ogrodnik w podróżywięcej warzyw i owoców, a także włączam aktywność Jeśli tak jak ja szukacie pomysłów na lżejsze dania to serdecznie polecam szybkie placuszki z selera Są naprawdę mega smaczne i mega zdrowe W sam raz na poświąteczny obiad Placki z selera przepis na jedną porcję korzeń selera 4 łyżki otrębów owsianych 120 ml wody jajko sól, pieprz natka pietruszki oliwa
365 dni dookoła kuchniTortilla z ziemniaków i cukinii , hiszpańskie tapas Tortilla ziemniaczana wpisała się w nasz jadłospis na stałe . Kuchnia hiszpańska jest dobra ale nas jakoś nie wszystkim zachwyciła
Ogrodnik w podróżykacza na toście z chałki W końcu zebrałam się sobie i ją zrobiłam. Z wątróbki dość często robię pasztet . Jest bardzo szybki i jako smarowidło na śniadanie czy kolację jak znalazł. Wątróbkę smażoną zwykłam czasami robić do obiadu. Podawałam ją wtedy z jajkiem sadzonym, ziemniakami i ogórkiem na occie. W tej formie nie robiłam już jednak wątróbki dość długo
mecooksSmażone okonki z koprem Smażone okonki , są niesamowite , szczególnie jeśli są chrupiące i świeżutkie . Moje takie były . Świeżutkie, dzięki dobremu sąsiadowi . Tak wiem, dobrzy sąsiedzi to
Ogrodnik w podróżyNietypowy przepis na lekkostrawny i szybki bigos. Nietypowy bo z dodatkiem kilku rodzajów kapusty takiej jak pekińska. Idealna propozycja na piątkowy obiad Składniki na 6 porcji: 400-500 g kapusty kiszonej 400-500 g kapusty pekińskiej (pół dużej główki) 2 kapusty PakChoi 100-150 g cykorii 250 pieczarek, najlepiej brązowych 300 g marchwi (u mnie była to pomarańczowa i fioletowa
greenscarfHummus – to potrawa wywodząca się z Lewantu i Egiptu, sos dip lub pasta do smarowania, przyrządzana z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy. Ostatnio coraz popularniejsza –
MarcinChefTo jeden z tych przepisów, po które sięgam, kiedy po pracy nie mam często czasu i siły na gotowanie, a chce przyrządzić coś dobrego. Prosty makaron
ale Pysznierazem dodam awokado albo zrobię z niego dressing, ale to już pomysł na kolejny wpis Lubimy sałatki za to, że są szybkie w przygotowaniu i sycące. Można je jeść jako przystawkę czy z grzankami jako danie na obiad lub kolację. Drukuj Sałatka z rukoli, malin i brzoskwini z sosem miodowo-musztardowym window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Sos 1 łyżeczka musztardy
Mieszam w Garnkuwarzywami – czyli czymś na kształt libańskiej sałatki tabbouleh , którą bardzo często zjadam w sezonie letnim! Danie jest niesamowicie smaczne, szybkie do zrobienia, a dzięki dodatkowi przyprawy curry i kurkumy – bardzo aromatyczne! Jest świetnym pomysłem na obiad albo np.imprezowe danie. Wielbiciele mięs śmiało mogą pokusić się o dodatnie np. kawałków kurczaka, indyka czy też innego delikatnego mięsa. Mi smakuje
Ostra na Słodko