szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:927/2080)

Parówki w cieście francuskim (w pieluszkach) 202

się z nim stało. Wydaje mi się, że robiłam, ale karta pamięci w aparacie go nie posiada. Albo parówki zostały tak szybko skonsumowane, że nie zdążyłam. obiecane uzupełnienie zdjęcia finalnego Składniki na 12 sztuk: Opakowanie ciasta francuskiego (275g) 4-5 parówek Ketchup Przyprawa do pizzy prymat 6 plastrów sera żółtego Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na kwadraty. Parówki pokroić

Fabryka pomysłów
Prawie brownie ze śliwkami - wspólne pieczenie 150

kontrastu oraz z czystej sympatii do białej czekolady.   Składniki: * 150 g mąki (+ ewentualnie dodatkowo do 50g - notka dla mnie na przyszły raz, bo miałam lekką mąkę i moje ciasto wyszło nieco za rzadkie) * 150 g gorzkiej czekolady * 150 ml mleka * 150 g cukru * 150 g masła * 20 g kakao * 1 jajko * 2 łyżeczki proszku * ok. 20 sztuk dojrzałych śliwek(...)całkiem przestygło. Wymieszałam jajko i kakao z przestudzoną mieszanką. Mąkę wymieszałam z proszkiem do pieczenia, wlałam mieszankę z garnka, miksowałam na szybkich obrotach tylko do wymieszania składników. Przelałam do małej keksówki (25x19), wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję, aby "uniosło" owoce. Układamy śliwki (najlepiej połówki) w cieście, tak aby były w nim zanurzone mniej więcej

Kuchnia Prezydentowej
Zwijane ciasto drożdżowe z jabłkami 227

wyrośnięcia. Temperaturę w piekarniku ustawiamy na 200 ° C i pieczemy ok. 40 min na złoty kolor (jeśli za szybko nam się przypieka możemy przykryć papierem do pieczenia). Galaretkę zgodnie z proporcją rozpuszczamy w gorącej wodzie i jeszcze ciepłe ciasto za pomocą pędzla smarujemy po wierzchu. Gdy ciasto przestygnie oprószamy cukrem pudrem. Smacznego

Moniki Smakołyki
Kruche ciasto, beza i curd z rabarbaru 174

ciasto na przynajmniej 40-50 minut do lodówki, musi się mocno schłodzić.   Rozgrzewamy piekarnik do 170⁰C z termoobiegiem i pieczemy ciasto do zezłocenia, na środkowym poziomie, 20-25 minut. Pilnujcie żeby nie zaczęło za szybko brązowieć a jeśli tak się dzieje, po 15 minutach przykryjcie je kawałkiem folii aluminiowej. Upieczone – wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Curd z rabarbaru(...)masę. Wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy do rabarbaru, stale go mieszając. Gotujemy na małym ogniu mieszając, do zgęstnienia. Zdejmujemy z ognia, lekko studzimy i jeszcze ciepłą masę budyniową rozprowadzamy na cieście, wyrównując wierzch silikonową łopatką. Ciasto chłodzimy w lodówce. Beza Wszystko o przygotowaniu bezy znajdziecie w TYM POŚCIE . Tak samo, nie inaczej, szykujemy i tą. Zanim zaczniecie ubijać białka na bezę

Karo in the Kitchen
Owsiano-jaglane ptysie z kaszką Chufli Chia, kremem i owocami (bez glutenu, cukru, laktozy) 138

kilka kostek gorzkiej czekolady Napój kokosowy, wodę i olej umieścić w garnuszku i zagotować. Mąki wymieszać, wsypać do gotującej się mieszanki i szybko wymieszać tworząc kluskę, którą nadal na małym ogniu rozcierać łyżką ok 1 minutę. Ciasto wyłożyć płasko do jakiegoś naczynia i umieścić w lodówce aby się schłodziło. Gdy to nastąpi miksować ciasto wraz z jednym jajkiem, a drugie

Candy Pandas
Tarta z pieczarkami i pomidorami. 105

pieczarkami i pomidorami. Pyszna tarta z ciasta francuskiego wypełniona soczystszymi pieczarkami i pomidorami z dodatkiem czerwonej cebuli i czosnku . Tarta jest bardzo łatwa do przygotowania i szybka. Tarta ta jest niesamowitym pomysłem na szybki obiad w ciągu tygodnia. Pieczarki i pomidory cudownie wypełniają wnętrze tarty , sprawiając że jest ona smaczna i sycąca. Tarta jest wspaniałym pomysłem by wprowadzić do diety(...)miedź, mangan, kobalt, sód, cynk, jod, fluor. Zawiera duże ilości beta-karotenu. W skład pomidora wchodzi również kwas foliowy i szczawiowy. Składniki jakie będą nam potrzebne: – 1 arkusz ciasta francuskiego – 250 g pieczarek – 1 czerwona cebula – 2 ząbki czosnku – 200 g serka śmietankowego – 1 jajko – 1 łyżeczka musztardy – sól, pieprz

Zdrowy Styl Joanny
Babka piaskowa na oleju 141

przez wielu z nas obchodzona skromniej i w mniejszym kręgu, lub nawet w samotności. Dla mnie dobre jedzenia, a zwłaszcza dobre ciasto to zawsze sposób na poprawę humoru, dlatego mam dla was dziś fajny i szybki przepis na pyszną babkę, która będzie idealna na co dzień i od święta. Jest to dwukolorowa babka piaskowa, zrobiona na oleju, dzięki temu jest(...)ucierałam do uzyskania puszystej masy. Mąkę tortową przesiałam razem z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i partiami wmieszałam do masy jajecznej. Następnie, nie przerywając miksowania,  wlałam do ciasta cienkim strumieniem olej. Gdy składniki się połączyły, odlałam ok. 1/3 ciasta do innej miseczki i wymieszałam je z kakao. Formę keksówkę wyłożyłam papierem do pieczenia. Do formy wyłożyłam jasne ciasto

Waniliowe Improwizacje
Deser dla gości? Orzechowe scones z białą czekoladą i rodzynkami 133

stół i zagniatałam, aż ciasto było sprężyste i jednolite (trwało to może 2 minuty). No końcu dodawałam po trochę po trochę czekolady i rodzynek, żeby wbiły się w ciasto. Ciasto wałkujemy lub tak jak ja rozgniatamy je delikatnie rękami żeby miało kształt koła o grubości około 1 cm. Przygotowanie scones Nasze koło kroimy na cztery części i potem każdą ćwiartkę(...)Jeżeli pokroicie bułeczki tak jak ja, jedna porcja będzie miała 380 kcal. A jeżeli pokroicie bułeczki na 12 porcji, jedna będzie miała 255 kcal. Deser dla gości: orzechowe scones Szybkie bułeczki orzechowe Proste ciastka z białą czekoladą Deser dla gości: scones Smacznego!!! Źródło wpisu: blog BaBy z kuchni Zapisz Zapisz

Relaxtime
Pierniczki na już 104

Najlepsze pierniczki na świecie to takie, które nie muszą leżakować i można je jeść od razu po upieczeniu. Są mięciutkie i puszyste, aż ciężko się powstrzymać

Prosty przepis na
Szarlotka kruszonkowa 322

wykonaniu pyszna szarlotka, składająca się z dwóch warstw kruszonki i nadzienia ze świeżych jabłek pomiędzy nimi :). To naprawdę szybki przepis; przygotowałam te szarlotkę w niedzielne przedpołudnie i jeszcze przed obiadem kosztowaliśmy pierwsze cieplutkie, pachnące kawałki ;). Tanie, proste, pyszne ciasto, czego chcieć więcej? :) Bardzo polecam! Składniki: 300 g mąki pszennej tortowej 220 g masła, zimnego 6 łyżek cukru białego lub brązowego

Opowieści z piekarnika
Gotowany waniliowo – śmietankowy sernik (na herbatnikach) 179

Lato w pełni. Dlatego dziś zamiast wersji pieczonej zapraszam Was na pyszny gotowany waniliowo – śmietankowy sernik (na herbatnikach) . Przygotowuje się go bardzo szybko i prosto

Słodkie okruszki
Tarta z wędzonym łososiem i mozzarellą według Pascala Brodnickiego 214

pyszną tartą z wędzonym łososiem i mozzarellą. Przepis niestety nie nasz autorski, a Pascala Brodnickiego. Tarta ta jest szybka w przygotowaniu, niezwykle smaczna i sycąca. Naprawdę warto upiec tą pyszność. Ilość porcji: duża forma do tarty Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego 150g łososia wędzonego 2 duże kulki mozzarelli 5 jajek 100ml śmietany 30% ½ puszki pomidorów w całości lub 2 pomidory Szczypiorek

Kolizje Smaków
SEKRETY UDANEGO CIASTA KRUCHEGO 229

zagniatania może się ono kruszyć. Uratuje się ciasto dodając do niego 1 - 2 łyżek lodowatej wody lub bardzo zimnego białka; jeżeli ciasto nie jest jeszcze gotowe (w środku jest niedopieczone, a wierzch zaczyna się mocno przyrumieniać), należy szybko przykryć je kawałkiem folii aluminiowej; zdarza się czasami, że kruchy placek z owocami mocno przywiera do formy (oznacza to, że użyto(...)wyjąć. Jest na to rada wystarczy postawić formę na wilgotną ściereczkę i odczekać kilka minut; czasami zdarza się, że wszystko zrobiło się zgodnie z przepisem, a po upieczeniu ciasto jest zbyt suche. Jest na to rada wystarczy posmarować wierzch ciasta odrobiną mleka i wstawić jeszcze na 3 minuty do piekarnika. Przechowywanie ciasta kruchego: Ciasto kruche nienadziewane można przechowywać

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto Cassata 212

Tradycyjne, włoskie a dokładnie sycylijskie ciasto przełożone kremem z serka ricotta z dużą ilością namoczonych w alkoholu bakalii, orzechów i czekolady. Szybkie i łatwe do zrobienia, ma ciekawy smak, ale pyszny ;) Polecam! PS Szukasz armatury przemysłowej lub kwasoodpornej? Zajrzyj koniecznie na stronę http://www.saga.info.pl/  - profesjonalne rozwiązania, gwarancja jakości i trwałości :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę(...)jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)  Składniki na ciasto: 5 jajek 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa z serka ricotta: 800 g sera ricotta 275 g cukru miąższ z 1/2 laski wanilii

Domowa cukiernia Ewy
Pyszne ciasto makowe 573

Dzisiaj w sobotnie przedpołudnie ciasto makowe. Znika w oczach. Robiłam po raz pierwszy. Przepis , gdzieś z internetu, jednak warte polecenia. Szybkie i smaczne. Czego potrzebujemy: gotowa masa makowa lub wykonana samodzielnie 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 25 dag margaryny ok 3/4 szklanki cukru Wykonanie: Cukier ucieramy z margaryną(...)dodajemy po jednym jajku i trochę połączonej mąki z proszkiem do pieczenia. Ucieramy wszystko na pulchną masę. Na sód prostokątnej formy wylewamy część ciasta. Wykładamy masę makową i na wierzch pozostałe ciasto. Pieczemy ok 50 min w 180 C SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy