Mielone z kurczaka nadziewane serem 2925-6 30 min Średnie Przystępne Przepis na kotlety z mięsa mielonego z kurczaka, nadziewane serem. Składniki na 800g mięsa: 0,8 kg mięsa mielonego z
PysiaGotuje.pl
Grill w niecodziennym wydaniu? Baw się smakami świata! 228Śmiało można rzec, że grillowanie jest już poniekąd naszą polską tradycją. Kiedy tylko na zewnątrz robi się przyjemnie ciepło, promienie słońca i budząca się do życia
PysiaGotuje.pl
Placki z cukinii 2175-6 30 min Łatwe Tanie Przepis na delikatnie wilgotne w środku, lecz nadal chrupiące placki z cukinii z ziemniakami. Składniki 1 średnia cukinia 4 średnie
PysiaGotuje.pl
Pulpety w sosie serowo-pieczarkowym 1885-6 40 min Średnie Przystępne Przepis na pulpety z mięsa mielonego w sosie serowo-pieczarkowym. Składniki na 800g mięsa: 0,8 kg mięsa mielonego 0
PysiaGotuje.pl
Ciasto z jogurtu na zimno 1665Lekkie, kremowe i bardzo łatwe do przygotowania, takie jest właśnie ciasto z jogurtu na zimno. W tym cieście jogurtowym smaku warstwom nadała herbata Matcha i kakao
Kuchcik gotuje
Jak gotować bób? 215Lato jest sezonem bobu. Już w połowie czerwca na straganach możemy spotkać woreczki z młodym, zdrowym przysmakiem, jakim jest bób. Jest to jedna z najstarszych roślin
PysiaGotuje.pl
Jak nie płakać przy krojeniu cebuli? 221Krojenie cebuli przyprawia o ciarki niejednego z nas. Jest to jedna z najmniej przyjemnych rzeczy wykonywanych w kuchni, doprowadzająca do łez! Za łzawienie oczu odpowiedzialny jest
PysiaGotuje.pl
Jak odkamienić czajnik? 168Kamień osadzający się wewnątrz czajnika, jest spowodowany działaniem tak zwanej twardej wody. Nie dość, że nie wygląda on estetycznie, to dodatkowo negatywnie wpływa na działanie urządzenia
PysiaGotuje.pl
13 lipca Dniem Frytek – jak przygotować idealne frytki? 168Dziś obchodzimy dzień frytek. Te smukłe i opalone ziemniaczki są chyba najbardziej pożądanym dodatkiem do potraw pieczonych i smażonych. Frytki swoją historię rozpoczęły w Belgii i
PysiaGotuje.pl
Jak prawidłowo gotować ziemniaki? 450Mogłoby się wydawać, że gotowanie ziemniaków jest banalnie proste. I owszem. Ziemniaki są łatwe w przygotowaniu, jednak czy cały proces ich przygotowania przebiega prawidłowo? Aby ziemniaki
PysiaGotuje.pl
Darmowe gadżety dla Twojego dziecka – wspieramy akcję Mateusza Pawłowskiego! 178Blog kulinarny PysiaGotuje.pl został poproszony o wsparcie akcji „Darmowe gadżety szkolne”. Organizatorem akcji jest niewidomy 21-letni absolwent Technikum Administracyjnego przy SOSW dla Młodzieży
PysiaGotuje.pl
Jak obierać pomidory ze skórki? 174Jeśli chcemy przygotować jakąś potrawę na bazie pomidorów, zwykle wymagają one obrania. Wiadomym jest, że pomidory należą raczej do warzyw miękkich, ich obranie może sprawiać trudności
PysiaGotuje.pl
Jak obierać pomidory ze skórki? 174Jeśli chcemy przygotować jakąś potrawę na bazie pomidorów, zwykle wymagają one obrania. Wiadomym jest, że pomidory należą raczej do warzyw miękkich, ich obranie może sprawiać trudności
PysiaGotuje.pl
Jak przechowywać czosnek? 203Przechowywanie czosnku wydaje się proste – i owszem takie jest, jeśli przechowujemy go krótko. Dłuższy czas przechowywania tego cennego warzywa może stać się kłopotliwy i zupełnie
PysiaGotuje.pl
Jak zapobiec ciemnieniu obranych i startych ziemniaków? 274Starte lub obrane ziemniaki ciemnieją w wyniku kontaktu z jednym z enzymów, który zawarty jest w powietrzu. Jeśli ziemniaki ściemnieją, nie musimy ich od razu wyrzucać
PysiaGotuje.pl