Witajcie! Dzisiaj mam dla Was kolejny przepis z tych łatwych, szybkich i oczywiście smacznych. Chyba każdy lubi ciasta z jabłkami. Ja uwielbiam je pod każdą postacią! Najbardziej te twarde i lekko kwaśne. Zapraszam na ekspresową szarlotkę sypaną. Składniki: 1,5 kg jabłek 1 szkl mąki pszennej, typ 500 1 szkl kaszy manny 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szkl cukru brązowego
TrufelkowoDziś zapraszam Was na pyszny i szybki w wykonaniu piernik z konfiturą z czarnej porzeczki, która nadaje mu miękkości i smaku. Takie ciasto idealnie nadaje się do codziennej kawy, jak i dla gości. Duża blacha aromatycznego piernika w pysznej polewie smakuje każdemu. U mnie kawałek po kawałku znikał w ustach zadowolonych gości. Spróbujcie i Wy. Wystarczy odrobina chęci, kilka minut
Słodkie okruszkiDziś ciasto z dedykacją..... dla Dostawcy słodkich jabłek. :) O tym cieście śmiało można powiedzieć klasyka. Proste, szybkie i do tego smaczne, nie wymaga długiego ucierania ani też wymyślnych składników, a to sobie bardzo cenię. I dziś między rosłem, a drugim postanowiłam sobie upiec. A że miałam zapas fajnych, słodkich jabłek i lubię ciemne ciasta stanęło właśnie na tym wypieku
Dieta moja pasjaŚnieżny puch to ekspresowy, puszysty, lekki, szybki deser na zimno, bez pieczenia. To tak proste ciasto z twarogu, w zasadzie sernik na zimno, że składniki zapamiętasz w chwilę a wykonanie to jedynie zmiksowanie składników, połączenie i wstawienie do lodówki. Dopełnieniem jest posypka z masła, cukru i wiórków kokosowych – wspaniale się komponuje, chrupie i pięknie zdobi ciasto. Do Śnieżnego puchu(...)obowiązkiem, mogą to być galaretki np. o smaku winogronowym lub owoców egzotycznych, także galaretka przezroczysta o smaku cytrynowym. Ja wybrałam mix: cytrynową i winogronową. Wyszło pysznie! Śnieżny Puch – ciasto bez pieczenia SKŁADNIKI: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 2 galaretki cytrynowe (2 x 77 g) 500 ml wody – (2 szklanki od herbaty o pojemności 250 ml) 1/2 szklanki
Zasmakuj Kuchniprzestygnięciu domieszania sypkich składników, co można zrobić nawet łyżką. Korzenny zapach, charakterystyczny dla pierników, będzie unosił się w całym domu, a wilgotne ciasto piernikowe zachwyci każdego z gości. Polecamy. Udostępnij Składniki na szybki piernik z powidłami Piernik: 125 g margaryny 30 g smalcu 4 łyżki miodu 3 łyżki powideł 220 ml mleka 50 g czekolady 1 łyżka kakao(...)drewnianą łyżką do połączenia się składników lub krótko zmiksować mikserem. Keksówkę (15/20cm) natłuścić margaryną, posypać bułką tartą, wlać ciasto i wyrównać jego powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 o C (z termoobiegiem), piec 50-55 minut – do suchego patyczka . Szybki piernik z powidłami zostawić w piekarniku na 10 minut, po czym wyjąć i pozostawić w formie do wystygnięcia
niecodziennikparyBardzo lubimy takie szybkie, ciepłe przekąski. Paszteciki można nadziać dowolnie. Dzisiaj w najpopularniejszej i najsmaczniejszej, jak do tej pory wersji. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu i jeżeli chcemy podać je na imprezkę to farsz można przygotować wcześniej. Zazwyczaj tak robię, że nadziewam ciasto francuskie dosłownie na chwilkę przed przyjściem gości. Pieczenie trwa chwilkę, więc podaję jeszcze gorące z ciągnącym się serem
Pieguskowa Kuchniawstawia na noc do lodówki. Nie ma co się zrażać długim czasem wyrastania, bo naprawdę warto. Tym bardziej taki leń patentowany jak ja co wieczór wstawiam ciasto do lodówki, bo chałki tak szybko się kończą, a są tak smaczne, że wciąż chcemy jeszcze. Ta dzisiejsza jeszcze fajnie wygląda, każda kromka ma inny wzorek, który tworzy zawinięty w środek krem daktylowy
Blondynka GotujePomysł na szybką przekąskę idealną na karnawałową imprezę oraz dla niespodziewanych gości. Roladki nie wymagają wielkiego zachodu, robią się błyskawicznie, a smakują wybornie. Jeśli chcecie przepis na wieloskładnikowe roladki w wersji z serem feta to zapraszam --> TUTAJ SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/2 kg pieczarek 1 "trójkącik" sera topionego pieprz ziołowy czosnek sól masło klarowane WYKONANIE Pieczarki
ZofianaDzisiaj kolejny, sprawdzony przepis na wykorzystanie szparagów w kuchni. Dzisiaj szparagi zapiekane w cieście francuskim. Dodatkowo szparagi owinięte szynką parmeńską. Szybki i smaczny posiłek. Szparagi zapiekane możecie przygotować na obiad lub romantyczną kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Szparagi zapiekane w cieście francuskim z szynką parmeńską i mozzarellą. Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 16 szt. szparagów zielonych 1 kulka mozzarelli
To co lubię - gotuję i polecamJeśli macie ochotę na dobrą i nieprzekombinowaną szarlotkę, to ciasto jest strzałem w 10-tkę. Pyszne, szybkie i tanie. Kruchy i delikatny spód najpierw krótko podpiekamy, a następnie przykrywamy sporą warstwą prażonych jabłek oraz cieniutką warstwą ciasta. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Przed podaniem najlepiej podgrzać. SKŁADNIKI 400 g /3 niepełne szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
cool and mintyostatnio okazji do świętowania u nas sporo. Są okazje mniej lub bardziej uroczyste, ale jednak są. To konkretne ciasto to zamówienie mojej młodszej córki. Jak tu dziecku odmówić, skoro o takie rzeczy nigdy nie prosi. Przepis prosty i szybki i nie ma się(...)zbyt wiele rozwodzić. To taka propozycja, którą można popełnić nawet w środku tygodnia jak to było u mnie. Szybko się robi i równie szybko znika, no czego chcieć więcej? Cytrynowe ciasto z makiem składniki: 200 g mąki owsianej 125 g miękkiego masła 125 g ksylitolu (można dać mniej) 125 g mielonych migdałów 30 g niebieskiego maku 5 jajek 2 łyżeczki
Przysmaki Karolkikwaśności jabłek - do smaku) Kruche ciasto: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać masło pokrojone w kostkę. Posiekać. Dodać żółtka i szybko zagnieść. Teraz stopniowo dodawać śmietanę, aż ciasto utworzy kulę (nie trzeba dodawać całej ilości, wystarczy tylko tyle śmietany, żeby się dobrze zagniotło). Ciasto podzielić na pół. Jedna połowę włożyć do lodówki, a drugą
Kubki smakuwzbogacić smak deserów. Ciasto marchewkowe przeżyło renesans w Wielkiej Brytanii podczas drugiej wojny światowej jako konsekwencja racjonowania żywności. W latach sześćdziesiątych moda na ciasto marchewkowe ogarnęła Stany Zjednoczone. Niskobudżetowy produkt szybko zyskał sympatię Amerykanów i stał się jednym z popularniejszych deserów dostępnych w większości kafejek i restauracji. W 2005 roku ciasto marchewkowe z kremową glazurą znalazło się
Gotuj z Rumcajsemrzepakowego Owoce : 1 kg. malin WYKONANIE Ciasto zagniatamy w misce lub na stolnicy. Mieszamy mąkę z proszkiem i cukrem dodajemy startą na tarce zimną margarynę. Rozcieramy szybko z mąką, dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Dzielmy na dwie części 3/4 i 1/4. Zawijamy w folię i większą część wstawiamy do lodówki na ok. 1 godz., a drugie do zamrażarki. Piekarnik rozgrzewamy
W kuchennym oknie Ewy