Dobrze wiem, że uwielbiacie takie proste i szybkie ciasta ucierane. Dziś przygotowałam dla Was przepis na kolejne takie ciacho. Niesamowicie puszyste i delikatne z kwaskowatymi wiśniami z własnego ogrodu. Idealne na każdą porę roku, bo śmiało można przygotować je zarówno ze świeżymi, jak i mrożonymi malinami. Każdy poradzi sobie z jego przygotowaniem! Łatwe, szybkie, pyszne, tanie! Do zrobienia w godzinkę
Ostra na SłodkoUwielbiam szybkie ciasta, a takie jest brownie. Ostatnio robię je w wersji bezglutenowej z mąki migdałowej. Tym razem dodałam do niego lody i polałam sosem solonym karmelem. Oj to była wspaniała poezja smaków. Czytaj więcej
Ana Mari's worldWilgotne ciasto kakaowe mieszane łyżką To jednej z moich ulubionych przepisów na szybkie ciasto bez użycia miksera. Ciasto przygotowuje się dosłownie w kilka chwil. Wychodzi wilgotne i wyjątkowo smaczne. Kilka podstawowych składników, płaska łyżka kakao i ulubiony dżem (u mnie truskawkowy), który nadaje ciastu wilgoci. Potem wystarczy już tylko wszystko wymieszać łyżką i do piekarnika Takie ciasto kakaowe wychodzi zawsze
Słodkie okruszkiPuszyste szybkie w przygotowaniu ciasto z rabarbarem, o tej porze roku wyśmienicie smakuje z kompotem z rabarbarem. Polecam również kruche ciasto z rabarbarem SKŁADNIKI 20 dag rabarbaru 4 jajka 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru cukier waniliowy 150 ml oleju łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki cukru pudru SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rabarbar umyć, obrać, pokroić na mniejsze kawałki
RAROSSAJuż prawie weekend, jeśli nie macie pomysłu na niedzielne ciacho to przychodzę z pomocą i polecam szarlotkę na półkruchym cieście z cytrynową, orzeźwiającą pianką bezową. Pychota! Dodam, że jest prosta w wykonaniu, szybko też znika - nie ma znaczenia czy podamy ją na ciepło czy zimno, z gałką lodów czy też z bitą śmietaną - żadnej wersji nie można się oprzeć. Spróbujcie(...)cukru 1 kisiel cytrynowy Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta Przygotowanie: Ciasto: Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać masło starte na tarce o grubych oczkach i żółtka. Zagnieść szybko ciasto, uformować kulę, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez minimum 30 minut. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem. Ciasto wyjąć z lodówki i podzielić
Domowa Cookierenka AgiBardzo proste i szybkie ciasto czekoladowe z dodatkiem kawałków czekolady oraz polewą czekoladową. Puszyste i wilgotne w środku dla smakoszy czekolady i nie tylko. Jedyny minus to to, że szybko znika zanim jeszcze wystygnie. składniki: 200 g masła 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao(...)piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka. Ja piekłam w tej temperaturze ok 30 minut potem zmniejszyłam na 150 C i piekłam jeszcze 10 minut bo ciasto było już dobrze przyrumienione z wierzchu a w środku jeszcze odrobinę niedopieczone. Wystudzone ciasto udekorować polewą czekoladową i dowolną posypką
Monia miesza i gotujeformy, np. masło cukier puder do posypania gotowej tarty PRZYGOTOWANIE: Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia siekam z masłem. Dodaję jajka, cukier puder i cukier z wanilią. Zagniatam szybko ciasto i wykładam nim wysmarowaną tłuszczem formę do tarty. Śliwki myję, kroję na pół, wyjmuję pestki. Do budyniu (proszku) dodaję łyżkę mąki ziemniaczanej, mieszam i zaczynam gotować budyń: zagotowuję mleko(...)dodatkiem cukru, przykręcam gaz na minimum i wsypuję proszek budyniowy cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje szybko odstawiam z palnika. Gotowy budyń wylewam na ciasto, rozkładam śliwki skórkami do dołu, posypuję cukrem z wanilią. Formę wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C (grzanie góra plus dół, bez termoobiegu) i piekę ok. 45 minut. Gotowy deser posypuję cukrem pudrem, parzę
Zasmakuj Kuchnirzygotowywania do Wielkanocy czas zacząć! Na pierwszy ogień idzie prosty mazurek z pomarańczami. Do kruchego maślanego ciasta dorzuciłem maku i uformowałem z niego kształt pisanki. Całość posmarowałem szybką w przygotowaniu konfiturą i kandyzowanymi plasterkami pomarańczy. Jeśli nie chce się Wam gotować konfitury lub zwyczajnie nie macie na to czasu, to kupna też się sprawdzi. Jeśli macie ochotę, to pod pomarańczową(...)pomarańcza 100 g cukru 100 ml wody * PRZYGOTOWANIE Ciasto W misie mieszamy mąkę, sól, cukier puder i mak. Dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło, żółtko oraz śmietanę. Zagniatamy szybko ciasto. Następnie rozwałkowujemy je na papierze do pieczenia i wykrawamy kształt pisanki. Z pozostałego ciasta formujemy boki. Ciasto wkładamy na blaszce na 30-60 minut do lodówki. Po tym czasie nakłuwamy
Food SquareSzukałam szybkiego ciasta – znalazłam na blogu Kwestia Smaku. Przepis sprawdził się świetnie, chociaż trochę musiałam czekać zanim budyń ostygł (ale był upał i przez to trwało to dość długo). Smak zrekompensował długie czekanie – wszystkim bardzo smakowało ; ) Do przygotowania ciasta potrzebujemy (na blachę o wymiarach 20 x 30 cm): 600 g herbatników maślanych 200 g miękkiego masła
Szybko Tanio SmacznieSzarlotka sypana Ciasto którego wykonanie zajmuje około 10 minut! Bez jajek, bez zagniatania i bez użycia miksera. Czy to możliwe? Oczywiście. Właśnie tak łatwo i szybko robi się znaną i lubianą szarlotkę sypaną, czyli ciasto które zawsze wychodzi. Bardzo polecam! Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka kaszki manny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Blog z Apetytemczekoladą?? Tak, to moja kolejna propozycja na słodkości bez pieczenia. I mogę was zapewnić, że jeszcze kilka takich będzie. Zastanawiam się nawet nad nową kategorią na blogu. Proste i szybkie ciasta już są, ale może stworzyć coś podobnego odnośnie deserów? A wracając do dzisiejszego przepisu. Na wierzchu czekoladowego kremu jest frużelina. Jeżeli nie chcecie tracić czasu na jej przygotowanie, możecie(...)wrzenia. Zdejmujemy z palnika i po chwili (nie do wrzątku) wrzucamy do owoców żelatynę. Mieszamy dokładnie do jej rozpuszczenia. Studzimy Pyszny deser Biała czekolada z owocami Prosty i szybki deser z białą czekoladą Szybki deser Smacznego!!! Justyna Artykuł Prosty i szybki deser z białą czekoladą pochodzi z serwisu Relaxtime
RelaxtimeNiezwykle proste i szybkie w wykonaniu ciasto. Przepis mam od mojej siostrzyczki Wszystkie składniki wrzucić do miski i siekać nożem. Wszystko musi się połączyć, tworząc tzw. kruszonkę. Blaszkę wysmarować tłuszczem, obsypać kaszką manną i wyłożyć ciasto. Śliwki wypestkować i przeciąć na pół. Rozłożyć je na górze ciasta. Kruszonka – wszystkie składniki włożyć do miseczki i szybko zagnieść palcami, formując kruszonkę
Kuchnia Pokoleńklasycznego spodu na mazurka powinno użyć się mielonych orzechów, dowolnego gatunku, oraz prawdziwego masła, min 82%, samo ciasto lubi długie leżakowanie w lodówce, a zagniatanie musi przebiegać szybko. Kruche ciasto 170 g maki 100 g mielonych orzechów 50 cukru pudru 150 g zimnego masła 1 żółtko Dodatkowo 2 garście suszonych moreli 3 łyżki skórki pomarańczowej 4 łyżki dużemu(...)suszone płatki róży (opcjonalnie) Przygotowanie 1. Ciasto - suche składniki łączymy na blacie, dodajemy pokrojone na kawałki zimne masło, siekamy całość nożem aż do uzyskania kruszonki, szybko zagniatamy ciasto w kule, owijamy folią spożywczą i schładzamy ok 60 min w lodówce lub nawet całą noc 2. Ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do temperatury
Słodki Kompromissię też masa marcepanowa, a teraz zastanawiacie się cóż z niej wyczarować, spieszę z podpowiedzią – marcepanowe ciasto z wiśniami:) Ciasto jest proste i – nie licząc czasu, w jakim wiśnie muszą się rozmrozić, a masło zmięknąć – szybkie do przygotowania. Do tego świetnie i niebanalnie smakuje, a to jest przecież najważniejsze. Moje dziecko było zachwycone i przyznam się(...)jajku – miksujemy do połączenia. Następnie dodajemy starty na dużych oczkach tarki marcepan oraz mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia na niższych obrotach miksera. Przygotowane ciasto przekładamy na blaszkę (23x23cm lub nieco mniejszą) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu rozkładamy osączone wiśnie. Posypujemy całość garścią płatków migdałowych. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około
Smaki Na Talerzu