nacisk na to, żeby te produkty były najwyższej jakości. Kokosowe gofry bezglutenowe są banalnie proste w przygotowaniu, smakują wybornie i bosko pachną podczas pieczenia. A gdy wystygną można je szybko podgrzać w tosterze, wtedy będą znowu chrupiące i pachnące kokosem. Po prostu przepysznie! Kokosowe gofry bezglutenowe Dzisiaj do przygotowania moich gofrów wykorzystałam produkty marki Coco Farm, eksperta(...)rozpuszczony w kąpieli wodnej olej kokosowy. Wszystko dokładnie mieszamy i na koniec dodajemy pianę z białek. Delikatnie mieszamy do połączenia składników. Rozgrzaną gofrownicę smarujemy olejem, kładziemy po sporej łyżce ciasta i pieczemy, aż gofry będą rumiane. Delikatnie studzimy na kratce. Podajemy posypane cukrem kokosowym z dodatkiem ulubionych owoców
Kulinarne przygody GatityMarta po urodzeniu ważyła 4 kg. Teraz waży 15 kg. Ile lat ma Marta? Nie wiem. Nie znam Marty. Nie wiem czy jest niejadkiem
KUCHARNIAsprawdzi się w wiosennej sałatce z ogórka, rabarbaru i chleba pumpernikla. Taka polska panzanella z ciemnym chlebem i ukochanym przez wszystkich rabarbarem. W końcu jest wiosna a rabarbar tak szybko się kończy. Składniki: duży ogórek szklarniowy obrany i pokrojony na kawałki łodyga rabarbaru obrana i pokrojona na kawałki łyżka śmietany kokosowej lub jogurtu mały ząbek czosnku świeżo mielony pieprz (duża(...)warzyw w paski parmezan pokrojony obieraczką do warzyw w paski – kilka pasków do dekoracji Pełny przepis na makaron primavera z wiosennymi warzywami i pesto 10. Tosca – szwedzkie ciasto z migdałami i rabarbarem Nie zapomniałam o deserze! Rabarbar jest tak uniwersalny, że może zastąpić owoce w cieście czy dżemie a potem być warzywem w sałatce. Idealnie komponuje się z truskawkami
Ugotowane pozamiatanecudne, pięknie wydane a przepisy wychodzą z nich zawsze! Zaczynamy. 1. Nigel Slater „Jedz” Nigel jest moją miłością. Tworzy jedzenie genialne, używając prostych składników. „Jedz” to zbiór przepisów szybkich i co ważne, prostych. Do tego trochę opowieści o smakach Nigela i garść praktycznych uwag. To w tej książce odkryłam, że boczek, świeże figi i pistacje to całkiem zgrane trio. Pokochacie(...)który został ochoczo spożyty przez drób. Tak mniej więcej wygląda moje pieczenie. Jak już przysięgłam sobie, że nigdy przenigdy nie będę piekła, pojawia się pan Yotam i wydaje książkę. Ciasta, ciasteczka, torty, mniej skomplikowane lub bardziej, opisane w taki sposób, że nawet taka sierota cukiernicza jak ja zaopatruje się w składniki i tworzy, piecze i wychodzi! Ludzie jedzą, chwalą
ladykitchen‘Bread and butter pudding’ na blogu już było. To zapieczone z jajkami i mlekiem słodkie drożdżowe pieczywo, z dowolnymi dodatkami. Strata to wytrawna wersja tego dania
Karo in the KitchenNiy znōm 1 chyba takego czowieka, kery by niy jołd 2 kejś 3 plackōw kartołflanych. Za starego piyrwy 4 nasze ōłmy 5 piykły 6 je na
Chop w kuchniDzisiaj mój małżonek obchodzi urodziny. Wczoraj od samego rana przygotowywałam urodzinowy tort marcepanowy. Gotowałam krem z marakui, malinowy dżem, piekłam biszkopt i wałkowałam niebieski marcepan do
codojedzeniaKuchnia włoska bazuje przede wszystkim na prostych składników, które w odpowiednim połączeniu tworzą wyśmienite danie. Tym razem będzie to makaron z pomidorkami i parmezanem. Lista składników
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!troskę o środowisko naturalne i moje zdrowie. Zachęcam Was do przeczytania więcej na temat zalet żywności ekologicznej . Jakie potrawy przygotować na lunch do pracy na zimno? Możemy przygotować wiele szybkich i wygodnych w jedzeniu potraw, które sprawdzą się jako zamiennik pełnowartościowego obiadu. Poza tradycyjnymi kanapkami zachęcam Was do przygotowania innych dań, jak sałatki, muffinki, kotleciki czy placuszki. Mogą być(...)szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Opcjonalnie możesz dodać do placków chilli w płatkach lub świeżą posiekaną papryczkę. Smaż placki na rozgrzanej patelni na oliwie nakładając po 1 łyżce ciasta na placek. Placki przekładaj na drugą stronę szeroką łopatką, gdy się zrumienią. W miseczce wymieszaj jogurt z czosnkiem, szczypiorkiem, solą i pieprzem. Placki umieść w lunchboxie, sos włóż do osobnej
Chilli Czosnek i OliwaRisotto z kurczakiem i szparagami to niezwykłe połączenie ryżu, kurczaka i szparagów. Risotto wychodzi niezwykle kremowe, rozpływające się w ustach. Możecie użyć dowolnych szparagów, choć ja
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zielone szparagi w szynce z sosem holenderskim błyskawiczna kolacja. Bardzo smaczna i bardzo lekka. Smak podkreśli delikatnie słona szynka szwarcwaldzka, a całość smaku podpije sos holenderski
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Potrawka z kurczaka ze szpinakiem to błyskawiczny i bardzo zdrowy obiad. Możecie go podać zarówno z ziemniakami, kaszą gryczaną, kaszą jęczmienną albo ryżem. Do tego dania
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!lokalne bazarki jak i mlekomaty. Jeśli jednak takowych też nie macie, może być mleko butelkowane, tzw. świeże. Szukajmy mleka najlepiej pasteryzowanego w niskiej temperaturze. Jeśli poczytacie trochę etykietki, to szybko załapiecie o co chodzi. Sera nie otrzymamy z mleka UHT. Ważnym elementem wyrobu sera jest tzw. skrzep (brrr, co za nazwa). Jest to forma, w jaką przemieni się mleko(...)również dodać na etapie krojenia skrzepu. Jak komu wygodnie. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/ser-ala-korycinski/ BosowKuchni Artykuł Ser a’la koryciński z czarnuszką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuSałatka z pikantnym kurczakiem a la stripsy. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam sałatki. Zarówno te z samymi warzywami, jak i te z kurczakiem. Dzisiejsza
Słodkie okruszkiSałatka z buraka i awokado do grilla to bardzo lekki i wyjątkowo aromatyczny dodatek do ciężkich potraw z grilla. Pieczony burak jest w smaku bardzo słodki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!