szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:108/536)

SZYSZKI,KULECZKI Z RYŻU PREPAROWANEGO 195

Mój przysmak z dzieciństwa :).Pamiętam jak moja mama robiła je z krówek lub irysów z dodatkiem czekolady i masła.Dzisiaj proponuję Wam połączenie masy kajmakowej z

Mała w garnku miesza
Ciasto Bounty 136

Jesteście zwolennikami kokosowego batonika Bounty? Teraz możecie przygotować go w domu w postaci ciasta! Ciasto Bounty jest to bardzo proste ciasto bez pieczenia, a

PysiaGotuje.pl
Ciasto z nutellą i sucharkami 144

Z racji, iż tegoroczne lato było dość upalne, maksymalnie ograniczyłam używanie piekarnika. Coraz częściej w mojej kuchni zaczęły pojawiać się bowiem ciasta bez pieczenia

PysiaGotuje.pl
Śnieżny puch na biszkoptach 158

W dzisiejszym wpisie przedstawię Wam alternatywę dla tradycyjnego sernika o nazwie śnieżny puch, który przygotowuje się z twarogu sernikowego, na herbatnikach i z prażonymi wiórkami kokosowymi

PysiaGotuje.pl
CIASTECZKA Z MARCEPANEM I ORZECHAMI 153

Bardzo proste ciasteczka z ciasta francuskiego z nadzieniem z marcepanu i orzechów włoskich, obtoczone w cukrze i przyprawie do piernika. Są mega szybkie w przygotowaniu - wystarczy

Kuchnia MagdaLeny
BAJADERKI PIERNIKOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 192

wyłożyć ciasto pozostawiając wgłębienie, w którym umieścić łyżeczkę powideł. Następnie przykryć porcją ciasta tak aby się skleiło i zamknąć babeczkę. Piec przez ok 15-20 minut w temperaturze 190° C pilnując by nie spiekły się za bardzo. Gotowe pierniki ostudzić a najlepiej lekko wysuszyć i ja używam takich 2-3 dniowych jak nie zostaną zjedzone. W wersji mega szybkiej pokruszyć(...)następnie formować kuleczki. Każdą kuleczkę obtoczyć w polewie czekoladowej. Bajaderki piernikowe można posypać kruszonymi orzechami lub wiórkami kokosowymi albo dodać te składniki do ciasta przed formowaniem kuleczek. Smacznego! — BTW całości w wersji szybkiej bez dodatków z polewą czekoladową z czekolady 90%: 290 g, 1172 kcal

Ola la LCHF
SERNIK Z JAGODAMI 154

cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy bez cukru ok 1/2 jagód    Ciasto: Żółtka dobrze roztrzepać z cukrem.Masło i margarynę posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Dodać roztrzepane żółtka,ocet,na końcu śmietanę.Szybko wyrobić ciasto.Podzielić na dwie części w proporcjach 3/4 i 1/4 (na dekorację). Schłodzić.Mniejszą część ciasta rozwałkować i przygotować dekoracyjne paseczki(...)białka ubite na sztywną pianę. Spód blaszki o wymiarach 20x30 cm ( może być większa) wyłożyć większą częścią ciasta,następnie wylać masę serową, rozłożyć większą część jagód i ułożyć dekoracyjną kratkę z mniejszej części ciasta,środek każdej kratki wypełnić 4-5 jagodami. Piec w temp 180-190 st. C przez ok 1- 1,5 godz. Po upieczeniu przyozdobić białym lukrem bądź

Niespełnione zdolności kulinarne
Szybka, bezglutenowa tarta z jabłkami 143

szybko rozwałkować i przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Ja wybrałam formę to tarty.  Wyłożone ciasto podziurkować widelcem, żeby nie zbąblowało podczas pieczenia.  Na ciasto rozsmarować smażone jabłka - w ilości zależnej od upodobań. Na smażone jabłka ułożyć plasterki surowych jabłek. Jabłka posypać cynamonem i cukrem . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (bez

Ze smakiem bez glutenu
Jabłecznik bez ucierania 167

To ciasto to chyba najłatwiejsze jakie kiedykolwiek robiłam. Żadnego ucierania, ani ubijania, tylko wsypać składniki na blaszkę i piec. Bardzo kruchy jabłecznik. Składniki suche wymieszać dokładnie

Kuchnia Pokoleń
Placuszki na serkach homogenizowanych. 221

podanej porcji wychodzi 6 placuszków. Na zdjęciach jest 5, ponieważ pierwszego musiałam szybko spróbować :)  Składniki: ciasto: 150g serka homogenizowanego ( u mnie był o smaku bananowym), 1 jajo, 90 g mąki ( 1/2 szklanki), 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki mleka ( w zależności jak gęste jest ciasto, ja musiałam dodać). Ponadto: sos do polania placuszków, ja użyłam złocisty syrop(...)golden syrup ). Przygotowanie:  Przygotować odmierzone składniki. Wszystkie składniki dobrze razem wymieszać .  Na rozgrzaną patelnię nakładać ciasto ( dwie łyżki na jeden placek). Jeżeli masz grubą patelnię lub taką, na której można smażyć bez tłuszczu to tak usmaż placuszki. Natomiast jeżeli nie posiadasz takiej patelni, lekko ją naoliw. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor.  Nie może być

W kuchni u Moniki
Strudel z jabłkami 258

szklanki mąki oraz łyżeczkę octu. Wszystkie składniki wyrabiamy na gładkie jednolite ciasto. Powinno być ono miękkie, elastyczne i tylko lekko kleiste (nie może kleić się do rąk). By ciasto dobrze się rozciągało najlepiej energicznie rzucić nim 100 razy o stół (bez obaw idzie bardzo szybko). Gotowe ciasto odstawiamy w natłuszczonej misce na około godzinę, by odpoczęło. Wierzch zabezpieczamy folią(...)grubsze kawałki ciasta trzeba je obciąć. Jeśli w cieście zrobią wam się gdzieś dziury to nie przejmujcie się tym. Można je albo zostawić, albo nałożyć na nie cienko rozciągnięte „łatki” z odciętego z brzegów ciasta. Teraz rozciągnięte ciasto zapełniamy owocami. Jedynie krawędzie powinny zostać puste – około 3 cm z każdej strony. Ciasto posypujemy bułką, następnie wykładamy

Dieta bez mleka
ORKISZOWA ROLADA BISZKOPTOWA Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI 261

jest równie smaczna i delikatna jak mgiełka. Polecam obydwie, idealne na letnie, ciepłe dni do kawki ale nie tylko... Ciasto bardzo dietetyczne, bez żadnych kremów, tylko owoce i biszkopt. Dodatkowo bardzo szybkie przygotowanie i rewelacyjny smak- ciasto baaardzo godne polecenia. :-) Składniki na biszkopt: - 5 jajek (wielkość "M"), osobno białka i żółtka - 150g ksylitolu (lub cukru) - 120g mąki orkiszowej(...)mieszamy do połączenia składników. Na blaszkę z piekarnika wykładamy papier do pieczenia, na nim układamy wymieszane owoce i na to wylewamy ciasto biszkoptowe. Dokładnie rozprowadzamy tak, by przykryć ciastem całe owoce. Blaszkę umieszczamy w nagrzanym piekarniku. Pieczemy w temperaturze 170*C ok.30-35 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu. Po tym czasie blaszkę z ciastem wyjmujemy z piekarnika

Smaczne Zdrowe
Keks / ciasto na białkach z borówką amerykańską 163

Kolejny fajny pomysł na wykorzystanie zalegających w zamrażalniku białek. Zamiast piec kolejną pavlovą (klik) czy bezy, proponuję Wam wypróbowanie tego przepisu. Ciasto wychodzi bardzo puszyste, a owoce, to kwestia Waszego wyboru - maliny, borówki, śliwki itp. Spróbujcie. Ja wiem, że następnym razem, dodam więcej borówek, bo przyznam się bez bicia, ale sceptycznie podchodziłam do takiej ilości borówek i zmniejszyłam(...)upieczenia ciasta. Aha ciasto przygotowuje się bardzo szybko i niestety pięknie rośnie w piekarniku, żeby po wyjęciu opaść - ale to chyba wszystkie białkowe ciasta tak mają (?). Ważne jest, aby składniki miały temperaturę pokojową. Ciasto upiekłam w papierowych foremkach, które dostałam od firmy PapilArt - foremki takie idealnie sprawdzają się przy szybkich wypiekach i nie tylko :) Więcej informacji tutaj . 'keks / ciasto

CookYourself
Tradycyjny jabłecznik z budyniem 242

Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 200 g zimnego masła ½ szklanki cukru (można dodać więcej) 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka aromatu waniliowy lub 3 łyżeczki cukru waniliowego Jabłka: 5-6 średniej wielkości jabłek (użyłam Szarej Renety) 3 łyżki brązowego cukry 1 łyżeczka cynamonu 1,5 paczki budyniu waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru(...)Przygotowanie:   Mąkę przesiać , dodać proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy. Masło pokroić w kosteczkę, dodać do suchych składników i wszystko posiekać dokładnie nożem na drobne kawałeczki. Można również   składniki   umieścić w misie miksera i rozdrabniać mieszadłem, aż masa zacznie przypominać okruchy chleba. Dodać żółtka i szybko zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części i włożyć do lodówki

Mania Gotowania
Tarta z rabarbarem pod bezą i chrupiącą kruszonką. 240

pieczenia, dodajemy pokrojoną w kostkę, zimną margarynę i siekamy nożem, aż uzyskamy z ciasta kruszonkę. Następnie dodajemy żółtka, nadal siekamy nożem, aż składniki się trochę połączą, odkładamy nóż i szybko zagniatamy ciasto (im mniej je ogrzejemy dłońmi, tym bardziej kruche ciasto otrzymamy). Z ciasta odkładamy 1 łyżkę na kruszonkę (wkładamy je do lodówki), natomiast resztę ciasta wałkujemy i przekładamy(...)obieramy go i kroimy w około 2 centymetrowe kawałki. Wyjmujemy pozostawiona łyżkę ciasta na stolnicę, dodajemy cukier puder i siekamy nożem, a następnie rozcieramy w dłoniach, aż uzyskamy drobniutką kruszonkę.      Wyjmujemy schłodzone ciasto, nakłuwamy widelcem i pieczemy 10 minut. Gdy ciasto się piecze przygotowujemy bezę, a mianowicie ubijamy białka z solą, gdy są już sztywne stopniowo dodajemy

Rozpustne gotowanie
Puszysty sernik z musem truskawkowym 178

posmarowałam konfiturą truskawkową od MarokoSklep , dzięki czemu mój sernik jest podwójnie truskawkowy! Szczerze polecam, na każdą okazję. Potrzebujemy: CIASTO: 100 g margaryny lub masła, zimnego pokrojonego w kawałki 200 g mąki pszennej 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 40 g cukru MASA SEROWA: 500 g sera białego, może być w wiaderku lub kostka(...)miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 budyń w proszku bez cukru, może być śmietankowy lub waniliowy szczypta soli MUS TRUSKAWKOWY: 200 g truskawek, mogą być mrożone 4 łyżki cukru  1 łyżka mąki ziemniaczanej Zagniatamy szybko kruche ciasto, wykładamy nim tortownicę albo kwadratową blaszkę o wymiarach około 20x20 cm. Wkładamy do lodówki na czas wykonania

MamaOskarka