szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:685/1736)

Kostka kakaowo-kawowa z pianką czekoladową i śliwkami kalifornijskimi. 144

ogrodu, sadzenie kwiatów i krzewów to  moje zajęcie :)  mam tyle zaległych przepisów i nie wiem kiedy się za nie zabiorę. To ciasto chciałam Wam polecić bo naprawdę warto je upiec :)jest łatwe i szybkie w przygotowaniu a szybko znika z talerzyków :) Biszkopt kakaowo-kawowy do tego pianka z kremówki, serka mascarpone i czekolady, śliwki, myy pyszotka. Zapraszam(...)cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel.Następnie dodajemy olej i wodę. Mąkę, kakao,kawę i proszek do pieczenia przesiewamy i delikatnie mieszamy.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.Przekładamy ciasto, pieczemy w temperaturze 175/180 stopni do suchego patyczka. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Czekoladę przekładamy do szklanej miseczki i stawiamy na garnku z gorącą wodą, co jakiś czas mieszamy

Sama słodycz i szczypta chili
Jabłecznik z całymi jabłkami 218

jabłecznikiem w roli głównej, który piekła zawsze moja babcia. Który kojarzy mi się z jesiennymi, sobotnimi popołudniami w ogrodzie, gdzie zawsze zbieraliśmy jabłka. Ciasto jest bardzo proste - poradzi sobie z nim nawet niedoświadczony cukiernik. I szybkie wykonaniu. Zostawiam Was zatem z moim ostatnim jesiennym akcentem a ja wracam do pracy nad drugim numerem "Życia ze smakiem". Tak, tak, już niebawem(...)dodajemy po jajku a następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko. Wszystko dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy skórkę startą z cytryny i mieszamy całość łyżką. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy. Wygładzamy wierzch. Jabłka obieramy, kroimy na połówki i wydrążamy gniazda nasienne. Na grzbiecie każdej połówki jabłka robimy pionowej nacięcia. Jabłka układamy na cieście

My simple kitchen
Muffinki bananowo-orzechowe 160

Muffinki przeważnie goszczą u nas w połowie tygodnia, gdy po niedzielnym cieście nie ma już śladu, a do weekendu jeszcze daleko. Ogromnym ich atutem jest to, że są mało absorbujące czasowo i pyszne. Dziś jedne z ulubionych moich córek, bananowo-orzechowe z karmelową nutą za sprawą dodania brązowego cukru. Cudownie aromatyczne, miękkie i idelanie wilgotne... Boskie! Muffinki bananowo-orzechowe Składniki(...)jajko z oliwą, jogurtem i bananami. Wlewamy suche do mokrych, na końcu dodajemy rozdrobnione orzechy(zostawiamy 2 łyżki orzechów i cukru do posypania). Szybko mieszamy, aby się składniki połączyły. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, wlewamy ciasto do wysokosci ¾ formy. Pieczemy ok. 25 minut w nagrzanym do 200° piekarniku, do tzw suchego patyczka. Studzimy na kratce

Mia Cucina Sofieta
Bajecznie proste ciasto z figami 202

myślę, że pyszne by było ze śliwkami). Migdałowa kruszonka jest chrupiąca, maślana i niesamowicie pyszna. Całość smakuje wyśmienicie, i znika w niewiarygodnie szybkim tempie. Polecam, bo robi się je bardzo łatwo, a efekt jest fantastyczny.Migdałowe ciasto z figami na maślanceSkładniki:(na tortownicę o średnicy 26 cm)250 ml maślanki3 jajka125 ml oleju1 łyżeczka ekstraktu z migdałów425 g mąki pszennej165

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szybka tarta na spodzie z ciastek HIT z kremem śmietankowo-kajmakowym bez pieczenia 441

będzie, a potem to już z górki trzydziestka na karku. Coś w tym jest, czas między 18tką, a oczkiem zleciał tak szybko, że prawie nie wiem kiedy! :) Nie będę się rozpisywać, bo czas organizować imprezkę dla rodzinki. Kolejne ciasto trzeba zrobić, a to coś na obiadek przyszykować. Kończąc, chciałabym podziękować słoneczku, które dla mnie dziś pięknie świeci! Skoro urodzinki

Be Fit Be Strong
„Na zimno” wg Siostry Anastazji 188

pokrojone na mniejsze kawałki owoce, lekko wciskając je w masę. Wierzch zalewamy tężejącą galaretką wiśniową. Uwagi: Przygotowanie ciasta zaczęłam od zrobienia galaretek. Naczynie z żółtą galaretką włożyłam do zlewu wypełnionego zimną wodą, by szybciej stężała, drugą zostawiłam w temp. pokojowej. W międzyczasie szybko upiekłam biszkopt (pilnowałam, by galaretka nie stężała zbyt szybko). Gdy biszkopt się piekł przygotowałam pozostałe galaretki. Galaretka(...)żółta zaczęła tężeć w momencie, gdy biszkopt lekko już się przestudził. Szybko ubiłam więc śmietanę i dodałam do niej galaretkę o kisielowatej konsystencji (galaretka nie może stężeć całkowicie). Następnie przygotowałam bakalie (posiekałam orzechy i migdały,  zalałam wrzątkiem rodzynki) i pokroiłam brzoskwinie. Jak widzicie przy dobrej organizacji pracy ciasto nie jest wcale tak czasochłonne jak mogłoby się wydawać. Masę piankową

Smaki Na Talerzu
Muffiny z jagodą kamczacką, na oleju 163

Muffiny to deser/ciastko, które zawsze się sprawdzi - szybkie do zrobienia i kilka minut pieczenia. Zawsze się udają i każdy je lubi, przynajmniej w moim domu. Dodatkowo ich atutem jest, że można je zabrać w każde miejsce - do szkoły, pracy, na wycieczkę, spacer czy plac zabaw. Te zostały wzbogacone o kilka cennych witamin, jest skarbnicą antyoksydantów, dzięki czemu może znaleźć zastosowanie(...)mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Ja tym razem piekłam w dużych kartonowych foremkach do muffinek. Wyszło mi 8 sztuk z taj proporcji ciasta.  Nakładamy ciasta około 1/2 wysokości foremki, na wierzch wkładamy po około 10 owoców jagody kamczackiej, dokładamy po 1-2 łyżki ciasta. Muffinki wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni

Życie zaczyna się w kuchni
Szpinakowo-bazyliowe ptysie z tuńczykiem, twarożkiem i warzywami 234

jednak bardzo lekkie w smaku. Idealne na kolację lub jako przekąska na wszelkiego rodzaju garden party i wiosenne pikniki. Do tego szybkie i proste w przygotowaniu. Ja uwielbiam takie kolorowe dania, a Wy? :) 6-7 sztuk ciasto: 100 g mąki tortowej 50 g masła 120 ml soku ze szpinaku i bazylii (do wyciśnięcia tej ilości soku użyłam spory pęczek świeżego

Mienta blog
Bułki czosnkowo-ziołowe 229

powinno w tym czasie podwoić swoją objętość. Jeżeli nie mamy akurat w domu zbyt ciepło, polecam nagrzać piekarnik do temp. około 50’C, wyłączyć i wstawić tam ciasto *** *** Wyrośnięte ciasto ponownie zagniatamy, dzielimy na 10 lub 12 części i rolujemy z nich wałeczki na długość około 20 cm *** *** Każdy wałek zawiązujemy na supełek *** *** Następnie pozostałe końce podwijamy, jeden pod spód(...)TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Bułki czosnkowo-ziołowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
ekspresowy piernik 243

składniki: 320 g mąki orkiszowej lub pszennej 125 g cukru 4 łyżki miodu, płynnego 125 ml oleju 125 ml wody 1 jajko 2 łyżeczki przyprawy do

Domowy Smak Jedzenia
karpatka z budyniem śmietanowo-kokosowym... 194

łyżeczka, cukier 3 łyżki, masło 1/2 łyżeczki, śmietana 30 % 200 ml, wiórki kokosowe 100 gram, cukier puder - ile potrzeba zagotować wodę, szybko wsypać mąkę z solą, proszkiem do pieczenia i mieszając doprowadzić do powstania gęstego ciasta, lekko wystudzić mikserem ubijać na średnich obrotach i wbijać po 1 jajku, miksować do jednolitej, gładkiej masy blaszka 30x25 cm wyłożona papierem do pieczenia

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta szpinakowo - serowa. 172

180g śmietanki 30% jajko gałka muszkatołowa trochę masła Wysypujemy mąkę, dodajemy zimne masło i siekamy nożem. Łączymy z żółtkiem, solą, wodą i szybko wyrabiamy. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 min. Rozwałkujemy ciasto i wykładamy nim formę. Wsypujemy na ciasto groch bądź inny obciążnik i wstawiamy do nagrzanego piekarnika

Brzuszki Łakomczuszki
Fit ciasteczka czekoladowo-bananowe 214

Przedstawiam kolejny przepis na proste, szybki i pyszne ciasteczka bananowe. Tym razem w wersji czekoladowej. Pół banana rozgniatamy i dodajemy do ciasta, natomiast drugie pół kroimy w drobną kostkę, które razem z gorzką czekoladą stanowi dodatek do ciastek i sprawia, że bardzo fajnie się prezentują. Jeśli ktoś chcę to ciastka można dosłodzić ksylitolem lub miodem, choć moim zdaniem(...)takiej potrzeby.  Ciasto po zmieszaniu składników wychodzi dość gęste, ale po wsadzeniu go na kilkanaście minut do lodówki nie ma później problemów z jego nakładaniem. Po upieczeniu ciasteczka są miękkie, słodkie i bardzo pożywne. Robi się je bardzo szybko i idealnie sprawdzą się na drugie śniadanie lub szybką przekąskę. Inspiracja:  running with spoons Składniki (ok. 8 ciastek

Healthy food explorer
Szarlotka z serkiem mascarpone 179

budyń śmietankowy • 1 szklanka cukru pudru kruszonka • 1,5 szklanki mąki • 125 g masła • 1 szklanka cukru pudru Sposób przygotowania 1. Ciasto • Mąkę posiekać z masłem dodać cukier puder jajka proszek  do pieczenia i śmietanę zagnieść dość szybko ciasto.Jakby się kleiło troszkę  oprószyć mąką ale nie dużo Owinąć w folię,włożyć na 2 godz do lodówki 2. • Jabłka

W królestwie smaków Beaty
Tarta z rabarbarem 177

Rabarbar od dłuższego czasu gości w naszych sklepach, a ja właśnie sobie uświadomiłam, że jeszcze nic z niego nie robiłam. Więc szybko nadrobiłam zaległości i upiekłam   tarte z rabarbarem. Wyszła pyszna. Kwaśny rabarbar przełamuje słodycz budyniu i ciasta a do tego wszystkie jest jeszcze kruszonka.   W sam raz do kawki. Zresztą przekonajcie się sami. Jeszcze jedna sprawa

Passion of Cooking