szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:576/1736)

Jak przyprawiać ryby? 150

Często zastanawiamy się, jak doprawić rybę. Szeroką gamę smaków z pewnością oferują nam różnego rodzaju zioła. Są one praktycznie niezbędne do przygotowania wyśmienitej ryby z grilla

PysiaGotuje.pl
Krewetki – jak to ugryźć? 176

Krewetki są wyśmienitą opcją dla każdego miłośnika owoców morza, jak i zwolenników tradycyjnej kuchni. Najlepiej czują się w towarzystwie soku z cytryny, czosnku i aromatycznych ziół

PysiaGotuje.pl
Nuggetsy z kurczaka – jak je zrobić? 198

Nuggetsy są wspaniałą przekąską, którą możemy przygotować na spotkanie z przyjaciółmi lub po prostu dla dzieciaków. W poniższym poradniku znajdziesz niezbędne informacje na temat przygotowania idealnie

PysiaGotuje.pl
Panierka Panko – co to jest i jak ją przygotować? 312

Panko jest to panierka pochodząca z Japonii. Charakteryzuje się tym, że kawałki pieczywa użyte do jej wyrobu są znacznie większe niż te używane u nas. Dzięki

PysiaGotuje.pl
Marynaty do mięs – co do czego? 179

Mięso jest podstawą prawie każdej diety. Jednak samo w sobie nie smakuje najlepiej – cała magia tkwi w jego przygotowaniu i przyprawieniu. Najlepszym sposobem na przyprawienie

PysiaGotuje.pl
Ryż z jabłkami 248

3-4 40 min Łatwe Tanie Przepis na zapiekany ryż z jabłkami. Składniki 6 średnich jabłek 3 torebki ryżu odrobina cynamonu cukier troszkę masła Sposób przyrządzenia

PysiaGotuje.pl
Zioła – suszenie i przechowywanie 179

Świeże zioła kupimy prawie w każdym warzywniaku czy supermarkecie. Coraz więcej przepisów wskazuje na zastosowanie ziół, gdyż są one nie tylko bardzo aromatyczne, ale także wspomagają

PysiaGotuje.pl
Jak przechowywać jedzenie – kilka podstawowych trików 171

Większość z nas w celu zaoszczędzenia nie tylko pieniędzy, ale i czasu, kupuje produkty na zapas. Jednak niektóre produkty szybko się psują… co zrobić by

PysiaGotuje.pl
Pesto ziołowe – zrób to sam! 189

Pesto jest to zielony lub czerwony sos, który coraz częściej pojawia się w polskiej kuchni. Tradycyjne pesto robione jest na bazie bazylii i ma kolor zielony

PysiaGotuje.pl
Ryż na sypko – jak go ugotować? 367

Chcesz przygotować idealny ryż? Pierwszym krokiem, jaki powinniśmy wykonać w tym kierunku jest jego dokładne przepłukanie przed ugotowaniem. Takie działanie pozwoli na wypłukanie z ryżu skrobi

PysiaGotuje.pl
Jak ugotować idealny makaron 153

Makaron jest jednym z podstawowych składników kuchni włoskiej. Ze względu na rosnące zainteresowanie tą właśnie kuchnią, mam dla Was kilka cennych porad na temat gotowania idealnego

PysiaGotuje.pl
Blanszowanie – co to jest i jak się robi? 179

Blanszowaniem nazywamy proces krótkotrwałego poddawania produktu (najczęściej warzyw) działaniu gorącej wody lub pary. Dzięki tej metodzie, nasze warzywa zachowują intensywny kolor, witaminy i smak, stając się

PysiaGotuje.pl
Jak prawidłowo topić czekoladę? 177

Aby czekolada zachowała gładką konsystencję, proces jej topienia powinien przebiegać w ściśle określony sposób. Ważnym jest, by podczas roztapiania do czekolady nie dostała się ani kropla

PysiaGotuje.pl
Deser z pomarańczami, bananem, lodami i śmietaną 157

6 15-20 min Łatwe Tanie Szybki i sycący deser idealny do każdej kawy i nie tylko. Kwas pomarańczy w połączeniu ze słodyczą reszty składników nadaje

PysiaGotuje.pl
ŚWIĄTECZNE MUFFINY 187

muffinki, pieczemy 18-20 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu polewamy polewą. Polewa: masło rozpuszczamy z mlekiem i cukrem, wyłączamy gaz, dodajemy kakao i śmietanę, szybko mieszamy do połączenia składników. Lekko ostudzoną polewą polewamy ciasto

słodki bratek