szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:413/1736)

Ciasto na maślance ze śliwkami 233

Przepis przechodził z rąk do rąk i wreszcie trafił do mnie:)A ja zamieszczam go do ogólnej wiadomości i ewentualnego wypróbowania, jest łatwy, a ciasto naprawdę smaczne i szybkie do wykonania.Składniki : 1 szklanka maślanki 2 jajka 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 1/2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia owoce- najlepiej świeże, u mnie śliwki Wykonanie : Całe

Proste Potrawy
Sakiewki z kurczakiem i szpinakiem 125

Bardzo lubię ciasto francuskie. Jest to jedno z nielicznych ciast (oprócz ciasta filo), które wolę kupić w sklepie niż przygotowywać sama. Piecze się bardzo szybko, jest smaczne i daje duże możliwości w kuchni. Właśnie dlatego zawsze mam w lodówce jedno opakowanie. To szybkie rozwiązanie na obiad, na przekąskę, a nawet na deser Ja przygotowałam ostatnio z niego pyszne sakiewki

PatiGotuje
Ciasteczka z pestkami słonecznika 155

Bardzo chrupiące domowe ciasteczka z pestkami słonecznika to pyszny deser do kawy lub herbaty. Proste i szybkie wykonanie, a do tego niewielka ilość potrzebnych składników, powinna zachęcać do ich przygotowania. Uwielbiam domowe ciasteczka, które są kruche i chrupiące. Kruche, ale nie kruszące się tak, jak to czasem bywa z tymi ze sklepu, zanim przyniesiemy je do domu, już są połamane(...)mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia i makiem, dodać zimne masło i drobno posiekać nożem. Mak można pominąć, ale z nim ciasteczka są jeszcze bardziej chrupiące. Do ciasta dodać jajka, śmietanę i szybko zagnieść, po czym zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Po schłodzeniu ciasto podzielić na 3 części, z jednej robić ciastka, a pozostałe trzymać

Gotuj w domu
Szybki makaron z patelni 233

DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Szybki makaron z patelni pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Palmiery z serem i makiem 198

Przekąska w kształcie motyla, idealna na spotkanie ze znajomymi lub  coś na ząb o każdej porze dnia. Z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego możemy przygotować szybkie i fantazyjne (nie tylko w smaku, ale i kształcie) przekąski, które smakują podawane zarówno na ciepło jak i na zimno. Palmiery smakują dodatkowo obłędnie wzbogacone domowymi dipami. Domowe

Zasmakuj Kuchni
Karpatka 261

karpatkę jako płat ciasta kruchego wyłożony kremem i przykryty płatem ciasta parzonego. Skąd jednak by nie pochodziła, to bezsprzecznie należy zgodzić się z tym, że jest ciastem naprawdę urodziwym, niezwykle smacznym i szybkim, bo… dość szybko znika z talerza Znam wiele osób, które nie biorą się za karpatkę bo podobno ciasto ptysiowe opada tuż po upieczeniu, albo wychodzi(...)wody wsypać mąkę i szybko mieszać, gotując jeszcze przez około minutę, aż cała masa przybierze konsystencję gęstego budyniu lub puree ziemniaczanego. Masę ostudzić. Do zimnej masy dodawać po jednym całym jajku ubijając całość mikserem na najwyższych obrotach. Po dodaniu wszystkich jajek powstanie żółta, gęsta masa, którą przelewamy na natłuszczoną i wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Ciasto wstawiamy do piekarnika

Jacob Tastes
CIASTO BRZDĄC + FILMIK 847

zimną śmietanę wlewamy do misy robota, dodajemy cukry i ubijamy na najwyższych obrotach. Do ubitej śmietany dodajemy rozmieszane kakao i miksujemy, na koniec wlewamy ostudzoną żelatynę i szybko mieszamy.  Pierwszy blat ciasta umieszczamy w blaszce, nasączamy herbatką, rozsmarowujemy dżem wiśniowy, wykładamy część śmietany i równo rozsmarowujemy. Przykrywamy biszkoptem, nasączamy i rozsmarowujemy pozostałą śmietanę.  Ciasto odkładamy do lodówki

Kulinarne Fantazje Marioli
Mazurek czekoladowy 141

kremówki 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej Dekoracja posypka płatki migdałów Mąkę przesiać na stolnicę dodać posiekane zimne masło, proszek do pieczenia, cukier puder i śmietanę. Wszystko szybko zagnieść na gładkie ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyciąć kształt jajka. Z resztek ciasta zrobić podwyższony brzeg dookoła. Ponakłuwać widelcem

O kuchni z uczuciem
Brak tytułu 135

Szybko upieczone - babka makowa -    Zdarza się czasem tak, że nie chce nam się lub nie mamy czasu - a tu trzeba upiec ciasto. Warto sięgnąć po "gotowca" w torebce. Wybierajmy jednak świadomie - czytając skład takich produktów.   Miałam okazję wypróbować jedno takie ciasto producenta  Majonezy Kętrzyński     Skład mieszanki: mąka pszenna, cukier, skrobia ziemniaczana

kolorowotorcikowo
Szybki deser bannoffee 788

bieżąco przygotujecie dulce de leche, czyli gęsty karmel. Możecie oczywiście skorzystać np. z gotowej masy kajmakowej, wtedy szybki deser bannoffee będzie nawet super szybki ;) Szybki deser bannoffee to po prostu inna odmiana ciasta bannoffee (bannoffee pie) – jednego z klasycznych angielskich deserów – połączenia bananów, kremu (z bitej śmietany) i toffi (w postaci dulce de leche – przepis poniżej(...)czasie na ostatniej warstwie kremówki wykładamy resztę bananów pokrojonych w plasterki, posypujemy zostawionymi pokruszonymi ciasteczkami i polewamy fantazyjnie resztą dulce de leche. Szybki deser bannoffee przechowywać w lodówce do 2 dni.     Podobne przepisy Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Szarlotka ucierana na maślance Tarta grejpfrutowa .yuzo_related_post img{width:170px

Pociąg Do Kuchni
Wegański quiche brokułowy 160

spodzie . Ale długo nie mogłam się opierać i gdy już raz wypróbowałam ten wegański quiche, to od tego czasu piekę go regularnie. Okazało się bowiem, że wyrobienie ciasta to prosta i szybka sprawa, a nadzienie też przyjemnie się robi. Słowem, nie taki diabeł straszny jak go malują My możemy jeść quiche na lunch, obiad lub kolację. Wspaniale komponuje się

Lamarida.pl
Zielone pierogi z botwinką 215

były jednolito zielone możemy blendować szpinak). W międzyczasie zagotowujemy wodę w czajniku. Do mąki dodajemy dużą szczyptę soli, jajko i masło. Dodajemy gorący szpinak z wodą i szybko staramy się zagnieść ciasto (można też zrobić to w malakserze). Podczas wyrabiania dodajemy po trochu gorącej wody z czajnika – tyle, ile wchłonie mąka. Ciasto musi być miękkie i elastyczne. Jeśli się

Poezja smaku
Najlepsze ciasta na Wielkanoc 261

czasochłonność przygotowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nr 6 SZYBKI MURZYNEK NA MAŚLANCE Przepis znajdziecie tutaj.    Tak samo, jak w przypadku sernika w 10 min, jest szybki do wykonania. Plusem tego ciasta jest brak jajek.  Nr 7  PROSTA KRUCHA SZARLOTKA Przepis znajdziecie tutaj . Uważam, że najlepszymi ciastami, które wszystkim posmakują są te, które wykonuje się jak najprościej

Zdrowie i pysznie na talerzu
Chleb z jabłkiem i bananem 147

był dobry pomysł, bo podczas krojenia okazało się, że chleb jest bardzo delikatny i wyższy bochenek trudniej byłoby kroić. Miękisz chleba jest elastyczny z nutką zapachu owoców. Ciasto właściwe urosło bardzo szybko, bo już po 80 minutach było gotowe do pieczenia. To na pewno za sprawą jabłka, bo każdy chleb z jego dodatkiem rośnie jak szalony. Chleb z jabłkiem

Leśny Zakątek
Rurki z kremem kakaowym 190

łyżka kakao 1,5 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wody W misie miksera mieszamy mąkę oraz posiekaną margarynę. Musi nam powstać  kruszonka. Dodajemy zimną śmietanę i szybko zagniatamy na gładkie ciasto. Dzielimy je na dwie części i owijamy folią spożywczą. Chłodzimy w zamrażarce przez 40 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy każdą część na placek o grubości 2 mm i kroimy

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania