Szybkie, proste ciasto. Idealne kiedy najdzie ochota na coś słodkiego. Babka jest mocno puszysta, wilgotna i długo utrzymuje świeżość. Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek majonezu 16 ciasteczek oreo Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Jajka ubijamy z cukrem i cukrem
Fascynacje AniMożecie zrobić to ciasto z różnymi owocami. Ciasto bardzo dobre i długo świeże. Wykonanie ciasta – za pomocą miksera lub robota kuchennego dokładnie wymieszać jajka, olej
Kuchnia PokoleńBardzo lubię to ciasto i przygotowuję je kilka razy w roku, z różnymi owocami. Na blogu jest już to ciasto w wersji z brzoskwiniami, i w
Smaki Na Talerzuprosto, a efekt końcowy jest bardzo smakowity. Ciasto jest wilgotne i lekko kwaskowe. Idealne na upalne dni. Na blogu znajdziecie również inne ciasta z rabarbarem w roli głównej: Szybkie ciasto z jogurtem, truskawkami i rabarbarem Drożdżowe ślimaczki z rabarbarem Kakaowe ciasto z rabarbarem Drożdżowe bułeczki z karmelizowanym rabarbarem Tartę z rabarbarem Jogurtowe ciasto na razowej mące Truskawkowo-rabarbarowe ciasto
Kulinarne przygody GatityBardzo szybkie ciasto. Lekkie i orzeźwiające. Z nutą rabarbaru i ulubionych dodatków smakowych. Ładnie się prezentuje i nie jest słodkie. Składniki na mus z rabarbaru: 300g rabarbaru, ½ szklanki wody, 60g cukru, 6g żelatyny, 50ml wody. Składniki jogurtowe: 2 jogurty naturalne (400ml), Galaretka wiśniowa, Galaretka cytrynowa. Mus: Żelatynę zalać zimną wodą. Odstawić do napęcznienia. Rabarbar należy oczyścić z liści. Umyć
Słodki ZakątekSzybkie sprawdzone ciasto bez użycia piekarnika zrobicie w każdych warunkach, na wakacyjnych wyjazdach i wtedy kiedy macie ochotę na najlepszy smak z najlepszych składników. Czas przygotowania 30 minut. Czas chłodzenia - kilka godzin w lodówce. Ilość porcji 12. Tortownica o średnicy 26 cm. Składniki na spód: - 40 dag herbatników - 20 dag masła - 10 dag gorzkiej czekolady - 1 słoik dżemu wiśniowego Składniki
Apetyczna babeczkaSezon truskawkowy czas zacząć. Zrobiłam to ciasto dla moich klientów. Czasami lubię upiec coś dla nich, żeby im trochę przybliżyć mój domek w Polsce. Nasze smaki
Kuchnia PokoleńSzybkie ciasto owocowe? Jeśli jabłka wchodzą w grę to polecam sypane ciasto jabłkowe. Sypane ciasto jabłkowe Sypane ciasto jabłkowe pojawiło się na moim stole w ostatnią niedzielę. Powiem Wam, że to było jedno z tych które nie wymagało zbyt wiele pracy z mojej strony ani zbyt wielu składników. Do przygotowania ciasta sypanego użyłam bułki tartej, odrobiny masła oraz oczywiście jabłek
mecooksłyżki ) Dodatkowo : motylki cukrowe kolorowe draże zielona posypka cukrowa Potrzebne gadżety : mikser foremki metalowe rękaw cukierniczy waga kuchenna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Składniki na kruche ciasto szybko zagniatamy mikserem lub ręcznie. Wyrobione ciasto zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na 1 godz. lub do zamrażalnika na 10 min. Po tym czasie, ciasto rozwałkowujemy
RITA food channelKolejne szybkie ciasto bez miksera z dodatkiem kakao i jasnego sezamu. Proste, w kilka chwil, puszyste, delikatne, nie za słodkie, idealne na to słoneczne popołudnie. Smacznego Polecam także: Ciasto z dekoracją mleczną od HELIO Jogurtowe kukurydziane z sezamem Ciasto z siemieniem lnianym i powidłami bez jajek Łaciate ciasto kakaowe z morwą białą SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki
Zasmakuj KuchniZiemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i zostawiamy do lekkiego wystudzenia. 2. Ziemniaki (lekko ciepłe) przeciskamy przez praskę. Dodajemy jajka, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i szybko zagniatamy ciasto. 3. Wyrobione ciasto dzielimy na 4 części. Z każdej części formułujemy rulonik grubości kciuka. Nożem odkrajamy kawałki w kształcie rombów. 4. Kopytka wrzucamy do wrzącej, osolonej wody z łyżką oliwy(...)cedzakową. 5. Na patelni na oliwie smażymy drobno pokrojoną cebulę i kiełbasę. 6. Kopytka polewamy tłuszczem z cebulką i kiełbasa. Uwagi: - Ciasto długo zagniatane będzie twarde, dlatego też ciasto zagniata się szybko i energicznie. - Ciasto będzie też twarde gdy dodamy zbyt dużo mąki. - Kopytek nie solę. Solę tylko ziemniaki gotujące się, oraz wodę do gotowania kopytek. Jak chcecie możecie
RITA food channelmąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju rzepakowego garść drobnych, mrożonych owoców np. jagód, borówek kilka sztuk mrożonych truskawek cukier puder na wierzch ciasta Ciasto 1. Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto, owijamy w folię i chowamy do lodówki na 30 min, a nawet można na całą noc. 2. Następnie wyklejam nim wcześniej wysmarowana i wysypaną bułką tartą blaszkę. Masa
Gotowanie...to proste !Dziś propozycja na szybkie ciasto z sezonowymi owocami. U mnie akurat z gruszkami. Polecam! Składniki (blaszka 26x34cm): 6 jajek 1 i 1/3 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki oleju 3 szklanki mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki kakao 1 łyżka mleka 5 gruszek pokrojonych w grubą kostkę i skropionych sokiem z cytryny Sposób przygotowania: 1. Jajka ubić z cukrem
Kuchnia domowa AniSzukacie idealnego ciasta bez glutenu i laktozy?? Mam dla Was dzisiaj przepis na wyśmienite długo świeże ciacho czekoladowe z malinami Prawdziwe „niebo w gębie”
I LOVE LIFEmasła 100 g cukru szczypta soli 250 g maki pszennej skórka z połowy pomarańczy 2 żóltka 2 łyżki zimnego mleka słoik powideł 40 g płatków migdałowych Składniki ciasta szybko zagniatamy ręką lub mikserem. Zawijamy ciasto w folię i wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie nastawiamy piekarnik na 18 st.C. Ciastem wylepiamy tortownicę tworząc 1 centymetrowy brzeg. Na ciasto
Dzieje kuchennej Wiewióry