szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:366/1736)

Tarta z białą czekoladą i truskawkami 182

lekko przestudzone ciasto. Całość pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut aż środek się zetnie. Uważajcie z czasem pieczenia, gdyż masa bardzo łatwo i szybko może się przypalić. Ciasto przestudzić, udekorować i włożyć na całą noc do lodówki. Podawać schłodzoną. Smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Tarta na kruchym cieście ze szpinakiem 362

mniejsze kawałki) wrzucić do miski. Masło z mąką rozcierać palcami aż powstanie masa przypominająca bułkę tartą. Do ciasta dodać rozbełtane żółtko oraz zimną wodę. Całość szybko zagnieść, tylko do połączenia składników. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok. 30-60 min. Formę do tarty dokładnie wysmarować masłem. Wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować na grubość

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto Cielaczek 356

Pyszne ciasto serowe. Jest nie tylko smaczne, ale też szybkie i długo zachowuje świeżość.Składniki:Ciasto kakaowe:3/4 szklanki cukru2 jajka2 szklanki mąki1 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki kakao1 szklanka mleka3/4 szklanki olejuaromat śmietankowySer:50 dag twarogu (u mnie wiaderkowy)3 jajka1 łyżka mąki ziemniaczanej3/4 szklanki cukruaromat śmietankowySposób wykonania:1. Robimy ciasto kakaowe: Jajka ubijamy z cukrem

Kuchnia domowa Ani
Leśny mech 409

Piekłam już ciasta z dodatkiem marchewki, dyni, a nawet buraka. Teraz nadszedł czas na szpinak : ) Przepis niestety nie mój oryginalny, zaczerpnięty z bloga Przyjemność pieczenia. Ciasto  jest łatwe w wykonaniu, dość szybkie i niezwykle efektowne w wyglądzie : ) Podając to ciasto zrobicie furorę na każdym spotkaniu. Czas przygotowania: 20 minut + 70 minut pieczenia Ilość porcji: Mała tortownica Składniki: 450g mrożonego

Kolizje Smaków
Gruszkowe ciasto do góry nogami 333

Zapraszam miłośników gruszek I miodu na niebiańskie ciasto...:) Ciasto robimy w 15 min, więc szybko I bez żadnych udziwnień :) . Miało być to ciasto do kawy na dzisiaj.....I niestety , kawa bedzie bez ciasta...zjedliśmy....Pyszotka ...warto spróbowaćZaczynamy  Składniki:300 gr self raising mąki*3 łyżeczki proszku do pieczenia250 gr drobnego cukru-caster superfine sugar250 gr masła6 jajok

Smaki Edyty
Krucha tarta z wiśniami 575

proste do zrobienia. W okresie letnim warto zrobić sobie kilka porcji kruchego ciasta za jednym razem i zamrozić. Później wystarczy tylko wyjąć ciasto z zamrażarki przygotować na szybko ulubione dodatki i upiec tartę. Post Krucha tarta z wiśniami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Uniwersalne naleśniki z mąki amarantusowej 146

stopione masło - delikatnie rozprowadzając je za pomocą łyżki (dzięki temu placki nie będą przywierały do patelni). (Ciasto powinno spływać po łyżce zostawiając jednolitą smugę.) Na rozgrzanej patelni (**) szybkim ruchem rozprowadzić cienką (!) warstwę ciasta. Każdy placek smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia się.  (*) Można użyć mleka roślinnego, ale wtedy najlepiej dodać 1 szklankę i pominąć wodę. (**) Nie używam tłuszczu

Di gotuje
Naleśniki truskawkowe (ciasto naleśnikowe z truskawkami) 153

olej i delikatnie rozprowadzić go za pomocą łyżki (dzięki temu placki nie będą przywierały do patelni). (Ciasto powinno spływać po łyżce zostawiając jednolitą smugę.) Na rozgrzanej patelni (**) szybkim ruchem rozprowadzić cienką warstwę (***) ciasta. Każdy placek smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia się.   (*) Truskawki można zmielić na pył i tym samym uzyskać fajny kolor placków, lecz moja córka lubi

Di gotuje
Ciasto twix 158

szklanki cukru Karmel: 2/3 szklanki masła 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego 3/4 szklanki cukru Polewa: 250 g czekolady gorzkiej 250 ml śmietanki 30% Wszystkie składniki na ciasto kruche zagniatamy w miarę szybko, aby go nie ocieplać, ponieważ tego nie lubi :) Przygotowaną kulkę ciasta rozkładamy na blaszce o wymiarach 36x25 cm, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Blache z ciastem wkładamy

MamaOskarka
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem 163

Kwaśny rabarbar, słodki budyń o nucie waniliowej i perfekcyjnie kruche ciasto stanowią jedno z lepszych połączeń smakowych. Ciasto jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Znika z talerza w mgnieniu oka. 🙂 Składniki na ciasto: 300g mąki pszennej szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru opakowanie cukru waniliniowego 200g masła 3 żółtka Do miski

AleTorcik
Naleśniki z proszkiem budyniowym 140

wlać olej i delikatnie rozprowadzić go za pomocą łyżki (placki nie będą przywierały do patelni).  (Ciasto powinno spływać po łyżce zostawiając jednolitą smugę.) Na rozgrzanej patelni (*) szybkim ruchem rozprowadzić cienką warstwę ciasta. Każdy placek smażyć z obu stron do zrumienienia się.   (*) Nie używam oleju do smażenia, ponieważ mam idealną patelnię do naleśników.  Po za tym olej

Di gotuje
Czekoladowe ciasto z truskawkami – bez miksera 317

Czekolada z truskawkami to udane połączenie. Dlatego postanowiłam opracować przepis na czekoladowe ciasto z truskawkami w mojej ulubionej ostatnio wersji, czyli wersji bez miksera. Ciasto jest banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy, jak poprzednio, wymieszać wszystkie składniki i upiec. Ciasto jest zatem idealne dla wszystkich pracusiów, którzy nigdy nie mają na nic czasu. Jeśli używacie w swojej kuchni surowych

Moja Delicja
Ciasto kakaowe z brzoskwiniami 137

Ciasto jest naprawdę bardzo smaczne. Smakowało całej rodzinie. Robi się go szybko i jest bardzo łatwy. Ciasto to, piekłam w sobotę, podczas pieczenia na żywo. Relacja na facebooku. Polecam.    -TRUDNOŚĆ: średnie  -CZAS: powyżej 60 min   -PORCJE: 20 Ciasto kakaowe z brzoskwiniami   CIASTO 2 i 2/3 szklanki mąki 2 łyżki kakao margaryna 5 żółtek

Gotuję Testuję
Pełnoziarniste ciasto czekoladowe na białkach 205

powracając do przepisu - mam pyszny pomysł na wykorzystanie pozostałych białek. Zapisujcie i róbcie, bo to ciasto jest przyjemne w smaku i robi się je na prawdę szybko. Nie byłam pewna, czy ciasto na białkach udźwignie mąkę pełnoziarnistą, ale udało się - a efekt zupełnie mnie zaskoczył. Ciasto jest wilgotne, mocno czekoladowe i cudowne w smaku. Zapraszam. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj

Wędrówki po kuchni
Kakaowe ciasto z kokosową pierzynką w wersji mini 344

minut w w temp. ok. 180 st. C (na koniec warto sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest gotowe). Wiórki muszą się ładnie zrumienić (gdyby wiórki za szybko robiły się rumiane można ciasto przykryć folią aluminiową, którą pod koniec pieczenia należy ściągnąć). Po upieczeniu ciasto pozostawić jeszcze kilka minut w wyłączonym piekarniku. Kategoria: Ciasta , Desery

kuchcikownia