Bardzo prosty i szybki do zrobienia dżem z malin, który nie wymaga przecierania. Słodkie maliny nie potrzebują dużej ilości cukru, ale jak ktoś woli słodsze dżemy to może dodać cukru nieco więcej niż w przepisie. Dżem malinowy dodaję najczęściej do placuszków, naleśników na słodko oraz ciast. Dzieci lubią też kanapki z masłem i dżemem. Bardzo smakują mi pestki malin
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniestypendium we Florencji w lokalnej piekarni kupowałam często ciasto z kasztanów – castagnaccio. Po raz pierwszy kupiłam je chyba ze względu na cenę, ale nauczyłam się lubić ten placek z mąki kasztanowej wody i oliwy. To wspomnienie biednej kuchni, kiedy na przednówku nie było już zwykłej mąki. Kasztany robi się bardzo szybko i prosto. Potrzebujemy tylko jadalne kasztany, odrobinę
Ugotowane pozamiatanesię obejrzałam połowy już nie było ;) Tarta jest szybka w wykonaniu, więc jeśli jeszcze nie upiekliście słodkości na święta to nic straconego, jeszcze zdążycie :) Spód: -250g mąki pszennej -125g cukru -3 łyżki kakao -szczypta soli -1 jajko -125g masła Do miski przesiać mąkę oraz dodać resztę składników. Ciasto energicznie zagnieść i wyłożyć nim posmarowaną masłem formę
Receptura smakuKtóż nie lubi kruszonki. Sama z dzieciństwa pamiętam.jak wyjadałam samą kruszonkę z placka który piekła mama albo babcia. Wszak kruszonka jest najlepsza. Dlatego polecam szybkie
wesoła kuchniamomencie proszę zawinąć w folię, aby nie wysychało. Z ciasta wycinać foremkami pierniczki i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy, pierniczki sporo urosną. 4. Pierniczki piec w temperaturze 170C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 190C) przez około 10-12 minut, proszę obserwować, ponieważ pierniczki szybko się pieką. Po wyjęciu z piekarnika pierniczki będą miękkie
Mała Cukierenkajest to szybkie danie jednogarnkowe, które wszyscy w domu lubimy i w zupełności zastępuje danie typu mięso, ziemniaki i surówka. Nawet nie myślałam, że ta tarta będzie taka smaczna. Delikatna masa serowa, zatopiony w niej chrupiący brokuł i aromatyczny tuńczyk, a wszystko to w cieście francuskim. Gorąco polecam
To co kochamPałki z kurczaka przygotowałam na szybki obiad, wyszły bardzo smaczne i chrupiące. Doskonale się sprawdzają również na przyjęciach rodzinnych, moja rodzina stwierdziła że muszę częściej je przyrządzać. Składniki: 4 małe pałki z kurczaka 1,5 szklanki płatków kukurydzianych Lubella Słodka i ostra papryka Sól Olej do smażenia Ciasto naleśnikowe: 0,5 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mleka 1 jajko
Bajeczna KuchniaCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti,
Ekspansja smakuRewelacyjne bezglutenowe muffiny ze śliwkami. Mają cudownie chrupiącą skórkę i pięknie pachną.. Aromatyczne, puszyste i przepyszne. Idealne na weekendowe słodkie śniadanie lub podwieczorek. Banalne w
Kuchnia bezglutenowaDomowe żelki z soku owocowego to świetny pomysł na ulubione słodycze dla dzieci, poza wyśmienitym smakiem doskonale się prezentują, do tego są mega proste i szybkie
Smakowite Daniablenderem. Masą nadziewamy formy, na wierzch układamy ciasto w formie np. kratki bądź dowolnego wzoru. Kulebiaki przed włożeniem do pieca smarujemy roztrzepanym jajkiem. Czas pieczenia 45 minut, temp. 170 stopni C. Kulebiaki w tej formie można spożywać na ciepło bądź zimno. Jako obiad posłuży cała porcja, jako przekąska na szybko, pokrojona na mniejsze kawałki. PRZEPIS ZGŁASZAM
SMYKWKUCHNIsmaczne, że znikają stanowczo za szybko. Już podczas pieczenia - ich aromat tak kusi, że nie można doczekać się gotowego ciastka! Są chrupiące, nie za słodkie i idealne w smaku. Połączenie wszystkich tych składników sprawia, że ciasteczka są wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju. Dodam jeszcze, że z ciasta można formować różnorodne kształty, które po wpływem temperatury nie tracą na wyglądzie
Di gotujeprzekąska podczas pikniku, w czasie podróży lub wycieczek. Szybko zaspokoją nawet największy głód, dając siłę na dalsze aktywne spędzanie wolnego czasu. Jeśli nie przepadacie za szpinakiem lub serem feta, nadzienie możecie dowolnie modyfikować. Bułki świetnie będą smakowały nadziane pieczarkami, cebulą, kiełbasą, warzywami lub każdym innym wytrawnym nadzieniem. Jeśli dodamy do ciasta 4-5 łyżek cukru i zmniejszymy ilość soli bułki
Rozpustne gotowaniezaczerpnęłam z "Mamuszki", dokonałam jednak kilku modyfikac ji. Szybkie racuchy jogurtowe 100 ml jogurtu greckiego 100 ml mleka 1 roztrzepane jajko 100 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody szczypta soli olej do smażenia dżem do podania Wszystkie składniki mieszamy w misce. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (niewielka ilość). Nakładamy łyżka porcje ciasta i smażymy z każdej strony po 2 minut
Dzieje kuchennej Wiewióryobiad pochodzi ze strony Qchenne Inspiracje. Bardzo szybko się przygotowuje, wystarczy usmażyć cebulkę, wrzucić suszone pomidory, później słonecznik i groszek. Kasza kuskus pęcznieje w wodzie około 5 minut. Mieszamy wszystko razem i posypujemy natką pietruszki. Obiad gotowy! Podwieczorek Muffiny kakaowe + dżem z czarnej porzeczki (100% owoców). Bez cukru rafinowanego. Ciasto jest gorzkie, to dżem sprawia, że mały łakomczuszek
lady-och-mistrzyni.blogspot.com