Knedle ze śliwkami – czyli kluski ziemniaczane, które wręcz uwielbiam :) Kojarzą mi się z dzieciństwem, kiedy zajadałam knedle z różnymi nadzieniami – z truskawkami, śliwkami, czy
Kulinarne PrzebojeMyślę, że ryba przygotowana w poniższy sposób może zasmakować nawet tym, którzy stronią od jedzenia ryb, ze względu na ich zapach czy smak. Wychodzi niebywale pyszna
Zdrowie na języku :PJakie pyszne śniadanie miałam kilka dni temu na talerzu. Idealne śniadanie było u mnie, jednak pudding może królować na talerzu jako deser czy obiad. Przypomniało mi
Moje Małe CzarowanieNa długie weekendy nie zawsze uda się zrobić grilla. Zwłaszcza jak nie pozwoli pogoda. Warto uszykować coś co można ze sobą zabrać na wyprawę. Szybko
LatosiowydomDziś zapraszam na pyszną i bardzo rozgrzewającą zupę w stylu tajskim z kalafiorem i warzywami. Wbrew pozorom jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Wystarczy
karmelowyDo świąt zostało już tylko kilka dni. Najwyższy czas by zacząć się do nich przygotowywać. Z racji tego przygotowaliśmy dla Was szybki przepis na pierniczki
Związek na patelniSałatka jarzynowa tzw „bałagan” można powiedzieć, że jest już tradycyjnym rodzajem sałatek, który od dziesięcioleci jak nie dłużej gości na Polskich stołach Robi się ją niezwykle
Blog kulinarny S9.PLKalafior tak przygotowany jest pyszny i ładnie się prezentuje. Ja zajadałam go jako samodzielne danie ale można dla większych głodomorów podać jako dodatek do mięsa na
Moje Małe CzarowanieKnedle ze śliwkami – czyli kluski ziemniaczane, które wręcz uwielbiam :) Kojarzą mi się z dzieciństwem, kiedy zajadałam knedle z różnymi nadzieniami – z truskawkami, śliwkami, czy
Kulinarne PrzebojeGdy za oknem wiosna przypomina lato a temperatury zbliżają się do 30 stopni często nie mam ochoty na długie gotowanie. Wybieram wtedy dania proste, szybkie
La grande e la piccola cuocaKurczak chow mein to jedno z najszybszych i najłatwiejszych dań w stylu chińskim. Do zrobienia na jednej patelni, w niecały kwadrans, co sprawia, że idealnie nadaje
cool and mintyPasty kanapkowe to temat rzeka – bo na smaczne smarowidło do chleba można przerobić prawie wszystko – resztki mięsa z obiadu, przeróżne wędliny, jajka, rośliny strączkowe, twarde i
Karo in the KitchenZ pewnością każdy z Was ma swoje ulubione dania z dzieciństwa, które pamięta przygotowywane przez mamę lub babcię. Zupa truskawkowa jest takim moim daniem z lat
PodwójnaporcjaDzieciaki biegają po podwórku ile bądź, najlepiej gdyby siedziały na polu od świtu do nocy (najlepiej dla nich, bo ja nie zrobiłabym już wtedy kompletnie nic
Kuchnia w czekoladzieSałatka z tuńczykiem i jajkiem na twardo – lunch do pracy Sałatka z tuńczykiem i jajkiem na twardo – lunch do pracy. Sałatka z tuńczykiem
Kuchnia na wzgórzu