też z angielskiej. I w ten oto sposób wśród świątecznych słodkości znalazł się któregoś dnia pudding. Pierwszy raz powstał bardziej z ciekawości, ale szybko okazało się, że zyskał swoich zwolenników i dziś wśród bożonarodzeniowych deserów ma już swoje stałe miejsce. Wilgotny, lekko słodki, o konsystencji budyniu, wypełniony suszonymi owocami i migdałami. Zupełnie inny niż znane nam serniki i makowce
Przysmaki Karolkiczekoladowee. Aromatyczne, w środku wilgotne i puszyste. Kolejnym ważnym dla mnie aspektem jest fakt, że jest dziecinnie łatwe i szybkie w przygotowaniu i nie mam góry naczyń do zmywania. Świetnie sprawdza się jako składowa deserów (przykład znajdziesz tu ) lub samodzielnie. Tym razem podałam je klasycznie z sosem truskawkowym i lodami. Goście byli zachwyceni, moje dzieci również
Wielki apetytNie ma bardziej delikatnego, aksamitnego i kremowego ciasta niż sernik nowojorski. Przepis można dowolnie modyfikować o polewy czekoladowe czy krówkowe, jednak ja zdecydowałam się na tradycyjną
Rozdomowionazasmakowałyby czekoladowe miseczki po brzegi wypełnione lekko słonym, słodkim kremem z masła orzechowego? Smak niesamowity, połączenie doskonałe. Zjadłyśmy wszystko niespodziewanie szybko, a pózniej Lidka przeszła do dalszej dyskusji na temat ostatniego szkolenia... Czemu zrobiłam tylko jeden deser?! ;) Składniki: czekoladowe foremki 1/2 szklanki masła orzechowego 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Przygotować czekoladowe foremki. Masło orzechowe, cukier puder
Domowa cukiernia EwyNie macie czasu na zrobienie tradycyjnych pączków... idealną alternatywą jest zrobienie mini pączków... 10-15 min. na zrobienie masy, później tylko smażenie i pyszne pulchne mini
IMPRESJA SMAKUTradycyjny, prosty w przygotowaniu sernik na zimno z galaretką i naszymi ulubionymi owocami. Deser idealny na letnie dni, ciasto bez pieczenia dzięki czemu przygotujemy je szybko i bez wysiłku. Sernik na zimno możemy przyrządzić z dowolnymi owocami* i smakiem galaretki. Sernik na Zimno z Galaretką i Owocami - Składniki: 250 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej) 350 g zmielonego dwukrotnie twarogu(...)namoczonymi w mleku biszkoptami. Przygotowaną masę wylewamy do formy i umieszczamy w lodówce do stężenia. Następnie wierzch ciasta dekorujemy owocami i zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy do momentu zastygnięcia. Gotowy deser możemy podać z bitą śmietaną. *pamiętajmy, że galaretka nie tężeje w połączeniu z owocami kiwi, mango i ananasa, jednak aby jej to umożliwić wymienione owoce należy przez chwilę namoczyć
Słodka Stronakokosowej próbie przyszedł czas na następne eksperymenty. A na tym nie koniec, bo głowę mam pełną pomysłów! Tym razem prezentuję coś prostego, szybkiego i bez zbędnych zabiegów, ponieważ angina nadal nie odpuszcza. Na pyszne śniadanie lub deser. Chia poleca się na całej linii! Składniki: (na 1 porcję) 2 łyżeczki suchych nasion chia 3/4 szklanki mleka migdałowego (może być też zwykłe
Cakes By Kejtbędzie wilgotne w środku. Według mnie to ciasto jest najlepsze – wilgotne, aromatyczne, miękkie, nie za słodkie oraz co najważniejsze proste i szybkie w wykonaniu. Ciasto marchewkowe można przedstawić w wielu różnych wariacjach, jednak ja przedstawię klasyczną formę tego deseru. Składniki: 300 g drobno startej marchewki 4 jajka ¾ szklanki drobnego cukru (najlepiej brązowy) 200 ml oleju roślinnego ok. 250 g bakalii
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneJabłka zapiekane pod bezą (Porcja jednoosobowa) Za oknem jest ponuro i deszczowo, więc dzisiaj chcąc trochę poprawić sobie nastrój przygotowałam dietetyczne ciasto bezowe. Przygotowanie całości zajmuje
Moja MichaPełna witamin prosta i szybka sałatka – idealna na wieczorną przekąskę. Składniki oraz sposób przygotowania mix sałat (roszponka, młode listki botwinki, sałata rzymska, młody szpinak
Wasze PrzepisyStrucla drożdżowa z jabłkami, którą można zrobić na deser o każdej porze rok. Pyszne ciasto z dużą ilością jabłek sprawdzi się na co dzień i od
Kuchcik gotujeSzybki placek z owocami na mące orkiszowej. Bardzo cieszą mnie przepisy bez glutenu i powoli chciałabym zmienić moją dietę. Jeśli jeszcze uda mi się kiedyś
dolcevitainmykitchenWigilia kojarzy mi się zawsze z daniem, które znam już od dzieciństwa pod nazwą kutia. W moim domu kutia jest przygotowywana z grubej kaszy jęczmiennej typu
Kuchcik gotujemleku to danie banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, a na dodatek wyjątkowo pyszne. Dla wielu pewnie też przypomnienie smaków dzieciństwa. ;) Dzisiaj prezentuję Wam pieczoną wersję tego przysmaku. Użyłam czerwonych porzeczek i śliwek z mojego ogródka, ale oczywiście możecie dodać również inne ulubione owoce. Takie danie to świetna opcja na dietetyczny deser czy lekkie śniadanie. Co więcej, nie zawiera glutenu
Kuchnia EllieSmaczny, słodki smakołyk, do samodzielnego jedzenia lub w połączeniu z innymi ulubionymi dodatkami. Krem nie zawiera cukru, słodyczy nadają mu daktyle. Idealny deserek dla osób dbających
Kuchcik gotuje