szybki ciasto - 4902 przepisów (strona:171/327)

Ugryź to! Magazyn Kulinarny GRYZ #1 192

pragnę zaprosić Was do zapoznania się z magazynem kulinarnym GRYZ, w którym (mamy nadzieję) równie szybko jak my, zakochacie się po uszy. Ze swojej strony słodko zaproszę Was do działu, który mam zaszczyt prowadzić – chyba się już domyślacie jaki, prawda? Ciasta, słodkości, desery czyli to w czym czuję się jak ryba w wodzie. Czekam na Wasze opinie

Słodkie Przyjemności
szybka drożdżówka z kruszonką... 179

Składniki: mąka pszenna 30 dag, drożdże suche 1 opakowanie, mleko ciepłe 125 ml, jajka 1 sztuka, masło 5 dag, cukier 10 dag, sól - szczypta, rodzynki 5

W Mojej Kuchni Lubię
Pierniki (od razu do jedzenia) 1130

No to pieczenie i dekorowanie pierników mam już w tym roku za sobą :-) Zawsze przy tym jest dużo frajdy i śmiechu :-)Przedstawiam Wam przepis na pierniczki

Anielska Kuchnia Ani
Czekoladowo-orzechowe brownie z... kaszy jaglanej! 377

Znane na całym świecie amerykańskie brownie to prawdziwa gratka dla wszystkich wielbicieli czekolady... a przy tym istna bomba kaloryczna zawierająca sam cukier i tłuszcz. Jednak bez

peanutbuttermonster
Ciabatta 248

minut. Dodajemy sól, 1 szklankę mąki i bardzo dokładnie mieszamy. Dodajemy kolejną szklankę mąki i mieszamy szybko i intensywnie do połączenia w jednolitą masę. Masa na tym etapie jest mocno klejąca.3. Drugą miskę dokładnie smarujemy olejem.  Przekładamy do niej nasze ciasto, przykrywamy ściereczką i odkładamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce (ok. 90 minut).4. Blaszkę do pieczenia

My Culinary Art
Babka tulipan na białkach 217

natłuszczamy, obsypujemy mąką i wykładamy kolejno części ciasta :jasne    ->     kakaowe    ->       różowe       ->         z makiem.Piekarnik nagrzewamy do 180st C i pieczemy ciacho ok 40 - 45min do suchego patyczka (jeśli zacznie nam się za szybko przypiekać, to przykrywamy babeczkę folią aluminiową). Po upieczeniu

charlotte gotuje
Wegańska szarlotka bez mąki i cukru, czyli zdrowe ciacho po raz drugi 429

Po aromatycznym cieście marchewkowym czas na kolejną część serii pt."słodycze, którymi możemy zajadać się bez wyrzutów sumienia". Dzisiaj pora na najprostsze a zarazem najpyszniejsze ciasto

peanutbuttermonster
śmietankowa babka... 188

pieczenia, na mąkę owoce kandyzowane i mikserem wymieszać na gęste ciastoforma silikonowa z kominkiem 24 cm - ciasto przełożyć do formy i piec w 200C około 40 minut - do suchego patyczkapolewę rozpuścić wg opisu i posmarować nią babkębabka jest łatwa, szybka i bardzo smaczna.........polecam........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Chleb drwala 180

ciepłe miejsce na około 120 minut do wyrośnięcia. Powinno podwoić swoją objętość. Ciasto możemy też przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, w której później upieczemy chleb. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, chleb delikatnie przekładamy na łopatkę, szybko nacinamy i wkładamy do piekarnika. Przed zamknięciem drzwiczek spryskujemy go wodą przez 5 sekund. Szybko

Kulinarne przygody Gatity
Potrójnie czekoladowe walentynkowe serce 216

jest do święta i jeśli nie będziemy ją okazywać codziennie i dbać o nią to bardzo szybko się wypali. Dla tych którzy jednak organizują kolacje ze dwoje i  nie mają pomysłu an deser polecam czekoladowe cudo. Bardzo smacznie, nie za słodkie ciasto brownie z masą z białej czekolady polaną czekoladą deserową, W końcu w taki dzień trzeba się

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciastka z budyniem i malinami 225

Powoli żegnamy już lato, więc aby dobrze wspominać letnie wypieki proponujemy Wam te szybkie  i proste w przygotowaniu ciastka. Idealnie nadają się do poczęstunku gdy odwiedzą Nas niespodziewani goście. Na pewno przypadną do gustu, każdemu łasuchowi. Produkty: Budyń Ciasto francuskie Świeże maliny Przygotowanie: Gotujemy budyń jak na opakowaniu i czekamy aż ostygnie. W tym czasie rozpakowujemy ciasto francuskie

cookpl
Chleb z miodem, kminkiem, czarnuszką i czubrycą- najlepszy jaki jadłam ;-) 185

jakich chcemy upiec chleb, ja zrobiłam jedną duża tzw. keksówkę, a z reszty zrobiłam bułeczki. Ciasto w formach musi trochę podrosnąć, dopiero wstawiamy do pieca na około 50-60 minut w temp 200stopni. Poprzez dodatek miodu (cukier) chleb się będzie szybko przyrumieniał dlatego nie zwiększajcie temp.   Wyjmujemy, studzimy i gotowe!  Pozdrawiam cieplutko

SMYKWKUCHNI
Rolada czekoladowa 249

Święta. Kto ma podobne do mnie odczucia tego już teraz zapraszam do przetestowania prostej i szybkiej w wykonaniu rolady czekoladowej. Gwarantuje, że jest przepyszna, w końcu to czekolada więc nie może być inaczej. Rolada czekoladowa z delikatnym musem. Składniki na ciasto: 4 jajka 50 g mąki tortowej 50 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru 2 łyżki gorzkiego kakao szczypta soli

Przysmaki Karolki
Jesienny sernik dyniowy 224

może być inaczej: oto przepis na ciasto z dynią, tym razem  będzie to sernik. Przepis wypatrzyłam na  Mirabelkowym blogu  i podeszłam do niego trochę sceptycznie... Sernik i dynia ? Jakoś mi to nie pasowało... Ale powiem, że warto było. Smak sernika mnie pozytywnie zaskoczył, a przepis jest bardzo prosty i szybki. I nie byłabym sobą, gdybym(...)łyżeczka cynamonu Masa serowa 400 g mielonego twarogu 250  g  pieczonej dyni 100 brązowego cukru 2 łyżeczki  domowego cukru waniliowego 1 czubata łyżeczka  przyprawy do ciasta dyniowego 3 jajka 2 łyżki mąki pszennej szczypta soli Wierzch 200 ml śmietany 18% 30 g cukru Wykonanie: Dno tortownicy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki miksujemy

Kulinarne przygody Gatity
Żytni chleb z melasą i kuminem - wyzwanie 170

czasu do czasu zerkając czy rośnie i jestttt !ciasto wypełniło miskę !!!!Wedle wskazówek ciasto odgazowałam i jeszcze chwilkę wyrobiłam i włożyłam do przygotowanych blaszek, z kolejną nutą... czy on mi wypełni moją foremkę tak jak jest to napisane w opisie. Godzina minęła szybko a z foremki uśmiechał się do mnie pięknie wyrośnięty chlebek a aromat kuminu unosił mi się(...)odrobinę ciepłej wody i łyżkę melasy mieszamy ze sobą i pozostawiamy na 15 minut, aby urosły.3 rodzaje mąki łączymy z pozostałymi składnikami, mieszamy i dodajemy wyrośnięty zaczyn. Wyrabiamy ciasto, musi być miękkie i elastyczne (około 10 minut).Ciasto wkładamy do miski, nakrywamy ją czystą ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, na około 1 godzinkę. Wyrośnięte ciasto

Basia w kuchni