Zupę Kapuśniak. Samo przygotowanie zupy jest bardzo proste. Wystarczy warzywa zalać wodą, ugotować do miękkości, dodać torebkę z zawartością przypraw, zagotować i pyszna zupka jest gotowa. Ja dodatkowo zabieliłam zupę śmietaną co moim zdaniem dobrze wpłynęło na smak. Zrobiłam również dwie wersje placków ziemniaczanych - klasyczne i z szpinakiem. Z szpinakiem placki jadłam po raz pierwszy ale byłam zaskoczona smakiem(...)przygotowanie to wystarczy zalać wodą odczekać 10 minut a później już pozostało tylko smażenie. My wersję klasyczną lubimy z cukrem natomiast te ze szpinakiem podałam z kwaśną śmietaną. Było szybko i smacznie
Ala piecze i gotujeRyba zapieka w śmietanie to idealna propozycja dla osób, które nie mogą poświęcić zbyt wiele czasu na gotowanie. Do zapiekania możemy wybrać dorsza, lina, łososia lub
Cztery FajeryObiecany przepis na chleb bezglutenowy. Taki chleb, bez pełnych sztucznych dodatków gotowych mieszanek mąk. Szybko, zdrowo i smacznie. Składniki: mąka gryczana 450g mąka ziemniaczana 1
IzaGotujeWitajcie Kochani. Czy i u Was pada? Korzystając z niepogody mam chwilę, żeby spędzić czas w domu nadrabiając zaległości. Bardzo lubię sobie
Rozpustne gotowaniesmakowita, choć niezbyt przyjazna dla oka, pulpa pomidorowa do zastosowania zimą, gdy pomidorów już nie będzie. Przepis jest bardzo łatwy. Nie wymaga zdejmowania skórek z pomidorów, więc robi się szybko. Można wykorzystać na różne sposoby, o czym niżej. Składniki : pomidory (ilość nieistotna) kilka listków bazylii (mi wyszło 14 słoików, wzięłam jakiś tuzin listków bazylii tajskiej i bordowej) główka czosnku(...)szyjek słoików. Gotować. Od momentu zawrzenia ok. 10-15 minut na małym ogniu. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Pojawienie się warstw w słoiku jest zjawiskiem naturalnym . Przecier jest szybkim wykorzystaniem pomidorów, jeśli robi się nam im spory zapas. Jest dość uniwersalny w użyciu: pulpa, która zbiera się na górze słoika, może być wykorzystana jako sos do pizzy (po uprzednim
Weekendy w domu i ogrodzieDzień dobry! Upały nie odpuszczają, więc polecam już w tym momencie przygotować dzisiejszy obiad. Ani się przy tym nie zmęczycie, ani nie nagrzejecie kuchni. Wystarczy sięgnąć
Pora coś zjeśćłyżki, cukier 1 łyżka, sól 1 łyżeczka, woda letnia 1 szklanka NADZIENIE: szpinak świeży 1 pęczek, olej rzepakowy 5 łyżek, ząbki czosnku 4 sztuki, cebula 1 sztuka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, mąka pszenna 1 łyżka, szynka parzona 15 dag, pomidory 3 duże, ser feta 1 opakowanie, sos pomidorowy 1/2 szklanki, przyprawa do pizzy 2 łyżki(...)pęczka opłukany dobrze szpinak drobno pokroić, na oleju zeszklić czosnek, cebulę, dodać szpinak, przyprawę w płynie i podsmażać z 3 minuty mieszając na dużym ogniu, wsypać łyżkę mąki i szybko wymieszać do zagęszczenia szpinaku kostkę drożdży dzielę na 3 części, jedną rozkruszyć do misy robota, wlać ciepłą wodę, wsypać pozostałe składniki i hakiem robota wyrabiać z 10 minut, ciasto
W Mojej Kuchni LubięSchab Dojrzewajacy bez dodatku tłuszczu Okiem dietetyka patrzę i nie wierzę! W szędzie milion sposobów jak szybko schudnąć.. Najlepiej biedny człowieku schudnij w 1
IzaGotujePrzedstawiam przepis na pyszny sos musztardowy idealnie pasujący do jajek i oczywiście bezglutenowy. Składniki: 25 g masła 25 g mąki kukurydzianej 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki
Kawa z mlekiemRozpoczynamy dzisiaj cykl poświęcony najbardziej niezbędnym kuchennym sprzętom. Nie bez kozery jako pierwsze z nich chciałabym omówić noże, bez których w kuchni funkcjonować nie sposób.
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDomowy Majonez Light Obawiasz się dodatkowych kilogramów po świętach? Wybierasz szybko schudnąć czy po prostu nie przytyć podczas tegorocznych świąt?! Jeśli
IzaGotujezajmie nam dużo czasu. Ja użyłam zwykłego pieprzu, ale teściowa dodała pieprz ziołowy, więc to wasz wybór. Bardzo polecam do spróbowania. Drukuj Surówka z kapusty pekińskiej i pora Szybka do zrobienia surówka o oryginalnym smaku. Składniki 6 liści kapusty pekińskiej 1/2 średniego pora Sos 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu szczypta soli, cukru i pieprzu Wykonanie Por i kapustę(...)wrzucamy do miski. Składniki sosu mieszamy i doprawiamy według uznania. Warzywa mieszamy z sosem Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej i pora pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuKoktajle goszczą teraz w moim menu dość często. Po pierwsze są pyszne, szybko się je przyrządza i cechuje je różnorodność. Odkąd w mojej kuchni pojawiło się odpowiednie urządzenie do przygotowywania koktajli, uwielbiam je robić. Korzystam z blendera Nutri Boost (Russell Hobbs). W zestawie z urządzeniem, które nie zajmuje wiele miejsca w kuchni i dzięki temu zawsze stoi(...)ręką załączone są 4 pojemniki - dwa mniejsze i dwa większe, które w zależności od ilości koktajlu, bądź zupy-krem można zabierać ze sobą w odpowiednim pojemniku, lub zwyczajnie przechować je w lodówce do następnego dnia. Koktajle często zabieram do pracy lub zjadam w postaci gęstego smoothie. 1/2 awokado 1 mały banan 1 miarka odżywki białkowej (można pominąć) 300 ml mleka
Tetiisheri