Uwielbiam sałatki kartoflane. Są pyszne, sycące i nie wymagają dużo pracy, bo ziemniaki gotujemy w mundurkach. Klasycznym dodatkiem są różne pyszności ze słoika jak ogórki czy
Ugotowane pozamiataneDrożdżowe krążki są hitem każdej imprezy, nawet tej, gdzie piwa nie ma. Są mięciutkie, idealne wręcz z sosem czosnkowym czy innym, a także wszelkimi pastami czy
Mieszam w GarnkuW sam raz na karnawałowe imprezy. Dziękuje Małgosia " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em
Kuchnia PokoleńPrzepyszny deser, idealny na Walentynkowy wieczór. Galaretki cytrynowe rozmieszać w 300 ml wrzącej wody. Dokładnie rozmieszać i odstawić do ostudzenia. Galaretkę agrestową rozmieszać w 400 ml
Kuchnia PokoleńWszystkie sałatki warstwowe są do siebie podobne. Jeśli potrzebujemy, żeby trzymały kształt, dodajemy jogurtu lub majonezu. Jeśli nie, zdrowszy będzie winegret. Zawsze przyda się coś pożywnego
Ugotowane pozamiataneJeśli smakowała Wam sałatka z soczewicą, to polecam inne strączki przerobione na warstwowce. Przecież białka nigdy nie jest za dużo. Kiedy używam warzyw strączkowych do sałatek
Ugotowane pozamiataneLubię piec, ale kiedy robię ciasto i nie zamrożę od razu połowy, to część zawsze mi się marnuje. Dlatego postanowiłam zrobić sobie pasztet warzywny. Można go
Ugotowane pozamiataneTaki deser możecie zrobić w dużej misce lub w pucharkach. Porcja jest dość duża. Pierwsza warstwa – galaretkę pomarańczową rozmieszać w gorącą wodą. Dokładnie wymieszać i
Kuchnia PokoleńJadłam takie paszteciki u znajomej jakieś 15 lat temu. Cały czas pamiętałam ten smak kruchego i delikatnego ciasta. Przepis na nie wyleżał się
To co kochamPyszna pieczeń idealna na imprezy lub jak kiełbasa na chleb. Mięsa wrzucić do dużej miski. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć drobno pokrojoną na złoty kolor
Kuchnia PokoleńTaki sos nadaje się jako dodatek do ryb, mięs lub tak jak ja dodatek do pierogów, kluseczek itp. Na patelni roztopić masło, szalotki obrać,drobno posiekać
Kuchnia PokoleńProsta sałatka „Karnawałowa” Sałatka , jaka by nie była , zawsze zniknie z lodówki . Ta „karnawałowa” ,jest jak zawsze tworem chwili i zawartości spiżarki
Ogrodnik w podróżyZa oknem mroźno ale wygląda na to, że będzie słonecznie. Mam dziś pyszny sernik z ricotty. Upieczony bez spodu, jest delikatny i puszysty. To mój pierwszy
Ewa w kuchniJedną z bardziej inspirujących książek jakie ostatnio czytałam było “ Naturalnie ”. Alaina Ducasse’a. Zachęca ona, żeby bawić się przepisami i wymieniać składniki na bardziej sezonowe a
Ugotowane pozamiatanePrzekąski z ciasta francuskiego na słono cieszą się na moim blogu dużym powodzeniem. Dlatego postanowiłam zebrać je w jednym wpisie i ułatwić Ci... The post Przekąski
Eksperymentalnie.com