susz - 5290 przepisów (strona:141/353)

Dorsz z kiszoną kapustą curry 167

płatów sandacza lub dorsza (wyjętych z lodówki 20 minut przed rozpoczęciem gotowania) sól, pieprz 1 łyżka mąki pszennej olej do smażenia  8 gałązek świeżego majeranku (dałam suszony) 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki skórka otarta z 1 cytryny  80 g schłodzonego masła Przygotowanie: Płaty sandacza lub dorsza myjemy, osuszamy za pomocą ręcznika papierowego, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie

bistro mama
Jaglanka z pesto, pieczoną papryką, orzechami włoskimi i granatem 177

myśl sycylijskie słońce. Koniecznie wypróbujcie przepisu! Na zdrowie! Moje i Wasze ! Składniki 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej czyli 1 szklanka suchej kaszy 1 papryka czerwona garść orzechów włoskich siekanych suszony tymianek pół łyżeczki soku z cytryny jedna trzecia łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżka oliwy granat bazylia świeża Składniki na pesto 1 szklanka rukoli 1 łyżeczka soku z cytryny sól morska

Z Kuchni Do Kuchni
Bezy, brownie i lody zimą. 252

białkową wykładać na blachę dużą łyżką nadając masie kształt koła . Można także użyć do tego szprycy. Włożyć do piekarnika i piec ok. 50-60 minut. Następnie wyłączyć piekarnik i suszyć przy leciutko uchylonych drzwiach piekarnika do momentu, aż zupełnie wystygnie. Bezy są idealnie "bezowe" - z wierzchu chrupiące, a w środku delikatnie ciągnące. Upieczeniu i ostudzeniu polać z wierzchu odr obiną

KUCHARNIA
Zupa wiedeńska 168

Składniki: 200 g karkówki opakowanie suszonych leśnych grzybów kilka kabanosów myśliwskich cebula czerwona i żółta kawałek boczku wędzonego łyżka śmietany kilka ząbków czosnku sól, pieprz, lubczyk ziarenka angielskie, pieprzu, kilka listków laurowych natka pietruszki ziemniaki sos sojowy ciemny i grzybowy marchewka, pietruszka i kawałek selera Przygotowanie: Mięso zalać wodą. Wstawić na ogień, dodać obraną marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, czosnek

Gaździnka warzy
Chlebek merchewkowy z żurawiną 208

pyszny chlebek wg domowej receptury. Tym razem z marchewki. Pycha! Składniki: 2 szklanki startej marchewki 4 szklanki maki 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 4 łyżki suszonej żurawiny tłuszcz do formy Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki, dokładnie wyrobić ciasto, przełożyć do przygotowanej formy. Piec w temperaturze 190 stopni przez pół godziny, do zrumienienia

Tradycyjna Kuchnia
Żurek Wigilijny z grzybami 160

Obok zupy grzybowej i barszczu czerwonego to kolejna tradycyjna zupa, goszcząca na naszym wigilijnym stole. Składniki: 15 dag razowego chleba 5 suszonych grzybów 1 cebula 1/3 szklanki zakwasu 1 łyżka oleju sól do smaku pieprz do smaku liść laurowy ziele angielskie 5 szklanek wody Wykonanie: Zagotować wodę, włożyć pokrojony chleb, pokrojoną cebulę i grzyby. Wlać łyżkę oleju i gotować

Tradycyjna Kuchnia
Pierś z kurczaka ze śliwką. 158

Składniki: 1 duża pierś kurczaka suszone śliwki papryka ostra mielona Filet myjemy, robimy nożem z ostrą końcówką dziurę, wkładamy  śliwki do środka. Nacieramy papryką, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-40 minut. Podajemy z mizerią i ziemniaczkami

Moje-pitraszenie
Schab ze śliwką. 146

Składniki: 1 kg schabu bez kości suszone śliwki papryka mielona ostra Schab myjemy, wbijamy nóż z ostrym noskiem w środek, robimy kieszeń, następnie nadziewamy śliwkami. Oblewamy oliwą posypujemy papryką i nacieramy. Tak przygotowany schab pieczemy w brytfance pod przykryciem w 200 stopniach przez ok. godzinę. Podajemy z kluskami śląskimi i ulubioną sałatką. Smacznego

Moje-pitraszenie
BABECZKI DROŻDŻOWE – PONCZOWE Z KOKOSEM I ORZECHAMI 173

bakalii i kokosem. Mamy tu orzechy laskowe , nerkowce oraz prażony kokos. Do szczęścia potrzeba jeszcze tylko kubka ulubionej , pachnącej kawy. Spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 125 g * drożdże suszone – 1 łyżeczka * cukier – 40 g * masło – 40 g * mleko – 125 ml * jajko – 1 szt * sól – 1 szczypta DODATKOWO: woda – 125 ml * cukier puder

Ostra na Słodko
Hotel od kuchni. Mercure Racławice Dosłońce Conference & SPA 184

Rosja itp.. Marynowany śledź rozpływający się w ustach Sztuka mięsa wołowego podana z bulionem. Mięciutkie mięso z łagodnym sosem chrzanowym i gotowanymi warzywami. Gęsie udo konfitowane z dodatkiem suszonych owoców. Wszystkie porcje na bogato. Befsztyk tatarski z jajkiem przepiórczym przygotowany przy stoliku W karcie win ciekawe pozycje w przystępnych cenach, do których można zamówić np. pstrąga z hotelowej wędzarni

SzczyptaSmaQ
Suszone czarne porzeczki z UK 172

Kolejnym produktem zakupionym przeze mnie są suszone czarne porzeczki. Bardzo słodkie i delikatne. O lekkim smaku przypominające rodzynki.  Za 100g zapłaciliśmy

Gotowanie Patki
FILETY Z KURCZAKA W SŁONECZNIKU, Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI, TZATZIKAMI Z KISZONYCH OGÓRKÓW I SAŁATKĄ 413

mój obiad Wam posmakuje :) SKŁADNIKI NA ŻÓŁTE PIECZONE ZIEMNIACZKI: 800 g małych ziemniaków  (ilość można zwiększyć/zmniejszyć) 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne 1/3 łyżeczki kurkumy 3/4 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 - 3/4 łyżeczki soli SKŁADNIKI NA TZATZIKI: 300 g kremowego serka 2-3 ogórki kiszone 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki brązowego cukru pieprz SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ: 8-10 większych listków

Słodko-Słony Świat Ilony
CIASTECZKA KAKAOWE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH 197

Składniki:  3 szklanki płatków kukurydzianych  2 banany  pół kostki masła  1 jajko  3 łyżki cukru trzcinowego  łyżka miodu  po 50 g suszonych moreli i płatków migdałowych  pół łyżeczki sody  Sposób przyrządzenia:  Płatki kukurydziane zblendować , dodać kakao, sodę Masło utrzeć z cukrem i jajkiem następnie dodać zgniecione banany  W/w składniki

pieprzny smaczek
murzynek z bakaliami, ale bez jaj 162

bakaliami i kakao ciasto, zawsze zostanie radośnie przyjęte i to zarówno przez domowników, jak również przez zaproszonych gości. składniki 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka pomieszanych bakalii ( suszonych owoców i orzechów) 3/4 szklanki wody 3/4 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 6 łyżek kakao 2 łyżeczki cukru waniliowego sposób wykonania Bakalie wsypujemy do miski

Miód i pieprz
Fotorelacja z rybnych warsztatów Lidla z Karolem Okrasą 275

można by dodać dla polepszenia smaku potraw :) Postanowiłyśmy wykonać rybną zupę a'la leczo z rybą i rybnym bulionem i burgera z mielonym mięsem (rybn ym oczywiście) , żurawiną i suszonymi śliwkami. Hitem okazał się sos, który powstał przy udziale jednego z Kucharzy. Kapusta kiszona duszona w mleku kokosowym z curry - świetnie pasował do naszych kanapek. Na wierzchu położyłyśmy pomidorową salsę

Moje Kuchenne Rewelacje

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję