surówka - 20359 przepisów (strona:450/1358)

kotlety ziemniaczane z resztkami wędliny i pieczarek -idealny przepis gdy zostają nam resztki ziemniaków 196

mąką żeby nam się nie kleiły do rąk .Teraz nakładamy ziemniak spłaszczamy i na to dajemy nadzienie ,dłońmi formujemy kotlet i obtaczamy w mące ,smażymy na oleju .podajemy z surówką i sosem

Moje Wyroby
Dlaczego warto jeść rzodkiewkę co dnia? 100

Jest popularnym dodatkiem do kanapek, chętnie dodajemy ją też do surówek i sałatek. Chrupiąca rzodkiewka z pewnością stanie się wartościowym dodatkiem do naszej diety – bez względu na to, w jaki sposób będziemy korzystać z jej mocy. W jaki sposób to warzywo może wspierać nasz organizm? Co mogą zyskać te osoby, które będą po rzodkiewkę sięgały regularnie? Rzodkiewka jest rewelacyjnym źródłem

ProstePesto.pl
Szybkie bagietki 131

NONE Jeśli zabraknie pieczywa w domu polecam szybki w przygotowaniu przepis na bagietki. Idealne na kanapki, czy tak jak u mnie do mega hot-dogów z parówką oraz ulubioną surówką :) Składniki: 500g mąki pszennej tortowej u mnie tym razem pszenna orkiszowa 300g letniej wody 40g świeżych drożdży 25g oleju 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli   Przygotowanie: Drożdże rozpuścić

W garach u Gosi
Szybkie bagietki 141

NONE Jeśli zabraknie pieczywa w domu polecam szybki w przygotowaniu przepis na bagietki. Idealne na kanapki, czy tak jak u mnie do mega hot-dogów z parówką oraz ulubioną surówką :) Składniki: 500g mąki pszennej tortowej u mnie tym razem pszenna orkiszowa 300g letniej wody 40g świeżych drożdży 25g oleju 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli   Przygotowanie: Drożdże rozpuścić

W garach u Gosi
Czerwona kapusta – przepis z myślą o dzieciach. 109

owoców w ciągu dnia, ten znany slogan wydaje się prozaiczny. Jednak, dzieci często są przyzwyczajone do danych potraw i czasami z niepewnością próbują nowych. Czerwona kapusta, jak ją podać? Surówka nie ruszona, gołąbki również, dużo starań a wszystkie kończyły się fiaskiem. Spróbowałam zrobić kotlety z kapusty zainspirowana przepisami dla niemowlaków i podawanie potraw metodą BLW. To był sukces! Składniki: mała

wysmienity
Pieczarki w cieście marynowane 174

Pieczarki smażone w panierce z jajka i maki krupczatki zanurzone w słodko-kwaśnej marynacie. Nadają się zarówno do drugiego dania zamiast surówki jak i jako przystawka na domowe imprezy. Z podanych składników wychodzi ok 20 półlitrowych słoików: 6 kg małych pieczarek 10 jaj 1 kg mąki krupczatki 4 l wody 2 szklanki octu 400 g dobrego koncentratu pomidorowego 14 łyżek

Krylowa Kuchnia
Pasta z buraka i słonecznika 105

buraczane" przepisy: Sałatka z pieczonych buraków z jabłkiem i selerem Sałatka z quinoa i burakiem  Zakwas z buraków Barszcz a'la ukraiński  Zupa z botwiny z ziemniakami Surówka z kiszonych buraków Pęczotto z burakami i chorizo Pierogi z botwiną i fetą Sałatka z rukolą, burakiem i serem Prosty chłodnik litewski Pasta z buraka i słonecznika  Składniki

Obiad gotowy
Brukselka smażona – bardzo łatwy przepis 111

smażone na dobrym oleju lub ghee na mocno rozgrzanej patelni. Tracą swoją surowość, ale zachowują jędrność, olej i przyprawy wzmacniają ich smak. Takie warzywa można zjeść same w postaci surówki, można tez dodać do nich ryż czy kaszę i mieć fajny, wartościowy, tani posiłek. Bardzo lubię brukselkę. Przygotujcie ją raz, taką właśnie smażoną i spróbujcie jak bardzo jest dobra. Jeśli

Dorota Smakuje
Kotlety mielone z fileta drobiowego 96

Kotlety mielone z fileta drobiowego bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Wystarczy kilka niedrogich składników, by zrobić niebanalny obiad. Podany z ziemniakami i ulubioną surówką zadowoli każdego miłośnika kotletów. Są delikatne w smaku i soczyste, wiadomo wszystko zależy jak długo się je smaży. Ja smażę na średnim ogniu do zezłocenia się skórki, uzyskuję wtedy pożądany [...] Artykuł Kotlety mielone z fileta

Pieprzyć z Fantazją
Pieczone żeberka w ketchupie i miodzie 109

Pyszne i bardzo proste w przygotowaniu żeberka. Idealnie nadają się na rodzinny obiad. Najlepiej smakują podane z ugotowanymi ziemniakami oraz domową surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok 1 kg żeberek 3/4 szklanki ketchupu ( szklanka o pojemności 250 ml) 2 łyżki sosu sojowego ( można zastąpić przyprawą magii) 3 łyżki miodu 80 ml oleju 1 średnia cebula 3-4 ząbki czosnku

Blog kulinarny S9.PL
Aromatyczne udka z kurczaka z ziemniakami 138

minut w 160 stopniach.  Po uplywie tego czasu zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze ok 15 minut az całośćsię fajnie zarumieni. Wierzch posypujemy koprem. Podajemy z ulubionymi surówkami. Smacznego

Gotowanie Patki
Udziec wołowy wolno pieczony w aromatycznych ziołach 104

Dzisiaj na obiad serwuję udziec wołowy pieczony w aromatycznych ziołach. Na ciepło zjadamy z ziemniaczkami i Wasza ulubioną surówką, a na zimno świetnie nadaje się na kanapki. Składniki : 1 kg udźca wołowego 300 ml piwa jasnego typu Pils 2 łyżki miodu 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki łyżeczka majeranku ½ łyżeczki czosnku granulowanego łyżeczka suszonego tymianku ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki

Niezły Młynek
Rolada z piersi kurczaka z boczkiem 102

Świetna na zimno jako przekąska ale również  można podawać na gorąco ,np.z ziemniakami i ulubioną surówką. Polecam spróbować.Naprawdę smaczne! Składniki: 3-4 piersi z kurczaka boczek wędzony w plasterkach sól,pieprz,papryka w proszku  Piersi kroję jak na kotlety,rozbijam tłuczkiem i układam ciasno obok siebie ,tak aby wyszedł prostokąt.Posypuję solą,pieprzem,papryką i nakładam ciasno

Przepisy mojej mamy
Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem i chrzanem 135

Bardzo fajna surówka do grilla lub po prostu do obiadu. Składniki: 1 kapusta pekińska puszka ananasa 2  łyżki chrzanu 2 łyżki majonezu pieprz Kapustę myjemy i drobno kroimy. Ananasa odsączamy i drobno kroimy. Majonez mieszamy z chrzanem i mieszamy wszystko razem ok.10 minut przed podaniem. Smacznego

Przepisy mojej mamy
JABŁKA KISZONE ( kwaszone ) na zimę 98

Doskonałe do sałatek i surówek. Kwaszenie ( kiszenie ) to jeden z najstarszych sposobów konserwowania warzyw i owoców. Dziś mam dla Was dwie propozycje, jedna z dodatkiem cynamonu i goździków, druga z chrzanem i papryczkami chili. Moja babcia najczęściej robiła kiszonkę z papierówek. Ja robię z różnych jabłek nawet tych nieco większych, po prostu przecinam jabłka na pół.Bardzo często możemy spotkać

Smaczne moje