Wilgotne i szybkie ciasto maślane Przepis na hiszpańskie ciasto z masłem i śmietaną. Wilgotne i szybkie ciasto maślane to najlepsze szybkie ciasto do kawy , jakie
Cztery FajeryCzarna pasta z aktywnym węglem Co warto wiedzieć o węglu aktywnym. Czarna pasta z aktywnym węglem zawojowała rynek produktów do higieny jamy ustnej. Wybiela zęby
Cztery Fajeryktórym dzielę się z Wami poniżej zaczerpnęłam od mojej mamy, która zwykła przygotowywać to danie na niedzielny obiad. Podawała je najczęściej zamiast mięsa, z dodatkiem puree z ziemniaków i surówki. Danie to polecam na obiad , lunch, ale także jako przekąskę, gdyż w tej roli sprawdza się równie dobrze. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Kurczak(...)upieczona. W tym momencie ostrożnie przewrócić placek na drugą stronę i kontynuować smażenie przez kolejnych kilka minut. Tak przygotowanego kurczaka podawać jajko dodatek do ziemniaków, samego lub z dodatkiem surówki. Kurczak w cieście Warto wiedzieć robiąc kurczaka w cieście naleśnikowym. Wodę gazowaną zastąpić można wodą niegazowaną, bądź użyć wyłącznie mleka do przygotowania ciasta. Mięso z kurczaka posoliłam 1/4 łyżeczką soli
MeCooksCzy warto kupić oczyszczacz powietrza Porównanie modeli Roger i Roger 2 Stadler Form. Czy warto kupić oczyszczacz powietrza zastanawialiśmy się po raz pierwszy niemal 3 lata
Cztery Fajeryobtaczamy kolejno, najpierw w jajku a następnie w panierce z płatków *** *** Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z dwóch stron na rumiano *** *** Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie tłuczone ziemniaczki i surówka z kiszonej kapusty *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU
Blog z ApetytemSzarlotka na ciepło z lodami Najlepszy przepis na szarlotkę na ciepło z kruszonką. Szarlotka na ciepło z lodami to moim zdaniem najlepsza szarlotka z kruszonką jaką
Cztery FajeryCzeska zupa czosnkowa Rozgrzewająca zupa na przeziębienie i na kaca. Czeska zupa czosnkowa, którą zjesz w niemal każdym kurorcie narciarskim za południową granicą to, zdaniem
Cztery Fajeryoceniony) Kurczak w sosie sojowym to danie z piekarnika dla osób, które lubią odrobinę orientu w kuchni. Mięso najlepiej podać z ryżem lub makaronem ryżowym czy chińskim oraz świeżą surówką, jak na przykład Surówka ze świeżego ogórka z dymką i sezamem . Mięso kurczaka dzięki marynacie z sosu sojowego, sosu ostrygowego, imbiru, czosnku i papryczki chili jest aromatyczne oraz soczyste. Mięso
Kuchnia BazyliiProsty ramen z kurczakiem Jak zrobić ramen - japoński rosół drobiowy. Prosty ramen z kurczakiem to przepis na bardzo dobry rosół azjatycki z podsmażonym kurczakiem, makaronem
Cztery FajeryZupa dyniowa z jabłkiem Prosty przepis na zupę z dyni z mleczkiem kokosowym Zupa dyniowa z jabłkiem i imbirem jest gotowa do podania na stół w
Cztery Fajeryponownie mieszamy i gotujemy do momentu, aż sos zgęstnieje *** *** Roladki ponownie dokładamy na patelnie i podgrzewamy w powstałym sosie *** *** Roladki najlepiej smakują z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą, z dodatkiem surówki *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ
Blog z ApetytemChińsczyznę , sprzedawaną w małych minimalistycznych (choć nie wiem, czy w tym wypadku to dobre słowo :) ) budach. Zazwyczaj zestaw składa się z ryżu, warzyw i mięsa w sosie oraz surówki z kapusty. Ta, w powszechnym mniemaniu, kuchnia chińska, to tak naprawdę kuchnia wietnamska, a ściślej rzecz biorąc - eurowietnamska, czyli imigranci z Wietnamu gotują coś na kształt tego co mają na wschodzie(...)żeby jednocześnie przypominało to nasze polskie posiłki w systemie wkład główny, zapychacz węglowodanowy i surówka. W USA mają podobne danie z tym, że jego rodowód jest chiński. Nazywa się Chow Mein, co oznacza dosłownie smażony makaron. Jako, że mało kto, poza Chińczykami, zna chiński, ta nazwa wydaje się ludziom bardzo egzotyczna, dlatego to danie tak się tam właśnie nazywa
Kryzysowa Książka Kucharskaprzeszłości. Więc wyruszam w sentymentalną podróż w czasie. Dziś w taką podróż chcę zabrać Was. Cofniemy się do lat 90-tych by zrobić przepis na pierwszą surówkę z kapusty pekińskiej jaką miałem okazje zjeść. A wszystko dla tego, że bardzo lubię surówkę z kapusty pekińskiej! A Wy też lubicie? Link do filmu z przepisem
Dieta Rozdzielna i Zdrowie