Składniki: kapusta 1/4 główki marchew 1 szt ogórek kiszony 1 szt koperek pół pęczka lub pół łyżeczki suszonego zielone pestki z dyni 1 łyżka orzeszki
głodny alergikTa kolorowa chrupiąca sałatka pasuje zwłaszcza do grillowanych mięs - jest wyjątkowo bogata w witaminy i antyoksydanty. Składniki: kapusta pekińska 1 szt papryka czerwona, zielona, żółta
głodny alergikLekka, kolorowa i pyszna sałatka, idealna na upalny dzień. Składniki: mix sałat: endywia escarola, endywia frisee, cykoria radicchio oraz roszponka mandarynki 3 szt zielone
głodny alergikKawałki tuńczyka, soczysty melon i ananas, do tego kapusta pekińska i ryż. Polane sosem majonezowym z dodatkiem kurkumy i grubo mielonego pieprzu. W prawdzie t uńczyk
głodny alergikO tej porze roku kupuję często czarną rzepę. Lubię jej ostry smak. Kroję ją w cienkie plastry, posypuję lekko solą i zjadam np. podczas oglądania ulubionej
Proste PotrawySos czosnkowy to pyszny i niezastąpiony dodatek do wielu dań, który bardzo łatwo i szybko można przygotować w domu. Domowy najlepszy, bo można doprawić po swojemu
Monia miesza i gotujeDużo witamin to jest to, gdy chorujemy bądź jesteśmy przeziębieni. Ale dobrze też wzmocnić się na zaś, szczególnie teraz gdy jesień już nadeszła i słońca brak
Magiczne Życie MartyWersja na zimno; Kilka obgotowanych buraczków zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami, dodać drobno pokrojoną cebulkę, sól, pieprz sok cytrynowy do smaku Wersja na ciepło: Buraczki
chwile dla mnieKolejny smaczny pomysł na buraczki. Tym razem taki, by jak najmniej było czuć buraki w burakach, ponieważ mój T. za nimi nie przepada :) Składniki: 3 buraki
chwile dla mnieLubię kapustę na ciepło. Niestety zwykle jest zasmażana, a w diecie warzywno-owocowej ta opcja odpada. Trzeba więc było coś wymyślić :) Składniki: pół główki kapusty
chwile dla mnieSkładniki: 1 garść kapusty pekińskiej, kapary Ole, ser solankowy Ole, oliwki zielone Ole, oliwki czarne Ole, papryka czerwona konserwowa, kukurydza, sos vinegrette. Przygotowanie: Na każdą
Aga w kuchniSkładniki: 5 jajek, 1 puszka tuńczyka z sosie własnym, 200 g żółtego sera, 1 cebula biała, 1 cebula czerwona, 1 ogórek konserwowy, 6 łyżek majonezu, 3
Aga w kuchniSkładniki: 10 sztuk cebulek marynowanych, 10 sztuk oliwek czarnych i zielonych, 1 papryka, 1 ogórek zielony, 1 pomidor, 1 ser feta, 7 liści sałaty lodowej, Sos
Aga w kuchniSkładniki: 1 kalafior, 1 puszka kukurydzy, 1 łyżka świeżego koperku, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz. Przygotowanie: Kalafiora w całości gotujemy w osolonej wodzie. Gotujemy
Aga w kuchniSkładniki: 300 g mięsa mielonego, 3 szklanki bulionu warzywnego, 1 opakowanie rukoli, 1 opakowanie mozzarelli z kuleczkach, 3 łyżeczki bazylii otartej, 6 łyżek oliwy z oliwek
Aga w kuchni