Pierwszy raz łączyłam czerwoną kapustę z chrzanem :), wyśmienita surówka!, a do tego samo zdrowie. Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 1 cebula 1 pęczek szczypiorku 2 jabłka 1 mały słoik chrzanu 1 mały jogurt naturalny 2-3 łyżki majonezu sok z 1 cytryny sól pieprz Kapustę oczyścić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Cebulę
Apetyczna babeczkaPost Surówka z kapusty pekińskiej (z marchewką, jabłkiem i koperkiem) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojesię z jesienią, wtedy też z niej przygotowuję danie a’la bigos, surówki, sałatki, czy gołąbki. Dzisiaj podam Wam mój sprawdzony przepis na klasyczną surówkę z czerwonej kapusty . Ta surówka jest delikatna w smaku i super szybka do zrobienia. Wystarczą 3 idealnie dobrane składniki, przyprawy i surówka jest gotowa. Surówka z czerwonej kapusty to doskonały dodatek do mięsnych dań. Surówka(...)wiele sposobów: – surówka z modrej kapusty z goździkami – Czerwona kapusta zasmażana. Modra kapusta zasmażana – Czerwona kapusta duszona. Modra kapusta duszona. robimy nawet Gołąbki z modrej kapusty Surówka z czerwonej kapusty pasuje do większości tradycyjnych polskich obiadów. Ale jeśli wolicie kapustę białą, to polecam mój przepis na Surówkę Colesław . Polecam też zbiór przepisów na pyszne surówki do obiadu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzisiaj bardzo prosty przepis na surówkę z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem. Produkty te są bardzo łatwo dostępne zarówno jesienią, jak i zimą. Jest to więc idealna porcja witamin w chłodne, wietrzne dni :) Składniki: 350g kapusty kiszonej 1 jabłko 1marchewka Pół pęczku pietruszki Łyżka oliwy Sól, pieprz 1/3 łyżeczki cukru Kapustę kiszoną siekamy na mniejsze kawałki i wrzucamy
Kolizje SmakówPyszna i prosta suróweczka do obiadu ze świeżych warzyw prosto z mojego warzywniaczka. Kapusta, marchewka i koperek - takie proste surówki są najlepsze:) składniki: 1/2 główki dużej kapusty białej lub jedna mniejsza 4-5 marchewek pęczek koperku 4-5 łyżek jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu, użyłam Kieleckiego Kapustę drobno poszatkować. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Koperek drobno
Monia miesza i gotujemajonezu pieprz, sól do smaku Wykonanie: Kapustę kroimy drobno i przekładamy do miski. Posypujemy solą, żeby zmiękła. Pora kroimy w plasterki, marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wszystko razem mieszamy, dodajemy koperek i doprawiamy majonezem i przyprawami. Odstawiamy na trochę do lodówki. Polecam, to jedna z moich ulubionych surówek
Czerwona Porzeczkałyżką sałatkową wymieszasz składniki. Mieszaj tak długo, aż majonez połączy się z resztą składników i będziesz miał pewność, że surówka ma jednakowy kolor. # Ugotuj Przepis : Drukuj Surówka z czerwonej kapusty Surówka z czerwonej kapusty to pyszny przepis na dodatek do drugiego dania. Kategoria Sałatki i surówki Trudność Łatwy Czas przygotowania 10 min Całkowity czas 10 min Ilość porcji 5 porcji(...)jabłko przełóż do miski. Dodaj opcjonalnie pietruszkę i koperek. Dodaj majonez, sok z cytryny i przyprawy: cukier, sól, pieprz - wymieszaj. Mieszaj tak długo, aż składniki się połączą. Gotowe! Surówka z kapusty idealnie pasuje jako dodatek do drugiego dania. Możesz ją przechowywać w lodówce w misce przykrytej folią spożywczą. Poniżej kilka moich przepisów, do których surówka pasuje idealnie: Kotlety mielone Kotlety
ugotuj-przepis.plmajonezu2 łyżki jogurtu naturalnego1/4 łyżeczki cukru1 łyżeczka musztardySposób przygotowania:1. Kapust szatkujemy,obraną marchew i jabłko ścieramy na tarce jarzynowej.2. Ogórka kiszonego ścieramy również na tarce.3. Obraną cebulę drobno siekamy. Wszystko mieszamy razem.4. W małej miseczce mieszamy jogurt, majonez, sól, cukier, pieprz, sok z cytryny i musztardę, dodajemy do surówki i mieszamy. Odstawiamy, by smaki się przegryzły.Smacznego
Kuchnia domowa AniSkładniki : 30 - 50 dag kiszonej kapusty 1-2 małe mandarynki 1 duży plaster obranego, świeżego plastra ananasa cukier, 2 płaski łyżki oliwy Przygotowanie: Jeśli kapusta
Proste Potrawyzwarte, a sałatka z niej sporządzona od razu nadaje się do jedzenia. Nie trzeba jej najpierw solić i czekać aż zmięknie, tak jak to robimy ze zwykłą kapustą. Surówka z białej kapusty sałatkowej Składniki: 1/2 główki kapusty sałatkowej 1/2 cebuli 1 marchewka olej sos sojowy szczypta cukru sól pieprz 1 łyżka posiekanego koperku Wykonanie: Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy
Kulinarne przygody Gatitygodziny.Pomarańczę obrać, usunąć białe błonki, usunąć pestki i pokroić w kostkę, dodać do kapusty.Jogurt wymieszać z sokiem pomarańczowym i skórką pomarańczową, dodać do kapusty i wymieszać. Surówka bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis ZpierwszegoTloczenia.pl na blogu Majanowe Pieczenie. Oświadczam, że akceptuję regulamin konkursu
Moje domowe kucharzenieRobiłam gołąbki..został kawałek nieparzonej kapusty..urwałam kilka młodych marchewek , trochę zieleniny i wczoraj do rybki była taka oto surówka. kawałek białej kapusty 1 cebula 2 marchewki szczypiorek, koperek, natka pietruszki sól,cukier, pieprz sok z cytryny olej kujawski ze smakiem bazylia Kapustę i cebulę pokroić. Marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wymieszać, skropić sokiem z cytryny. Dodać sól
Moje domowe kucharzenieprzetworów. Ma jeszcze inną zaletę, moja surówka obiadowa jest tania. Jest idealnym dodatkiem do drugiego dania, pasuje do mięsa, ryb i do wszystkich klusek. Do kopytek lubię tradycyjną surówkę z kiszonej kapusty lub zasmażaną kapustę. Polecam też inne przepisy na surówki(...)Surówka z kiszonej kapusty bez cebuli Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka do ryby smażonej Surówka z kapusty pekińskiej surówka z modrej kapusty . surówka z młodej kapusty surówka z warzyw z papryką Jak przygotować najlepszą surówkę obiadową? Składniki: 500 g świeżo ukiszonej kapusty 1 ogórek kiszony, mogą być dwa 2 paski marynowanej czerwonej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki: 1/2 główki białej kapusty 3 duże pomidory kubek jogurtu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Z kapusty odrywamy zewnętrzne liście, odcinamy twardą część i szatkujemy
Moja smaczna kuchnia