Witam Was, po krotkiej przerwie. Weekend spedzilismy w Rzymie, I na obiad zabieram Was do Wloch. Orginalnie, powinno byc ze spaghetti, ja chcialam mojemu maluchowi ulatwic zycie wiec wybralam swiderki. Zapraszam na makaron z pulpetami- lub pasta with meatballs. Przepis na 800 gr miesa mielonego. Gotujemy najpierw dwa ziemniaki, dusimy przez praske. Kroimy 2 cebule, dodajemy 2 jajka, ziemniaki, mieso
Smaki EdytyCarbonara pochodzi z Włoch, a dokładnie swe korzenie ma w Rzymie. Zwykle używa się makaronu spaghetti, fetuccinne lub rigatoni . Stworzona nie tak dawno, bo w połowie XX wieku. Pierwszy opis carbonary możemy znależć po wojnie , kiedy Włosi jedli dużo jajek I boczku dostarczonego przez żołnierzy amerykańskich. Dzisiejszy obiad został trochę przeze mnie zmieniony. Wiem, wiem
Smaki EdytyBardzo lubię wszelkie dania z makaronu. Często robię klasykę z kuchni włoskiej ( spaghetti bolognese, napoli , carbonara itp. , itd.) . Ale od czasu do czasu nachodzą mnie swojskie smaczki - łazanki z kapustą, makaron z serem i śmietaną , albo z owocami. A ostatnio podpatrzyłam u Jamie'go Olivera ,, ogródkowe " sosy . To znaczy zrobione z tego co akurat rośnie. U mnie
Buniabaje w kuchnistylu pośpiesznego bolognese ( bo ten prawdziwy powinien gotować się nawet 4 godziny). Świderki zamiast spaghetti. Czyli obiad w stylu włoskim po polsku bo Bunia zwyczajnie ma ,, lenia ". I wbrew temu co powtarzają specjaliści na temat makaronu , że powinien być gotowany al'dente i na świeżo - czasem warto zrobić w ten sposób - pozwolić by makaron ,, wypił" sos , odstał
Buniabaje w kuchnicieszą się jej smakiem. Łazanki z kiszoną kapustą Makaron z duszonym schabem Makaron inaczej - łazanki Makaron z kurczakiem Makaron ze szpinakiem Spaghetti Bolognese
Magiczne Życie Martyawokado. Gdyby był za gęsty można dodać odrobinę wody z gotowania makaronu. Całość przyprawić, posypać startym oscypkiem. Co do samego makaronu to myślałam, że to takie same niteczki spaghetti jakie dostępne są w naszych marketach. Jednak ten makaron jest zupełnie inny. W środku jest cienka rureczka. Sam makaron jest zdecydowanie moim faworytem do dań z kuchni włoskiej
Magiczne Życie MartyPost Pizza makaronowa z serem pleśniowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeDROBIOWA Z CEBULĄ I PIWEM NA MAKARONIE. (autorski;) 500g wątróbki dobiowej 2 duże cebule 1/2 szklanki piwa łyżka masła majeranek, pieprz, sól liść laurowy opakowanie makaronu (u mnie spaghetti) Wątróbkę dobrze oczyściłam, obrałam z błonek. Cebulę obrałam i pokroiłam w pół talarki, zeszkliłam ją na maśle. Następnie podsmażyłam z tą cebulą wątróbkę, nie soląc jej, aby nie była twarda
W kuchni Karmel-itkiprzeklętej odżywki. Posiłek? Szybko i nieskomplikowanie. Dzisiejszy post właśnie zapowiada, jaką kuchnię będę najczęściej serwować. MAKARON Z DOMOWYM MUSEM JABŁKOWYM I CYNAMONEM (inspiracja: W Krainie Smaku . ) makaron (u mnie spaghetti) mus jabłkowy cynamon Makaron ugotowałam w osolonej wodzie, wg czas na opakowaniu. Porcję musu wrzuciłam na patelnie, podgrzałam z cynamonem. Podałam razem, oprószając dodatkowo cynamonem. DOMOWY MUS JABŁKOWY. (robimy
W kuchni Karmel-itkispecjalną łyżeczkę do mokki. Drób powinniśmy jeść nożem i widelcem. Jednak w niektórych przypadkach, jak np. pałki z kurczaka, możemy pozwolić sobie na trzymanie w dłoniach mięsa. Spaghetti obowiązkowo jemy przy pomocy widelca, na który nawijamy makaron i łyżki, która nam w tym pomaga. Ziemniaków nie kroimy - rozdrabniamy je za pomocą widelca do drugiego dania. ****** Mam nadzieję
W kuchni Karmel-itkiplastry tak, jak obieramy skórkę. Z każdej strony po trosze, a nasiona odkładamy. Następnie układamy kilka plastrów na sobie, przepoławiamy, po czym zwinnymi ruchami kroimy w cieniutkie paseczki, niczym spaghetti. Mieszamy ogórki z miodem, koperkiem i octem. Doprawiamy i odstawiamy na chwilę. Następnie dokładnie odcedzamy. Kiedy masa już stężała, dzielimy chleb na mniejsze kromeczki. Każdą smarujemy śmietaną ukwaszoną, na wierzch
W kuchni Karmel-itkipierwszy, wspaniały rok. W ciągu tego roku mój blog został oglądany aż 145 tys. razy! Spośród 83 wpisów, najchętniej oglądaliście: 1. Zupa krem z pomidorów 2. Spaghetti z tuńczykiem 3. Tarta z kurczakiem, pieczarkami i warzywami 4. Sałatka z wędzonym kurczakiem 5. Sałatka z kurczakiem, ryżem i ananasem Jeżeli wśród Was znajdzie się osoba, która
Zgrabne Gotowaniezielony. Co możemy zrobić z chlorellą? Wszystko na co nam pozwoli nasza wyobraźnia. Zmieszać z serkami, mlekiem, wodą, dodawać do koktajli mlecznych, ale nie tylko. Ja przygotowałam sobie pyszne spaghetti z sosem pesto genuese z chlorellą, Spirulinę wypijam w koktajlach. Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi propozycjami na glony, w których opisuję jak mocno można wyczuć posmak glonów. Dziś
Blondynka Gotujeprzepadałam za szpinakiem. Na szczęście gusta kulinarne się zmieniają i teraz bardzo go lubię (zwłaszcza, że szpinak jest zdrowy). :) Ciekawą propozycją podania szpinaku, obok dań z makaronem (np. spaghetti ze szpinakiem) , jest przygotowanie tarty. Zapraszam na tartę ze szpinakiem i mozzarellą na cieście francuskim. var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages = 0;var pfDisablePDF = 0;var pfDisableEmail
coolinarnastrefa.blogspot.comniezmiennie wywołuje w nas wiele emocji w kuchni przy jego przygotowaniu, jako że każde z nas ma własną wizję jego przygotowania. Wersję mojej żony i autorki bloga znajdziecie tutaj: Spaghetti ze szpinakiem i fetą . Oba przepisy sprawdziliśmy kilkukrotnie i są to jedne z naszych ulubionych "szybkich" obiadów na wielki głód (kiedy nawet Danio nie pomaga). Zgodnie z poniższym przepisem można
coolinarnastrefa.blogspot.com