Wiele osób obawia się przejścia na roślinną dietę – dla nich to ogromna przepaść, często mówią sobie: jak porzucić przepyszne mięso i jeść tylko kwiatki? Przecież
Vegan TasteKiedyś, by odkrywać nowe smaki i potrawy trzeba było wyjechać daleko za granicę. W dzisiejszych czasach, dzięki obecności Internetu, wystarczy kilka sekund, by znaleźć przepis..
Vegan TasteCurry to jedna z moich ulubionych potraw. Wykorzystałem zieloną pastę curry, dzięki której uzyskałem idealny smak i zapach - danie jest mocno pikantne, czuć cytrynowy aromat (jeśli
Vegan TasteNie mam zielonego pojęcia, kto wymyślił kotlety sojowe, ale tę osobę chyba nieźle poniosła fantazja – przecież kotlety są takie… No właśnie! Nijakie, kartonowe, zjeść
Vegan TasteGdy przychodzę zmęczony do domu i nie mam czasu ani ochoty na gotowanie, wybieram proste przepisy. Takie, które nie wymagają dużo stania przy garnkach, a..
Vegan TasteSzaszłyki z kurczaka i boczku – to pyszna propozycja na szaszłyki, które zarówno nadadzą się na grilla (tradycyjnego lub elektrycznego), jak i do upieczenia w piekarniku
Kulinarne PrzebojePowidła ze śliwek węgierek - kuchnia podkarpacka Nie będę przekonywać, że domowe powidła są najlepsze, bo to sprawa oczywista, ale będę Was przekonywać, że można przygotować powidła
Trzeci talerzBruschetta z pomidorami i świeżą bazylią to błyskawiczna przekąska na każde przyjęcie. Tak przygotowane bruschetty mogą również zastąpić naszą kolację. Składniki i przepis są poniżej…
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Było jedzone wczoraj i dzisiaj. Po nocy – niezdrowo podobno. Ale przecież nikt nie widział, w jaki sposób to nocne podjadanie jest niezdrowe. Na przykład takie
slodkokwasnaplWitajcie po przerwie. W tym roku obrodziły brzoskwinie ( sporo ich ). Dobrze, bo jabłek w sadzie się nie znajdzie. Zdecydowanie to rok śliwek i brzoskwiń. Większa część
Smaki EwyUwielbiam sałatkę caprese, pyszną aromatyczną rodem z Włoch. Oto wersja oryginalna sałatki caprese. Dziś jednak przedstawiam wersję całkiem po polsku czyli co zrobić aby twaróg smakował
Moje Małe CzarowanieNa pomysł 'zero waste stock' natknęłam się najpierw na blogu Pommes pommes , a nieco później na Zero waste chef . Pomysł jest prosty: normalnie nieużywane resztki warzyw
Lejdi of the houseSkładniki: 2 laski kiełbasy 2 cebule 3 papryki ok. 1 kg dyni 1 bakłażan 1 koncentrat pomidorowy (200 g) 1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej sól, pieprz
czarrna od kuchniKarkówka po cygańsku – to pyszne danie, które nie wymaga zbytniego nakładu pracy, a smakuje wyśmienicie! Karkówka po cygańsku to danie na imprezę wręcz idealne. Można
Kulinarne PrzebojeZrobiłam ten obiad dla mojego wnuka. Zajadał się z wielkim apetytem. Danie jest bardzo smaczne. Ja dla siebie dodałam na koniec trochę płatków chili, żeby podkręcić
Kuchnia Pokoleń