maśle, i gdy lekko ostygnie, dodaję cukier waniliowy. Jego ilość zależy jaka słodycz nam pasuje. Do wyboru do koloru, ja w starych swoich przepisach zaszalałam i podałam z sosem i wiórkami kokosowymi o czym można przeczytać TU i TU . Smacznego
Dieta moja pasjamiski, dodać posiekane listki mięty. Miód, sok z cytryny i ekstrakt dokładnie wymieszać. Polać owoce, delikatnie połączyć, odstawić. Ciepłe gofry podawać z lodami i sałatką owocową, polane powstałym sosem. Smacznego! Moje psy udały się na popołudniową drzemkę. Poważnie rozważam pójście ich śladem
Pożeraczka, czyli raz adobrzekiedy odkryłem sos zrobiony z masła orzechowego, syropu klonowego i soku z cytryny zaczął się pojawiać na moim stole regularnie. Zwłaszcza na śniadania w towarzystwie jaglanki, do której bardzo pasuje oraz owoców sezonowych. A kiedy sezonu nie ma to banana, jabłka lub mango
Milion Smakówzabrać ją w pudełku do pracy. Sałatka jest bardzo sycąca i delikatna w smaku. Polecam wszystkim miłośnikom tuńczyka :) Składniki: * woreczek ryżu * 1 puszka tuńczyka w sosie własnym * 1 puszka groszku * 4-5 ogórków konserwowych * 5 jajek ugotowanych na twardo * 2 łyżki majonezu * 1 łyżeczka musztardy ostrej * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie
Zrób to smaczniesałatki. Trzeba jednak pamiętać, że surowe pieczarki są ciężkostrawne. W kuchni możemy je przyrządzić na tysiąc sposobów. Te grzyby mają ogromny potencjał kulinarny. Ugotujemy z nich zupy, kremy, sosy. Możemy je smażyć, dodawać do duszonych mięs i warzyw, do różnych past i faszerować nimi jajka. Możliwości jest bez liku. Jedzmy więc i doceniajmy pieczarki ! Na blogu znajdziecie
Kulinarne przygody Gatityszpinakiem i orzechami ;) To wszystko przez oczekiwanie na świeży, rosnący na grządkach szpinak do sałatek... Makaron ze szpinakiem i orzechami Składniki: makaron ryżowy opakowanie mrożonego szpinaku w sosie śmietanowym 2 ząbki czosnku garść orzechów włoskich świeże listki bazylii czarne oliwki Przygotowanie: Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak jest napisane na opakowaniu, czyli zalewamy go gorącą wodą i zostawiamy
Lawendowe Nieboszparagi i poszarpaną szynkę parmeńską. Tartę piec w temperaturze 160 stopni około 45 minut (do ścięcia się masy) U nas zawsze tarty jemy z sałatką z roszponki, do której sos znajdziecie TUTAJ
Ania i Marcin gotująponad grunt, białe natomiast dojrzewają przysypane ziemią. Uważane za afrodyzjak, z całą pewnością są źródłem świetnego smaku i niepowtarzalnych kulinarnych doznań. Dzisiaj proponuję makaron z dodatkiem szparagów w kremowy sosie, na bazie gorgonzoli, dojrzewającego miękkiego sera z pleśnią, pochodzącego z północnych Włoch, a konkretnie z rejonu Lombardii. Czytaj więcej
PichceniomaniaTradycyjne greckie szaszłyki robione z różnych rodzajów marynowanego mięsa. Podawane są samodzielnie z greckim sosem tzatziki i np. grillowanymi warzywami lub w chlebkach pita. Wyśmienite a jakie proste! Składniki: 300 g piersi z kurczaka lub polędwicy wołowej lub wieprzowej marynata: łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
wyzwania kuchennejaja. Na rozgrzaną patelnię dodaj łyżkę masła i łyżkę oliwy. Smażymy omleta na złoty kolor, z każdej strony. Przekładamy szparagami, mozzarellą, pstrągiem. Posypujemy posiekanymi oliwkami i polewamy sosem z patelni po szparagach. Dodajemy na wierzch gałązkę tymianku. Gotowe
SMYKWKUCHNIsię moczyły. Duś pod przykryciem jakieś 5 minut. Dodaj resztę składników, w tym wino. Dosmacz solą, przemieszaj i przykryj. Duś całość pod przykryciem na małym ogniu około godziny. Jeśli sos odparuje podlej w razie potrzeby odrobiną wody. Godzina powinna wystarczyć. Mieszajcie od czasu do czasu. Chudy bigosik gotowy
Z Kuchni Do Kuchniłyżki marynaty i wymieszałam. Na wykałaczki nakładałam po kolei mięso i warzywa. 3. Piekarnik nagrzałam do 180 stopni. Szaszłyki piekłam około 30 minut. Po upieczeniu możemy podać z ulubionym sosem :-). Smacznego
kruche babeczkiSeler znany z tego, że ma bardzo dużo witamin lubię w różnych sałatkach, tym razem z tuńczykiem. Składniki: puszka tuńczyka w puszce w sosie własnym 4-5 łodyg selera naciowego 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1 cebula (ja dałam czerwoną) sól, pieprz majonez Selera naciowego oczyścić z włókien i pokroić na półplasterki lub drobniej jeśli są duże łodygi. Cebulę obrać
talerz przyjemnościmałym ogniu dusiłem 12 minut pod przykryciem. Wyjąłem rybę, umieściłem na półmisku, trzymałem w cieple. Śmietanę połączyłem z warzywami, doprawiłem solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny. Tak przygotowanym sosem zalałem rybę. Podałem z młodymi ziemniakami z koperkiem
R'n'G Kitchen