wymyśliła, że przerobi go na jakiś sos. Pomyślała chwilę i już się brała do sosu mascarpone z kurczakiem. Wyszedł świetnie, taki delikatny i kremowy. A delikatna pierś z kurczaka dopełniła smaku. Pierś z kurczaka ok. 250 g serka mascarpone 1 cebula 1 ząbek czosnku puszka pomidorów krojonych suszona bazylia (może być też świeża) sól pieprz szczypta cukru mąka Cebulę
Marder&Marder ManufactureCreste z kurczakiem, brokułem i kukurydzą w sosie śmietanowo-pomidorowym, to szybki i smaczny obiad. Porcja na 4 osoby. SKŁADNIKI 2 piersi z kurczaka 1 brokuł 3/4 opakowania makaronu creste (lub innego) 1 puszka kukurydzy 1 puszka pomidorów 1 duża marchewka 1 duża śmietana 18% (330 g) 3 ząbki czosnku 90-100 g żółtego sera oliwa do smażenia przyprawy: sól
Passions hobbies lifebazylię, oregano, zioła prowansalskie, liście laurowe, pomidory z puszki wraz z sokiem, świeże pomidory. Przykręcamy ogień i bez przykrywki dusimy do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawiamy solą pieprzem, chili oraz cukrem. Makron gotujemy w 2,5 litrach osolonej według czasu podanego na opakowaniu, odcedzamy, polewamy sosem, posypujemy parmezanem i natką pietruszki. Smacznego
Symfonia smakowacytrynysól, pieprz 1. Przygotowujemy warzywa. Kapustę pekińską drobno siekamy. Ogórka kroimy w półplastry, pomidora również, paprykę na kawałki (ja obrałam ją ze skóry). 2. Ser feta kroimy w drobną kostkę, szczypiorek siekamy. Wraz z kukurydzą dodajemy do przygotowanych warzyw. 3. W osobnym naczyniu przygotowujemy sos: olej z pestek dyni mieszamy z sokiem z cytryny, rozgniecionym ząbkiem czosnku, solą
Szefowa kuchnipomidorowy na to pieczarki, paprykę, piersi z kurczaka, pomidorki, posypuje przyprawą (mieszanka bazylii, czosnku, pomidora)posypuję mozzarelą i świeżym tymiankiem- wsuwam wraz z papierem do pieczenia do piekarnika na gorącą blachę- piekę 8-10 minut- po tym czasie wsuwam kolejną- daję jej odparować, polewam ulubionym sosem w moim przypadku domowym keczupem, dodaję rukoli i można zajadać :) Smacznego
Basia w kuchninajlepiej pieczonej * pomidor * ulubione przyprawy Przygotowanie : Bułkę przekroić , ułożyć awokado, plasterki pomidora. Przykryć serem i ułożyć szynkę. Posypać ulubionymi przyprawami. Zapiekać można w piekarniku czy na patelni grillowej. Na zwykłej na małym ogniu też wyjdą pyszne i chrupiące. Można podawać z ulubionym sosem
Magiczne Życie Martyinaczej. Mięso indyka smakuje wybornie. Sos powstały z majonezu, mięsa i warzyw jest dobrze doprawiony czosnkiem, co nadaje daniu charakteru a warzywa nie są breją, tylko komponują się z całością idealnie. My pałaszujemy takie danie samo, ale sprawdzi się idealnie jako dodatek do ryżu czy kaszy. Możecie podać do niego również sałatkę z pomidorów i cebulki. Ja uwielbiam natkę, więc(...)wyjątkowo nie chciało mi się tego robić, więc starłam go na drobnych oczkach na tarce. Print Zapiekany filet z indyka na warzywach (low-carb) window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Ingredients Sos 2/3 szkl. majonezu 1/2 szkl. tartego sera żółtego ( u mnie gouda) 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka płatków ostrej papryki 1 mała posiekana w kostkę cebulka 2 łyżki szczypiorku sól, pieprz
Mieszam w Garnkuparboiled 1/2 opakowania mieszanki chińskiej sos sojowy pieprz, tymianek, imbir przyprawa 5 smaków olej ryżowy Farsz do sajgonek przygotowujemy z ugotowanego ryżu i duszonych warzyw z mieszanki chińskiej. Doprawiamy sosem sojowym, imbirem, tymiankiem i pieprzem. Na koniec dosypujemy sporo przyprawy 5 smaków i wszystko mieszamy ze sobą. Gotowe :) Papier ryżowy namaczamy w wodzie i kładziemy na blacie, najlepiej mokrym(...)oliwa z oliwek limonka młoda dymka Kapustę szatkujemy, pomidory kroimy w kostkę, mieszamy razem i dodajemy kukurydzę. Papryczkę chili drobno siekamy i dodajemy do sałatki. Polewamy całość oliwą i sokiem z wyciśniętej limonki. Mieszamy i gotowe :) Jako dodatek gotujemy szklankę ryżu basmati, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Sajgonki polewamy tajskim słodkim sosem z chili i posypujemy sezamem. Smacznego
vegetaniesos czosnkowy, którego trudno sobie odmówić, kiedy jest dobrze zrobiony, ręką mistrza M. W czasie przygotowywania warzyw zauważyłam też pewną kolorystyczną prawidłowość, co sprawiło, że obiad z meksykańskiego przeobraził się w jamajsko-meksykańsko-grecki. Już bez zbędnego gadania, oto przepis: Meksykańska tortilla 6 tortilli podwójna pierś z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 ogórka 2 pomidory cebula(...)Usmażyć go dokładnie na patelni. Warzywa pokroić i wrzucić do osobnych miseczek. Tortille ułożyć na kratce przykrytej folią aluminiową i podgrzać w piekarniuku. Ok. 10 minut w 150 C. Sos czosnkowy 180 g jogurtu naturalnego 100 g śmietany 18% 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka musztardy czosnek (według uznania) sól i pieprz Czosnek dokładnie obrać i przepuścić przez praskę, wymieszać
Przepysznik - BLW i nie tylkosię skomponuje. Powstała pyszna sałatka, która zniknęła w mgnieniu oka podczas sobotniej kolacji. Sos jogurtowo - majonezowy z odrobiną czosnku, stał się kwintesencją smaku. SKŁADNIKI 3 szklanki ugotowanego makaronu pełnoziarnistego ( u mnie wstążki) 1 papryka czerwona pęczek szczypiorku 1 pierś z kurczaka obsmażona lub pieczona 2 pomidory 1/2 ogórka świeżego 4 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku
W kuchennym oknie EwyPolecam także inny przepis na ratatuja z ryżem Składniki: ½ kg młodej cukinii ½ kg pomidorów 3 kolorowe papryki 2 bakłażany 1 łyżka posiekanych ziół pieprz do smaku sól czosnkowa do smaku Wykonanie: Warzywa umyć, oczyścić, pokroić, przyprawić do smaku, zalać odrobiną wody i udusić we własnym sosie na wolnym ogniu pod przykryciem
Tradycyjna Kuchniadente w osolonej wodzie. Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Dodać pomidory i smażyć przez kilka minut. Następnie wrzucić marchewkę z groszkiem i doprawić do smaku. Zmniejszyć ogień i dusić do miękkości marchewki. Na koniec dodać tuńczyka, wymieszać i podgrzać. Makaron wymieszać z sosem i podawać od razu
Pasja Smakurozbijamy, oprószamy solą i pieprzem umyte jabłka kroimy w kosteczki, podobnie jak pomidory, cebulę szatkujemy, wszystkie składniki salsy wrzucamy do miseczki, oprószamy posiekaną kolendrą, doprawiamy solą i pieprzem foremki z clafoutis wstawiamy do piekarnika na około 15 minut oliwę mieszamy z miodem, dosypujemy oregano, sosem zalewamy naszą salsę, odstawiamy aby wszystkie składniki mogły się "przegryźć" ze sobą na rozgrzaną patelnię
Luźna Kuchniaukładamy warstwami mięso, następnie pokrojone w plastry warzywa (podsmażone wcześniej bakłażan, cukinia, papryka, pomidory) i zblanszowane ziemniaki. Całość polewamy jogurtem z sokiem z cytryny, doprawiamy czosnkiem i oregano i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Pieczemy około 45 minut, aż wszystkie składniki będą miękkie. Sos beszamelowy z serem:20g masłałyżka mąki1/2 szklanki mleka1/2 szklanki bulionu30g startego żółtego sera
Smakowity Blog Kulinarnypodsmażamy na patelni. Polecam w tym celu wykorzystać olej z pomidorów. Suszone pomidory siekamy i dorzucamy do kurczaka. Gdy kurczak się już podsmaży dodajemy serek mascarpone i czekamy aż się rozpuści. Wszystko razem chwile podgrzewamy na wolnym ogniu do momentu aż się zredukuje. Gotowy sos podajemy z ugotowanym makaronem
Animelka Blog