sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:308/794)

Penne giganti w sosie pomidorowym 224

można wykorzystać też każdy inny 🙂 250 g zmielonej szynki wieprzowej 300 g szpinaku mrożonego w brykiecie 1 duża cebula 1 słoik krojonych … Czytaj dalej Penne giganti w sosie pomidorowym

czarrna od kuchni
Pikantna pizza z anchois, oliwkami z czosnkiem i kozim serem 199

dwie części, dwie kule i rozłóż na blachach (uprzednio posmarowanych delikatnie oliwą z oliwek, robię to pędzelkiem) rozcierając ciasto dłońmi na boki tworząc kształt pizzy. Na ciasto wykładaj: sos pomidorowy, tarty ser i resztę składników. Jak już ułożysz wszystkie składniki posyp jedną pizzę dodatkowo mieloną roztartą w dłoniach bazylią, a drugą oregano i ziołami prowansalskimi. Możesz upieczone posypać świeżymi liśćmi

Zasmakuj Kuchni
Roladki ze szpinakiem, serem camembert, boczkiem w sosie pomidorowym 160

Iście niedzielny obiad w postaci pysznych roladek nadzianym szpinakiem z czosnkiem, ziołowym serem camembert. Otulone wędzonym boczkiem, zapieczone w pomidorowym sosie. Brzmi niebiańsko, czyż nieprawdaż? Dosłownie kilka prostych, zwyczajnych składników wystarczy aby wyczarować takie cudne roladki. Zapieczone pomidory idealnie smakują z suszona bazylią i cebulą. A szpinak nabiera jeszcze bardziej kremowego smaku dzięki plastrom sera! Także więc zakasajcie rękawy

VioletoweKucharzenie
Klopsiki z kaszy jaglanej i brokuła 152

posiekaną natkę oraz paprykę, dodaję musztardę i jajko. Doprawiam solą, pieprzem. Masę formuję w klopsiki, oprószam mąką i smażę, na niewielkiej ilości oleju. DO PODANIA: U mnie podano z sosem pomidorowym (przepis znajdziecie tutaj:  http://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/03/klasyczny-sos-pomidorowy.html

Kopystką po garach
Pulpety w sosie pomidorowym 135

wlewamy  bulion (lub wodę z solą) dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Do gotującego się wywaru wrzucamy pulpeciki. Gotujemy,aż nie wypłyną na wierzch. Odcedzamy. Nakładamy (wcześniej przygotowany) sos pomidorowy, na niego układamy pulpety. WSKAZÓWKI: Podajemy z ryżem,makaronem lub samoistne danie (u mnie liście makaronu), posypane delikatnie parmezanem

Kopystką po garach
Nowa odsłona schabowego, czyli schaboszczak z pomidorami 172

plasterkach-podsmażamy przez 2 minuty, dodajemy pomidory, bazylię cukier, sól,  Następnie , kotlety panierujemy (mąka/jajko/bułka tarta). Obsmażamy na złoty kolor.Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Na schabowe nakładamy sos pomidorowy, posypujemy czarnuszką oraz parmezanem. Do podania: Ryż szałwiowy np. z tego przepisu : https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/10/ryz-z-masem-szawiowym-i-swieza-szawia.html

Kopystką po garach
Placek z kalafiora z dodatkami 186

Wstawić do piekarnika i piec do 15 - 20 minut, aż placek będzie przypieczony na złoty kolor. Placek wyjąć, nałożyć ulubione składniki - nie za dużo. Posmarowałam sosem pomidorowym, położyłam wędlinę i posypałam serem. Wstawić ponownie do piekarnika i piec kolejne 7-10 minut, aż ser się stopi. Smacznego

Stare Gary
Pałki z kurczaka z serkiem Apetina 159

minuty. Gdy cebula lekko się zeszkli dokładamy pokrojone papryki. Smażymy razem jeszcze kilka minut. Następnie dokładamy pomidory z puszki wraz z zalewą. Gotujemy na średnim ogniu, aż sos pomidorowy nieco się zredukuje. Na koniec dodajemy 1 łyżkę serka Apetina, mieszamy. Doprawiamy całość solą, pieprzem i dodajemy drobno posiekane liście bazylii. Podgrzewamy jeszcze około 2-3 minuty, po czym zdejmujemy

Smaki Na Talerzu
Spaghetti w pomidorach z cukinią 189

cukinia będzie półtwarda dodajemy krojone pomidor. Dusimy na małym ogniu. Na koniec dodajemy suszone oregano i doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotowany przekładamy do sosu pomidorowego z cukinią. Starannie mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Posypujemy każdą porcję posiekaną natką z pietruszki

Moja smaczna kuchnia
Pizza pepperoni z oliwkami i kaparami 201

kule i rozłóż na blachach (uprzednio posmarowanych delikatnie oliwą z oliwek, robię to pędzelkiem) rozcierając dłońmi na boki i tworząc ulubioną grubość ciasta i brzegi. Na ciasto wykładaj: sos pomidorowy, tarty ser i resztę składników. Jak już ułożysz wszystkie składniki posyp jedną pizzę dodatkowo mieloną roztartą w dłoniach bazylią, a drugą ziołami prowansalskimi (opcjonalnie). Możesz upieczone posypać świeżymi liśćmi

Zasmakuj Kuchni
Spaghetti w pomidorowym pesto z serem korycińskim 202

czarnuszką) 1 czubata łyżka posiekanej zielonej pietruszki (+do posypania po wierzchu) 2 czubate łyżki pesto rosso* 1/2 czerwonej cebuli około 2 łyżki oliwy z oliwek lub miksu tłuszczów *pomidorowy sos Pesto z suszonymi pomidorami, bazylią, orzechami nerkowca, serem Grana Padano i Pecorino Przygotowanie: Ser koryciński (z dodatkami lub bez) trzemy na tarce na grubych oczkach – na tą porcję około

Słodkie okruszki
Kotlety ryżowe z curry 160

doskonale. Nie dość, że nadaje kotletom ciekawego smaku, to jeszcze pięknie barwi je na złoto. Kotlety ryżowe serwować możecie jako danie obiadowe. Podajcie je z surówką i ewentualnie jakimś sosem - pomidorowym, grzybowym lub innym. Kotlety ryżowe to także fajna alternatywa dla burgerów. I tak - bułka z ryżem może dobrze smakować :D Składniki: 1 torebka ugotowanego ryżu ( u mnie pełnoziarnisty

kolorowotorcikowo
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z JAJEM 160

ŚLEDZIOWA Z POMARAŃCZAMI * TATAR ZE SLEDZIA * SLEDZIE POD PIERZYNKA, ŚLEDZIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI * OCTOWE ROLMOPSY * ŚLEDZIE W ŚMIETANIE * SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURAKAMI W JABŁKU * ŚLEDZIE CYTRYNOWE * WINNE ŚLEDZIE W SOSIE POMIDOROWYM Z RODZYNKAMI * ŚLEDZIE PO JAPOŃSKU

Z Majeczką w kuchni
Tofu we włoskiej marynacie 191

godziny, co jakiś czas obracamy słoik, gdyż marynata będzie spływać na dno. Po tym czasie smażymy tofu na niewielkiej ilości oleju.  To wspaniały pomysł na obiad z dodatkiem pomidorowego sosu lub jako składnik sałatki. Życzę smacznego! :) Przepis zaczerpnięty ze strony www.pelnalodowka.pl

Czerwona Porzeczka
PROPOZYCJE KOLOROWYCH KANAPECZEK IMPREZOWYCH 739

Bagietki z serkiem śmietankowym, koperkiem, ogórkiem i rzodkiewką. Bagietki z serkiem śmietankowym, koperkiem, ogórkiem i papryką. Kanapeczki z wędliną, sosem pomidorowym, pomidorem, ogórkiem zielonym i kiszonym, rzodkiewką oraz koperkiem

JejKuchnia

Proponowane wyszukiwania