może się obyć! Cała ta kompozycja po zapieczeniu tworzy na mięsie niesamowicie chrupiącą skórkę, dzięki której prosty, zwykły schab zyskuje iście królewski charakter. Spróbujcie! Gwarantuję, ze taki schab miodowo-musztardowy stanie się jednym z ulubionych – zarówno do obiadu, jak i na kanapki! Polecam! SKŁADNIKI: * schab bez kości * musztarda sarepska – 150 g * miód prawdziwy ( ja użyłam kruszynowego(...)pieprzu, układamy w brytfannie z dodatkiem masła i wkładamy do nagrzanego na 200C piekarnika ( przykrywamy na ok. 30 minut. Po tym czasie pieczemy odkryty oblewając co jakiś czas powstałym sosem ). Ps. do przegotowania schabu wykorzystałam nowości od AMBITION – Brytfannę owalną Taurus , posiadającą pokrywę o podwójnej funkcjonalności. Może ona służyć jako normalna pokrywka, ale również jako patelnia grillowa. Czegoś
Ostra na SłodkoDzisiaj pomysł na pyszną przekąskę na imprezę np. Sylwestra. Kabanosy w cieście francuskim, posypane czerwonym pieprzem i podane z dipem z majonezu, ketchupu i musztardy. Pycha
Oryginalny smaktrzeba. Całą sprawę załatwia glazura miodowo-musztardowa, którą trzeba pokryć upieczone mięso i zapiec. Czas przygotowania: 5 minut Czas pieczenia: 35-40 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji : 2 Glazurowane udka świetnie smakują. Cukry zawarte w glazurze karmelizują się podczas pieczenia, dzięki czemu skórka jest wyjątkowo chrupiąca Glazurowane udka w glazurze miodowo-musztardowej to najprostszy i najszybszy sposób(...)Wymieszaj dokładnie. Krok 3 Wyjmij udka z piekarnika, przestudź, następnie przełóż do głębokiej misy, polej glazurą, obtocz w niej dokładnie mięso. Przełóż z powrotem na tackę (odlej z niej sos jaki wytworzył się podczas pieczenia). Wstaw do piekarnika na 10 minut. Jeśli udka będą się za bardzo przypalać, zmniejsz temperaturę. Zrób keczup: połącz wszystkie składniki w miseczce (pół szklanki passaty
Niedzielny kucharzŚledź na trzy sposoby Przedstawiam Wam trzy najlepsze przepisy na śledzia. Te wersje goszczą co roku na naszym wigilijnym stole. Ale świetnie
kuron.com.plZacznijmy od pytania? Czy jedliście kiedyś sos musztardowo-miodowy? Jeśli nie, to musicie spróbować, a gdy już jesteście jego wielkimi fanami – wypróbujcie kombinację mango i musztarda To zdecydowanie moje odkrycie roku jeśli chodzi o połączenie smaków! Jako sos – po prostu obłędne! Ale żeby dostarczyć kubkom smakowym jeszcze więcej tego szczęścia, sos z mango i musztardy niech stanie się(...)składnikach sałatki. Składniki SAŁATKA 100 g roszponki 1/2 mango 4 figi (opcjonalnie) ziaren z 1 granata 100 g prosciutto lub innej szynki tego typu 50 g fety Wykonanie SOS MANGO-MUSZTARDOWY Obierz pół mango i zmiksuj miąższ z wodą i musztardą. Jeśli sos jest zbyt gęsty – dodaj odrobinę wody. Polej sosem sałatkę i chrup na zdrowie Składniki SOS MANGO
Eat me! Fit me!Ser halloumi staje się coraz bardziej popularny w naszym kraju. Jest to cypryjski ser półtwardy wytwarzany z mieszanki mleka owczego, koziego i krowiego, często z dodatkiem
Natka PietruszkiSer halloumi staje się coraz bardziej popularny w naszym kraju. Jest to cypryjski ser półtwardy wytwarzany z mieszanki mleka owczego, koziego i krowiego, często z dodatkiem
Natka PietruszkiTak, jem mięso i nie, nie uważam, że burger zrobiony w domu z dobrej jakości mięsa to zło (oczywiście inne zdanie mam na temat burgerów kupionych
Fitsweet.meTak, jem mięso i nie, nie uważam, że burger zrobiony w domu z dobrej jakości mięsa to zło (oczywiście inne zdanie mam na temat burgerów kupionych
Fitsweet.mejednych faszerowany schab, u innych soczysta wołowina, a jeszcze u innych pyszności z drobiu. I to właśnie na drób dziś mam dla Was przepis! Zapraszam na fantastycznego kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie z karmelizowanymi pomidorami i pieczonymi warzywami. Kilka składników… chwila roboty… i pyszny niedzielny obiad mamy gotowy! Ps. podczas przygotowań do Tłustego Czwartku i przy okazji przepisu(...)funkcja parowania. Kurczaka dajemy wyżej, warzywa niżej. Czas pieczenia zależny jest od wagi mięsa – wynosi średnio 1 godzinę na 1 kg mięsa. Mięso co jakiś czas podlewamy sosem tworzącym się podczas pieczenia. Warzywa w połowie pieczenia obracamy. Podajemy gorące! Smacznego! Mięso oraz warzywa przygotowane z dodatkową funkcją pary są fantastyczne i zdecydowanie zyskują na smaku! Różnica w soczystości mięsa
Ostra na Słodkoplasterków cienko pokrojonego salami lub chorizo, albo innej kiełbasy 2 jajka Garść rukoli Kilka łyżek siekanej zieleniny: bazylii, pietruszki, dymki Sos winegret 4 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego 2 łyżki octu winnego 2 łyżki musztardy dijon lub deserowej lub miodowej 1 łyżeczka miodu 1/3 łyżeczki mielonej lub utartej w moździerzu kolendry Przygotowanie: Krok 1 Ziemniaki dokładnie umyj, nie musisz(...)misie wymieszaj ziemniaki z fasolką, przesmażoną kiełbasą, rzodkiewką, rukolą, polej winegretem, wymieszaj. Posyp zielenią. Podawaj na zimno lub na ciepło. Smacznegk Artykuł Poniedziałek: Sałatka z młodych ziemniaków z winegretem miodowo-musztardowym pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzBurgery wołowo-jagnięce z marchewką powstały dzięki MrChef, który przysłał do nas paczkę ze składnikami i swoim przepisem. Przepis na burgery zmodyfikowałam po swojemu, dodałam do
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwykorzystać w kuchni nie tylko do słodkich dań. Miodowa marynata świetnie komponuje się z różnymi rodzajami mięs. Odkryjcie więc żeberka na grilla na nowo. Marynowane w miodzie, ciemnym piwie, keczupie, musztardzie i ziołach żeberka to 100 % niepowtarzalnego smaku. Przepis na soczyste grillowane żeberka Żeberka w przepysznej glazurze miodowo-musztardowej, marynowane 2-3dni w naturalnych ziołach i przyprawach(...)odpowiednimi dodatkami będzie jeszcze lepsze i ciekawsze. Oto kilka pomysłów na żeberka na grilla: żeberka z grilla, marynowana papryka z miodem i kromka chrupiącego pieczywa żeberka z grilla z sosem chrzanowym i chrupiącym chlebem żeberka z grilla z sałatką " Duch Korsyki" żeberka z grilla z pieczonymi ziemniakami i korniszonami Smacznego :) Zobacz również przepis na karkówkę z grilla
Moja Książka Kucharska