Składniki (na 3-4 porcje): - pół opakowania makaronu spaghetti - 250 g mrożonych muli - 20 krewetek - 100 g pecorino romano (może być także parmezan) - mała śmietanka 30% - pęczek pietruszki - łyżeczka sosu rybnego - średnia cebula - 3 ząbki czosnku - sól, pieprz - masło do smażenia Posiekaną drobno cebulę szklę w rondlu na łyżce masła, następnie dodaję rozmrożone mule, sos rybny i duszę pod przykryciem
Cook&Lovepomidory z puszki i całość po doprawieniu dusimy jakieś 15 min. Próbujemy i doprawiamy gdy jest taka potrzeba. 2. Spaghetti gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pamiętajmy aby nie dawać oliwy do gotującego się makaronu gdyż potem nie będzie chłonął nam sosu ! 3. Wykładamy porcje makaronu na talerze i podajemy z sosem. Można też wymieszać makaron z sosem i dopiero
Gotowanie...to proste !Składniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti Klopsiki: 500 g mięsa mielonego (z indyka lub wieprzowego) 1 jajko 1 kajzerka sól, pieprz delikat do mięs 1 cebula Sos: 6 pomidorów 1 papryczka chilli 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, pieprz 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii 1 łyżka posiekanej świeżej natki
A Ty Smakuj Mniemin.Koszt na 2 osoby: 12,50 złSKŁADNIKI:Makaron Spaghetti ok 220 gCukinia 1 (średnia)Szynka parmeńska 4 plastryCebula 1Czosnek 2 ząbkiPomidorki cherryOliwa z oliwekSos PestoSól, pieprzPRZYGOTOWANIE:Na patelni podsmażamy cebulę z czosnkiem. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię. Następnie dodajemy porwane plastry szynki parmeńskiej i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy sos Pesto. Łączymy makaron z usmażoną cukinią. Przed podaniem dodajemy świeżo
kulinarnyJasamym czasie na patelnie z rozgrzaną oliwą dodajemy szpinak i przesmażamy go. Dodajemy zmiażdżony czosnek, doprawiamy solą. Gotujemy makaron spaghetti. Do szpinaku dodajemy ugotowane i pokrojone w talarki szparagi. Mieszamy. W tym momencie możemy również dodać łyżkę śmietany. Do powstałego sosu dodajemy ugotowany al'dente makaron i mieszamy dokładnie. Wykładamy na talerz, a na wierzch układamy główki szparagów. Posypujemy świeżo
Miksturownikindykiem i szpinakiem Drukuj Porcje: 4 porcje Czas przygotowania: ok. 20 minut Składniki: 220g makaronu bezglutenowego typu spaghetti + woda + 1 łyżka oliwa z oliwek + sól 1/2 łyżeczki startego imbiru 1 łyżeczka posiekanego czosnku 2 łyżki cukru kokosowego 60 ml bezglutenowego sosu sojowego lub tamari 1 łyżeczka octu ryżowego 1 - 2 łyżek masła orzechowego 1/2 łyżeczki posiekanej papryczki chilli lub sosu
Book of spellsindykiem i szpinakiem Drukuj Porcje: 4 porcje Czas przygotowania: ok. 20 minut Składniki: 220g makaronu bezglutenowego typu spaghetti + woda + 1 łyżka oliwa z oliwek + sól 1/2 łyżeczki startego imbiru 1 łyżeczka posiekanego czosnku 2 łyżki cukru kokosowego 60 ml bezglutenowego sosu sojowego lub tamari 1 łyżeczka octu ryżowego 1 łyżeczka masła orzechowego 1/2 łyżeczki posiekanej papryczki chilli lub sosu sambal
Book of spellsmakarony, które gotuje się kilka minut, a w międzyczasie możemy przygotować do niego sos lub jakiś inny dodatek. Tym razem do mojego makaronu wybrałam cukinie, bo sezon na te warzywa jest akurat w pełni. Zapraszam po przepis, zobaczcie jak szybko możemy przygotować pyszny i łatwy obiad. Spaghetti z cukinią Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 250 g spaghetti 2 niewielkie jędrne
Kulinarne przygody Gatitymożna sobie pozwolić na taką bombę kaloryczną, ale nie przeginajcie. Jeżeli jednak macie wyrzuty sumienia, zróbcie tę potrawę z pełnoziarnistym makaronem, też będzie smaczna. Składniki: 200 g makaronu spaghetti 2 łyżki mascarpone 100 g sera z niebieską pleśnią spora garść sera długodojrzewającego (ja użyłam sera bursztyn) 1/3 szklanki mleka 1 ząbek czosnku 2 garści rukoli oliwa sól pieprz (przepis(...)mieszamy. Następnie dorzucamy pokruszony ser pleśniowy i starty bursztyn. Mieszamy, aż do uzyskania rzadkiego sosu. Dokładamy do tego makaron i od razu umytą rukolę. Na talerze wykładamy makaron, możemy posypać go jeszcze pokruszonym serem pleśniowym, bursztynem i jeszcze raz sypnąć świeżo mielonym pieprzem. Artykuł Spaghetti 3 sery z rukolą pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovymakaron, który moi domownicy uwielbiają, a do niego staram się przygotować jakiś pyszny sos. Dzisiaj zrobiłam bezmięsny sos pomidorowy z cukinią z dodatkiem świeżych ziół. Przygotowanie tego dania zajęło mi około pół godziny i wszystkim smakowało. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti 1 nieduża cukinia 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) 1 ząbek(...)pomidory z puszki. Doprawić solą, pieprzem. Chwilę jeszcze poddusić i dodać świeże lub suszone zioła. 3. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Przełożyć na patelnię i wymieszać ze sosem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichcibyle jakie- głównie za sprawą świeżych ziół, które w tym roku (odpukać!) rosną jak szalone w moich przydomowych donicach no i oczywiście pysznej mozzarelli Galbani. A wiecie, że spaghetti, to takie "nasze" danie? Tzn moje i Pana Męża. Zrobiłam je na pierwszy wspólny obiad, później stało się stałym elementem rocznicowych kolacji ;) Za każdym razem inne, z innymi dodatkami(...)kulka mozzarella Galbani Sól, pieprz do smaku Mąka do obtoczenia Olej do przesmażenia Sos: 200ml pomidorowej passaty 1 mały słoiczek suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 1 mała cebula Świeże zioła: bazylia rozmaryn i oregano Sól, pieprz do smaku 1 łyżka oliwy Dodatkowo: 350g makaronu spaghetti 1 opakowanie mozzarella Galbani Sposób przygotowania: Mozzarellę kroimy na ok jednocentymetrowe kawałki. Składniki na klopsiki
Kuchnia w czekoladziesos, nadzienie, top do pizzy czy wypełnienie słonych bułeczek to będzie smakowało każdemu! W ofercie Helcom znajdziecie zarówno pomidory w słoiczku w zalewie z oleju jak i wysuszone pomidorki bez zalewy do dalszego przygotowania. Ja zwykle wybieram te w oleju, bo są dla mnie wygodniejsze i szybsze w obróbce. A dodatkowo wykorzystuję ten pyszny aromatyczny olej do sosów do sałatek(...)suszonymi pomidorami i szpinakiem Łosoś z suszonymi pomidorami i szpinakiem Kotlety mielone w sosie z suszonymi pomidorami Tortellini ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Makaron z czerwonym pesto MAKARON Z KURCZAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 200-250 g makaronu spaghetti lub innego – 2-3 ząbki czosnku – 1 pierś z kurczaka
nietylkopasta.plpozostaje nic innego jak przygotować keto szparagową carbonarę! Boczek i szparagi zatopione w pysznym kremowym sosie to – w rzeczy samej – danie obiadowe na czasie. Solidne i pożywne. No i zgodne z dietą ketogeniczną ! Zestawiane z reguły z makaronem spaghetti, ewentualnie innymi długimi odmianami. Ale u mnie oczywiście kombinatoryka do potęgi drugiej, czyli keto lniany makaron smażony… Nie musicie(...)już się lekko przyrumieni, dodać szparagi. Jajko wymieszać w misce ze śmietaną i przyprawą. Wyłączyć palnik, masę jajeczną wylać na gorącą patelnię i energicznie mieszać tak, aby powstał gęsty sos. Jeśli sos nie zgęstnieje, można całość jeszcze lekko podgrzać, jednak nie można zagotować, bo jajko się zetnie. Podawać gorące w towarzystwie ulubionego makaronu. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji
Modern Cave Girl