Nie lubię robić sałatek, za to uwielbiam je jeść. Ta jest chyba moją ulubioną ze względu na dużą zawartość kukurydzy, czosnku i pomidorów. Oczywiście ich ilość
Kuchenna KontrrewolucyaPrzyznam szczerze, że jak w większości moich sałatek, połączenie składników było przypadkowe, choć wbrew pozorom wcale nie chaotyczne. Sałatka smakowała wybornie, zwłaszcza mojej Mamie, co stanowi
Gosia gotujeDzisiaj kolejna odsłona warzywa, którego sezon właśnie się zaczyna, czyli szparagów. Oto szybka, wiosenna sałatka z wykorzystaniem młodych warzyw. Jako bazę tej sałatki potraktowałabym ziemniaki, szparagi
Kulinarne przygody GatityKarczoch pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego. Jadalną częścią jest mięsiste dno kwiatowe i dolna część kielicha. Niejadalna jest tylko wewnętrzna część pąka - puch porastający dno kwiatowe
W SMAKCukinie rosną mi w ogródku jak szalone i już pomału brakuje mi pomysłów jak je smakowicie przyrządzać. Najczęściej rzucam wieczorkiem na grilla, pokrojone w plastry
Maślane ciasteczkoOstatnie dwa przepisy były na słodko. Bounty i ciasto drożdżowe ze śliwkami w kształcie ślimaka . Teraz trochę witamin:) Bardzo fajna sałatka na lekką kolację lub
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comJednym z moich założeń przy dodawaniu przepisów było używanie jak najczęściej i jak najwięcej sezonowych warzyw i owoców. Właśnie zaczęły się pojawiać pierwsze szparagi (uwielbiam je
PaleoLifeKrólik, a w zasadzie króliczka, no może czasem króliczyca, albo zajęczyca...taka nowomowa ;-) No szukam określenia na Żonę Mą. Wstęp jakiś trzeba napisać, a że ona
BaRepasOstatnio pyszna sałatka to dla mnie żaden problem. Wcześniej takie śniadanie wydawało mi się nijakie- teraz jest wspaniałe, pyszne a ja czuję się lekko. I nie
Mango PapajaEat kale - or trendy. Jarmuż to warzywo o dużej wartości odżywczej, niedoceniane i mało u nas popularne. Tymczasem jarmuż jest kultowym warzywem zwolenników zdrowej diety
Kulinarny karnet ChristopheraOjczyzną tofu są Chiny. Budzi się ono do życia, kiedy zanurzamy je w przyprawach. Tofu jest niskokaloryczne, zawiera mało tłuszczów nasyconych i węglowodanów, dlatego jest wartościowym
potrawyregionalne„Gdy piekę jakieś mięso w piekarniku zawsze obok stawiam drugie naczynie z buraczkami. Lubię je mieć zawsze pod ręką. Wykorzystuję je później do przygotowania barszczu albo
Wiem co jemSą takie produkty, które zestawione razem tworzą smaki idealne. Jednym z takich połączeń jest dla mnie trio figi (owoc :), serek kozi i miód. A jak jeszcze
Pełny talerzNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Dobrych sałatek nigdy dość:) Mam dzisiaj dla Was pomysł na sałatkę równie kolorową, jak
Kuchnia Pełna Pasji(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Warstwowa sałatka z szynką i ananasem wpadła mi w oko już jakiś czas temu, gdy przeglądałam bloga Bernadetty . Koniecznie musicie ją wypróbować, bo
Kulinarne Przeboje