sos do makaronu - 9438 przepisów (strona:156/630)

Buraczane spaghetti z boczniakami 141

sałatek, wystarczy dołożyć kilka składników, polać sosem lub dressingiem i gotowe. Z warzywnych spiralek powstać też może pyszna, zdrowa kolacja, na ciepło. Serwować je też możecie z klasycznymi sosami do makaronu. Ja proponuję dziś danie na ciepło, coś pomiędzy na wzór sałatki. Z racji kolorystyki, śmiało możecie zaserwować to danie ukochanej/ukochanemu podczas kolacji walentynkowej. Składniki: 1 opakowanie spaghetti z buraka

kolorowotorcikowo
Spaghetti Bolognese. 167

Przepisu na spaghetti bolognese nie mogłoby zabraknąć na moim blogu. Składniki: 400g mięsa mielonego, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, bazylia, puszka pomidorów, przecier pomidorowy lub kartonik sosu pomidorowego, makaron do spaghetti, starty ser żółty do posypania po wierzchu potrawy, ewentualnie (niecała) szklanka wody. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, z łyżką oleju - ilość makaronu w zależności od apetytu

W kuchni u Moniki
Makaron ze szpinakiem i szynką parmeńską 126

Chwile podsmażamy i dorzucamy szpinak. Smażymy przez jakieś 4 minuty aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Następnie dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do tak przygotowanego sosu dodajemy makaron i parmezan. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego Artykuł Makaron ze szpinakiem i szynką parmeńską pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Tagliatelle z kurkami 141

przyprawiamy do smaku, gotujemy kilka minut i na koniec dodajemy resztę masła by sos był bardziej gładki oraz ok 2 łyżeczki sera startego (parmezan) W garnku mieszamy sos z makaronem i podgrzewamy, podajemy posypane serem

Gotowanie jest łatwe
Żeberka Teriyaki. 164

folią aluminiową, przekładamy żeberka i pieczemy w rozgrzanym do 220 stopni piekarniku przez ok. 30-35 minut. Następnie 5 minut pod grillem.  Upieczone żeberka serwujemy z domowym makaronem i sosem powstałym na dnie blachy. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Wstążki makaronowe z chorizo w sosie pomidorowym 200

Jeżeli zrobili ście zapas sosu pomidorowego z Lidla proponuję Wam zrobić szybkie danie obiadowe z makaronem i kiełbaską chorizo w sosie pomidorowym. Ten sos jest tak idealny , że nie trzeba go w cale doprawiać . Może jeszcze zostało coś z tygodnia włoskiego w sklepach, także polecam ten sos . Jak na razie j est moim n umerem jeden . Ps. post nie jest

Ana Mari's world
Wstążki makaronowe z chorizo w sosie pomidorowym 203

Jeżeli zrobili ście zapas sosu pomidorowego z Lidla proponuję Wam zrobić szybkie danie obiadowe z makaronem i kiełbaską chorizo w sosie pomidorowym. Ten sos jest tak idealny , że nie trzeba go w cale doprawiać . Może jeszcze zostało coś z tygodnia włoskiego w sklepach, także polecam ten sos . Jak na razie j est moim n umerem jeden . Ps. post nie jest

Ana Mari's world
Makaron z pokrzywą i fetą, Kino Letnie w Zorzy 175

patelni rozgrzej olej lub masło. Dodaj pokrojony czosnek i podsmaż. Następnie dodaj pokrzywę i przez chwilę smaż z czosnkiem. Zestaw z ognia. Dodaj fetę i wymieszaj. Przełóż sos do makaronu i wymieszaj. Natychmiast podawaj. Sezon kina letniego w Zorzy rozpoczyna się już za tydzień. Planowane projekcje w ogródku ( źródło ): 26.05 – 28.05     Jak Bóg

Qlinarnie i Qlinarnie
Makaron gryczany z szynką parmeńska, pomidorkami i rukolą 137

żytni, makaron gryczany, ryżowy... mamy praktycznie nieograniczone możliwości. Podczas ubiegłorocznych wakacji w Chorwacji zajadałam się tradycyjnym istryjskim makaronem z szynką dojrzewającą i rukolą. Bardzo podobało mi się, że makaron z sosem i z szynką były ciepłe, a rukola dodana na samym końcu, tuż przed podaniem była świeża i chrupiąca. Ostatnio podobne danie zrobiłam w domu - także dodając rukolę już

Kulinarne Inspiracje
TRADYCYJNE KOTLETY MIELONE 350

jedno z ulubionych naszych dań. Poniżej przedstawiam podstawowy przepis, który pozwoli na przygotowanie wielu obiadów. Z mięsnej masy można uformować malutkie pulpety, które sprawdzą się idealnie w pomidorowym sosie do makaronu. Można też przygotować kotlety, nadziane usmażonymi pieczarkami (takie, jak widać na powyższym zdjęciu). Wystarczy usmażyć pieczarki z pieprzem, cebulą i odrobiną soli. Z mięsnej masy uformuj mały okrąg

Przepisy Aleksandry
32 rozgrzewające dania na jesień 1761

jesień, a wraz z nią chłodniejsze noce i poranki, krótsze dni. To pora roku w której króluje dynia, moja ulubiona to hokkaido, z której można przygotować rozgrzewające zapiekanki, sosy do makaronów, zdrowe frytki z piekarnika czy kremowe zupy z rozgrzewającymi przyprawami jak imbir, chili czy kardamon i cynamon.  Jesień w kuchni kojarzy mi się z gorącymi zapiekankami, gęstymi, pełnymi

Moja smaczna kuchnia
LAZANIA 145

uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodać rosół i ponownie wymieszać – jeśli sos będzie za gęsty, dolać mleka. Na koniec wsypać starty ser. Doprawić solą i pieprzem. Sos powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Płaty makaronu gotujemy kilka minut w osolonej wodzie. Cebulę i marchew kroimy w drobną kostkę, dodajemy mięso mielone(...)podsmażamy na oliwie. Przyprawiamy do smaku. Dodajemy jajko i mieszamy. Następnie zdejmujemy patelnię z ognia. Naczynie żaroodporne wykładamy jedną warstwą makaronu, na którą nakładamy część mięsa i sosu beszamelowego, następnie kolejną warstwę makaronu itd. Na koniec całość posypujemy startym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza. Piec około 35 minut

Przepisy kulinarne babci Antoniny
makaron w sosie szpinakowym... 172

szpinaku, kostkę rosołową, kucharka, dusić do odmrożenia co jakiś czas mieszając na koniec dodać pieprz mielony, wlać roztrzepane jajka ze śmietaną 12%, zagotować i zdjąć z ognia do sosu wsypać makaron ugotowany i starty ser mozzarella, wymieszać - smaczne, apetyczne danie obiadowe.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pomidorowy makaron z mięsem mielonym i pieczarkami 96

dodajemy drobno posiekany czosnek, pokrojone pieczarki, chwilę smażymy, dodajemy passatę i zioła. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do Sosu dodajemy makaron, dokładnie ze sobą łączymy. Podajemy ze starta mozzarellą i posiekaną natką pietruszki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen