sos do kurczaka - 9949 przepisów (strona:411/664)

Vol-au-vent z drobiowym ragout z grzybami 372

talerz. 3. Na tę samą patelnię wrzucamy boczek i wytapiamy przez 5 minut. Dodajemy kurczaka i smażymy 5 minut. Dodajemy grzyby i gałązkę świeżego oregano, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i smażymy kolejne 5 minut. Wlewamy śmietanę, dodajemy łyżkę koncentratu i przesmażamy, aż sos zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia. 4. Do gniazdek z ciasta nakładamy drobiowe ragout, posypujemy tartym serem

My Culinary Art
Potrawka z kurczaka z kuskusem i warzywami 184

może być samodzielną potrawą, jak również świetnym dodatkiem do ziemniaków jeśli je polejemy jak sosem :) Podana w przepisie ilość soli i pieprzu jest niewielka, ponieważ potrawkę podałam też dziecku na obiad - zachęcam do dostosowania ilości przypraw do własnego smaku :) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 szkl. mrożonego groszku 1,5 szkl. mrożonej włoszczyzny 1 duża marchewka 10 łyżek kaszy

Kolorowy Przepisownik
Fileciki w sosie pieczarkowym z topionymi serkami 186

danie staje się delikatniejsze w smaku i nieziemsko kremowe. Tak było i tym razem sos po prostu rozpływał się w ustach natomiast same polędwiczki poprzez krótki czas smażenia stały się bardzo soczyste. Całośc podałam z puree ziemniaczanym posypanym koperkiem.  Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 0,5 kg pieczarek 3 cebule 250 ml śmietany 18% 3 serki topione śmietankowe

Kuchenne aromaty
Kurczak, pesto i szparagi 313

mące. Każdy filet obwinąć szynką. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć wcześniej przygotowanego kurczaka z każdej strony przez około 6 minut. Następnie należy wlać śmietankę i dodać pesto - ilości według uznania*. Całość należy delikatnie przemieszać, dodać szparagi i chwilkę podgotować do lekkiego zgęstnienia sosu. Doprawić do smaku pieprzem i dołożyć listki bazylii. Smacznego! * Nie podaje ani ilości śmietanki, ani pesto

Plate of Joy
Zapiekanka warzywna z naturalnym ryżem grillowanym kurczakiem z sosem porzeczkowym. 183

wykładamy połową ryżu, dobrze dociskając. Na ryżu układamy całą zawartość patelni z warzywami i kurczakiem, posypujemy parmezanem oraz podlewamy dwiema łyżkami śmietanki 30%. Wszystko uciskając przykrywamy drugą połową ryżu. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni, funkcja góra - dół, pod przykryciem z folii aluminiowej. Sos. Jogurt naturalny łączymy z łyżeczką dżemu z czarnej porzeczki, wyciśniętym ząbkiem czosnku, solą, pieprzem

BaRepas
Burrito i tortilla - zwinięta kanapka na szybko 215

różnych resztek. W tym tygodniu nie nagromadziło się tego dużo, więc dodałam: sardynki w sosie pomidorowym paski papryki czerwonej po kilka grzybków marynowanych kiełki soczewicy Bardzo fajnie sprawdzają się: krążki lub półksiężyce pora słupki ogórków konserwowych tarta marchew suszone pomidory z zalewy oliwnej kawałki kurczaka fasola guacamole Zaginamy dół placka, chowając część zawartości, a potem zawijamy w rulonik. Et voila

Weekendy w domu i ogrodzie
Mandarynkowy sos do mięs na zimno (pikantny) 188

przejdzie byle co. Wiem, że nie toleruje połączenia mięso + owoce. Ja z kolei uwielbiam kurczaka z jabłkami i tymiankiem mojej mamy, albo połączenia mięso + owoce w wykonaniu tesciowej (oczywiście zakładając, że mam ochotę na mięso, co zdarza się ostatnio dość rzadko). Obawiałam się, że sos będzie za słodki, mdły. Nic bardziej mylnego. Delikatny, świeży, pikantny. Koniecznie na zimno. potrzebujemy

Szybko Tanio Smacznie
Penne z kurczakiem i pieczarkami 345

wedle opisu na opakowaniu. Pieczarki pokroić, na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, podsmażyć je. Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić solą, pieprzem, smażyć na patelni ok 10 min. od czasu do czasu mieszając. Dodać pieczarki, śmietanę, doprawić pieprzem, wymieszać delikatnie wszystko razem, przykryć by sos się zagotował. Dodać pietruszkę na sam koniec. Smacznego

pink envelope
PSTRĄG Z BATATAMI I MARTINI , COQ AU VIN , KREME BRULLE , TARTA CYTRYNOWA …. czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W AUBERGINE! 204

Zapachy WOW! COQ AU VIN ( normalnie jest to kogut ) – restauracja Aubergine podaje natomiast kurczaka zagrodowego, duszonego w warzywach i czerwonym winie, razem z pieczonymi ziemniakami i sałatką. Delikatne mięso ( o łącznej wadze ok. 0,5 kg! ) fantastyczne odchodzące od kości … zatopione w wyrazistym sosie z czerwonego wina. Do tego całe grzyby, marchew, ćwiartki ziemniaków i świeża sałatka

Ostra na Słodko
Zapiekanka z makaronem i brokułem 419

oraz posiekaną drobno cebulę. Kiedy składniki będą miały kolor złoty dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka opruszoną przyprawą gyros.Smażymy dopóki mięso nie będzie surowe. Do podsmażonych warzyw i mięsa dodajemy brokuł oraz mały jogurt naturalny oraz dwie łyżki śmietany. Doprawiamy ziołami oraz pieprzem. Aby sos był bardziej smaczny, możemy także roztopić kostkę rosołową w połowie szklanki wody oraz dodać

Kuchnia Pełna Pasji
Sznycel z pieczarkami w sosie śmietanowym 225

osoby.   SKŁADNIKI 2 filety z piersi z indyka (ewentualnie dwie piersi z kurczaka) 1 jajko 1 szklanka bułki tartej (mniej więcej) margaryna do smażenia 1 duża śmietana 18% (330 g) około 200 g pieczarek 1 duża łyżka mąki (np. wrocławskiej) przyprawy do sosu: sól, pieprz biały, majeranek przyprawy do sznycla: sól, pieprz biały PRZYGOTOWANIE Do garnuszka wlać śmietanę, dodać

Passions hobbies life
Makaron mascarpone 186

Posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Dorzucić na patelnię i dobrze zrumienić. Kiedy kurczak będzie rumiany dodać pomidory z puszki. Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru. Doprowadzić do wrzenia, gotować na średnim ogniu 3 minuty. Dodać serek mascarpone. Mieszać aż się rozpuści. Spróbować sos i w razie konieczności doprawić. Do roztopionego sosu dodać dużą garść świeżej bazylii

W kuchni wieczorem
Roladki truskawkowe 228

oszypułkować, osączyć.  Przekroić truskawki wzdłuż.  Układać na piersi z kurczaka truskawki, zwijać piersi w roladkę.  Obtoczyć dobrze roladki w samej mące.  Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć roladki,smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.  Kilka truskawek zmiksować, podawać z sosem truskawkowym

Kuchnia Danusi
Myslac o wiosnie. Salatka. 246

myjemy i po osuszeniu wkladamy do miski. Pomarancze obieramy i kroimy na kawalki. Piers kurczaka myjemy, osuszamy i po oczyszczeniu kroimy w kostke. Doprawiamy papryka w proszku i tymiankiem. Podsmazamy na patelni. Solimy. Przekladamy do miski. Na koniec dodajemy prazone platki migdalowe. Skladniki na sos mieszamy ze soba, doprawiamy do smaku sola i pieprzem i zalewamy nim salatke. Delikatnie mieszamy

Przysmaki Karolki
Wieprzowina w pięciu smakach 402

smak – ostro-słodki. Tym razem wybrałam wieprzowinę, ale równie dobrze można użyć do niego kurczaka. Świetnie komponuje się z ryżem. Składniki na 3-4 porcje: 40 dag chudego mięsa wieprzowego (u mnie szynka) 1,5 paczki mrożonych warzyw (mieszanka chińska lub orientalna) 3 łyżki sosu sojowego 1,5 łyżeczki przyprawy 5 smaków Kamis 0,5 łyżeczki imbiru mielonego

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania