Zapiekanka "zielono mi" 178stratą mozzarellą. 3. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut. Po wyjęciu posypujemy szczypiorkiem. Smacznego :-) Do zapiekanki możemy dodać kurczaka, lub inne mięso czy rybę. Podajemy z sosem czosnkowym lub innym ulubionym
kruche babeczki
Ziemniaki pieczone jak z ogniska 220się upiekły wbijając w nie wykałaczkę. Jak wchodzi bez problemu ziemniaki są gotowe ! Ja tak przygotowane ziemniaki podałam do karczku który przygotowałam w wolnowarze, ale sądzę że do sosu czosnkowego też byłyby genialne ! Ziemniaki pieczone jak z ogniska
Kuchnia na wzgórzu
Pizza od serca 242grubo serem i ułożyć na wierzchu paprykowe serduszka. Zapiekać jeszcze 5- 7 minut aż ser się dobrze rozpuści. Podawać na ciepło z ulubionym sosem. Pizza doskonale smakuje z sosem czosnkowym: 150 g jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku sól i pieprz
Kolorowa kuchnia Elki
Naleśniki po meksykańsku 193został nam po farszu *** *** Potrawę posypujemy z wierzchu startym na tarce żółtym serem *** *** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia. Podajemy polane domowym sosem czosnkowy PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY
Blog z Apetytem
Frytki z piekarnika – frytki z batatów, ziemniaków i warzyw korzeniowych 251Pyszne, zdrowe frytki z piekarnika, czyli frytki z batatów, ziemniaków, marchewki i pietruszki podawane z sosem czosnkowym na bazie jogurtu (lub z ketchupem). Aby przygotować frytki z piekarnika należy wszystkie warzywa pokroić w słupki jednakowej grubości. Dzięki temu wszystkie upieką się w tym samym czasie. W przeciwnym wypadku cieńsze frytki zrobią się szybciej, podczas gdy grubsze będą surowe w środku
Moja Delicja
SMAŻONE PIEROŻKI SEROWE 151najwyższa pora! Dziś mam dla Was przepis na genialne smażone pierogi z nadzieniem serowym. Świetne jako przekąska, dodatek do obiadu albo imprezowe danie. Wspaniale smakują solo albo np. z sosem czosnkowym. Robi się je błyskawicznie! I zawsze się udają! Gorąco polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 0,5 kg * jajko – 1 szt * woda – 0,5 szkl * oliwa
Ostra na Słodko
Szpinak z fetą czyli pierogi z ciasta francuskiego 205Bierzemy pędzelek i każdy z pierogów smarujemy jajkiem. Posypujemy np. czarnuszką. Pieczemy 20 minut w piekarniku. Tak to wygląda na żywo : ) Do pierogów możemy dodać sos – najprostszy to sos czosnkowy Smacznego ! ps. jeśli zostanie Ci farsz, zawsze możesz go dodać do makaronu i mieć pyszny obiad następnego dnia : ) Szpinak z fetą czyli pierogi z ciasta francuskiego
Kuchnia na wzgórzu
Kapsalon – holenderski kebab 1549minut (do czasu rozpuszczenia się sera). Wyjąć foremki z piekarnika, polać najpierw sosem nr 1 (z ketchupu i majonezu), a następnie na wierzch każdej foremki wsypać sałatkę. Całość polać sosem czosnkowym. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Kapsalon – holenderski kebab appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Golonka indycza pieczona 238golonkę wieprzową, przyrządzaną na różne sposoby. Dzisiaj mam dla Was propozycję golonki ale indyczej. Nie co mniej kaloryczna a równie smaczna. Danie treściwe, można podawać samodzielnie , dobrze smakuje z sosem czosnkowym, równie doskonała jest w duecie z ryżem. Polecam. Składniki 3 indycze golonki 1 średnia marchew 1/2 główki czosnku … Czytaj dalej Golonka indycza pieczona
gotuj ze mną
Szybki i pyszny filet z kurczaka z patelni 168żadnej roboty. Nie ma potem masy rzeczy do mycia i pół uwalonej kuchni. A cała rodzinka zachwycona. U nas filet z kurczaka był z warzywami pieczonymi i sosem czosnkowym, ale świetny będzie również z ryżem czy zwykłymi gotowanymi ziemniakami. Filet możecie doprawić w dowolny sposób, takimi przyprawami jakie lubicie. Ja użyłam soli, pieprzu, ziół prowansalskich i czosnku na mięsko oraz
Mieszam w Garnku
Orama lub Chanum- kazachska rolada z mięsa mielonego z marchewką i cukinią w cieście 184małym ogniu przez około 40-45 minut. Z resztą składników postąpić w ten sam sposób, zrobić drugą roladę i ugotować w ten sam sposób. Podawać Chanum ze śmietaną lub sosem czosnkowym. Smacznego Orama lub Chanum- kazachska rolada z mięsa mielonego z marchewką i cukinią w cieście Orama lub Chanum- kazachska rolada z mięsa mielonego z marchewką i cukinią w cieście
Smaki Armine
Tradycyjny barszcz ukraiński 192być najpierw podsmażone. Prawdziwy tradycyjny barszcz ukraiński często wzbogacany jest tzw. sało - solonym boczkiem, który dodaje się pod koniec gotowania.. Zupę podaje się z małymi bułeczkami - pampuszkami polanymi sosem czosnkowym. Tradycyjny barszcz ukraiński powinien być gęsty, bogaty w składniki, których liczba może dochodzić do 20. Jest to typowe danie jednogarnkowe, które doskonale smakuje także odgrzewane następnego dnia. Tradycyjny barszcz
Cztery Fajery
Odrywany chlebek z kurczakiem i serowym środkiem 203Kolejny hit wśród imprezowych przekąsek. Można go podać na zimno jak i na ciepło. Z sosem czosnkowym smakuje rewelacyjnie. Dodatek masła sprawia, że chlebek ma maślany posmak. Bogaty środek sprawia, że danie jest bardzo syte! Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 3 łyżki oleju rzepakowego 20 g świeżych drożdży ¾ szklanki ciepłej wody Farsz
VioletoweKucharzenie
Szybki i pyszny filet z kurczaka z patelni 231żadnej roboty. Nie ma potem masy rzeczy do mycia i pół uwalonej kuchni. A cała rodzinka zachwycona. U nas filet z kurczaka był z warzywami pieczonymi i sosem czosnkowym, ale świetny będzie również z ryżem czy zwykłymi gotowanymi ziemniakami. Filet możecie doprawić w dowolny sposób, takimi przyprawami jakie lubicie. Ja użyłam soli, pieprzu, ziół prowansalskich i czosnku na mięsko oraz
Mieszam w Garnku
Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym 271ugotowaniu brokuł wyjąć i przelać zimną wodą. Jogurt, majonez, obrany czosnek, koperek zmiksować w blenderze. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Brokuł ułożyć na półmisku polać obficie sosem czosnkowym. Na wierzchu ułożyć fetę pokrojoną w kostkę oraz posypać podprażonymi na suchej patelni pestkami. Najlepiej podawać bezpośrednio po przygotowaniu
Ala piecze i gotuje