sok - 13499 przepisów (strona:608/900)

Sernik z kremówką 224

dodawać kolejno żółtka, białka z kolei ubić na sztywną pianę i dodać do, podobnie postąpić ze śmietaną kremówką, którą należy ubić i utrzeć z pozostałymi składnikami. Na koniec dodajemy sok z całej cytryny, wszystko starannie mieszamy i wylewamy na blachę wyłożoną ciastem. Pieczemy w 180 stopniach C przez około godzinę

Kuchenne aromaty
Tarta z mascarpone i owocami 154

wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C., w tej temperaturze pieczemy 5 min, następnie skręcamy do 180°C i pieczemy ok. 30 min.   Do tarty idealnie pasuje sok z przeciśniętych przez sitko borówek. Smacznego

Moniki Smakołyki
Lazania z mięsem mielonym 197

rozgrzać olej i zeszklić na nim drobno pokrojoną cebulę. Dodać mięso mielone i smażyć stałe mieszając. Kiedy mięso już nie będzie surowe dodać rozgniecione pomidory z puszki wraz z sokiem, przecier pomidorowy,majeranek,liść laurowy i doprawić solą i pieprzem. Chwilę wszystko razem dusić. Sos beszamelowy W małym garnku rozgrzać masło i wsypać mąkę stale szybko mieszać trzepaczką

O kuchni z uczuciem
Przepis na… – Vitello tonnato, wykwintny smak Piemontu 320

białego, wytrawnego wina. Całość gotujemy na małym ogniu przez 70-90 minut uzupełniając odparowujące wino. Z garnka wyjmujemy mięso. Powstały sos ubijamy ze 100 ml oliwy z oliwek i sokiem wyciśniętym z dwóch cytryn. Dodajemy łyżkę kaparów. Mięso w całości polewamy sosem i wstawiamy pod przykryciem na dobę do lodówki. Po tym czasie smaki uzupełnią się i danie jest gotowe

Bon Ton Italia
Chłodnik wiosenny 212

himalajska pieprz Ogórka obrać, umyć. Rzodkiewki umyć i pozbawić ogonków. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć ogórka oraz rzodkiewki. Następnie starte warzywa umieścić na durszlaku, aby pozbyć się nadmiaru soku. Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Kefir przelać do miski i za pomocą trzepaczki lekko go spienić. Na sam koniec dodać starte warzywa, czosnek i posiekany koperek wraz ze szczypiorkiem

Ugotować
Sernik Czekoladowy kajmak, Straciatella 161

ciasteczek maślanych 40 g czekolady deserowej Masa serowa: 350 g sera twarogowego mielonego puszka kajmaku o smaku czekoladowym 40 g czekolady deserowej rozpuszczonej w kąpieli wodnej łyżeczka soku z cytryny 60-80 g cukru pudru- opcjonalnie- jeśli masa kajmakowa jest zbyt słodka, a twaróg kupny jest z zawartością cukru, spróbuj masy zanim dodasz cukier. Moja masa nie była zbyt słodka

KreatywnePiny
Młode ziemniaki zapiekane z twarożkiem i mozzarellą 317

wykorzystywać twaróg i inne dobrej jakości sery do przyrządzania moich dań :) 6 średniej wielkości młodych ziemniaków marynata do ziemniaków: łyżka oliwy z chili 2 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki soku z cytryny łyżeczka suszonego tymianku   3 łyżki naturalnego, zmielonego twarożku 2 łyżki twarożku typu włoskiego 3 łyżki startej mozzarelli (lub cheddara, opcja również wypróbowana) pół pęczka cienkiego szczypiorku

Mienta blog
Kurczak w marynacie musztardowo ziołowej 180

Cześć! Dziś mam dla Was pysznego kurczaka - koniecznie spróbujcie!!! :) składniki 250 g filet z kurczaka buraczki 100 g kaszy gryczanej marynata: sos sojowy ok 1/4 szklanki łyżka miodu sok z połowy cytryny odrobinę oleju 3-4 ząbki czosnku czubata łyżka musztardy sarepskiej przyprawy: papryka słodka, imbir, pieprz, tymianek, bazylia , oregano Filet pokroić w paseczki. W misce przygotować marynatę i wrzucić

Cukier&Puder
50 twarzy żeberek z grilla 170

anyżu ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżki soli kilkanaście ziarenek pieprzu cytryna pokrojona w grube plastry Na glazurę: 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki miodu 3 łyżki oleju sok z cytryny Żeberka kroimy na mniejsze porcje. W wielkim garze gotujemy wodę. Do gotującej wody wrzucamy wszystkie składniki (żeberek nie wrzucamy). I gotujemy na mocnym ogniu przez pięć minut. Wyłączamy

ladykitchen
Ciasto z rabarbarem i kruszonką. 183

bardzo ostrożnie mieszamy za pomocą szpatułki, aby nie uszkodzić bąbelków powietrza (nie miksujemy mikserem!). Do ciasta dodajemy masło i ostrożnie mieszamy do połączenia się składników.  Kiedy rabarbar puści sok, obtaczamy go w mące.  Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem. Ja użyłem formy o wymiarach 20x30 cm, także może być tortownica o średnicy

Kuchnia Łukasza
Zielone szparagi pieczone w piekarniku 291

metoda na zielone szparagi. Tym razem pieczone w piekarniku. Sprawdzam różne metody przygotowania zielonych szparagów. Ta jest bardzo wygodna , polecam! składniki 500 g zielonych szparagów sól pieprz sok 1 1/2 cytryny oliwa z oliwek Przygotowanie Przygotować szparagi.  Umyć szparagi, osuszyć, a ich zdrewniałe końce obciąć lub odłamać, co jest chyba najlepszą metodą, gdyż szparagi przełamują się

Stare Gary
Czerwony koktajl owocowy 144

Piękna, słoneczna pogoda, pyszny napój i odpoczynek w ogrodzie. Czy to nie brzmi idealnie? Dla mnie tak!  Składniki : * banan * garść czerwonych winogron * garść mrożonych truskawek lub malin * szklanka soku pomarańczowego lub 2 soczyste pomarańcze * opcjonalnie kilka listków świeżej mięty Przygotowanie : Wszystkie składniki naszego koktajlu miksujemy. Jeśli przeszkadzają Wam skórki winogrona to można przelać koktajl przez sitko. Jednak

Magiczne Życie Marty
Soczysty pstrąg 187

pokrywy rybkę trzeba obracać i grillowanie trwa 35-45 minut. Do pstrąga już na talerzu warto dołożyć po kawałeczku cytryny gdyby ktoś chciał sobie go jeszcze trochę skropić sokiem z cytryny

Mechanik grilluje
Domowy miód 135

minut. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy na 24 godziny. Po tym czasie kładziemy gazę na sitku i nad garnkiem odcedzamy napar, na końcu dociskamy kwiatki. Do naparu dodajemy sok z cytryny i cukier. Gotujemy na małym ogniu przez około 40 minut, by miód zgęstniał. Przelewamy do słoiczka. Mmm Pycha

NA MOIM TALERZU
Dietetyczna sałatka z łososiem i serem bałkańskim 324

pomidorki koktjalowe - kapary - 6 kosteczek sera bałkańskiego (do kupienia w Lidlu) - ogórek zielony - 2 łyżki brązowej ciecierzycy - łosoś wędzony + dresing (ocet winny o smaku morelowym, oliwa z oliwek, sól, sok z limonki) Zjedlibyście taką w pracy? Ja bardzo chętnie! Polecam! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni! Buziaki

SMYKWKUCHNI