śniadanie - 17689 przepisów (strona:705/1180)

Konfitura z truskawek i czerwonej porzeczki 125

Rozpoczął się czas zamykania w słoikach letnich smaków. A jesienią i zimą w paskudne poranki, będziemy poprawiać sobie nastrój kanapką z cudnie pachnącą konfiturą. Nie zrobiłam

Codziennik Kuchenny
Sałatka pomidorowa z tuńczykiem 134

Sezon na pomidory w pełni. Na straganach jest duży ich wybór: czerwone, różowe, zielone, czerwono-brązowe, żółte, pomarańczowe, w różnych kształtach i rozmiarach. Wow! Ta różnorodność

Codziennik Kuchenny
Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami. Pasta do kanapek. 144

Pomidorową pastę słonecznikową kupowałam w sklepie eko dla mojego dziecka, które nie jada do pieczywa mięsnych dodatków - jest kanapkowym wegetarianinem :) Pasta jest bardzo smakowita i powstaje

Codziennik Kuchenny
Majonez domowy 132

Przygotowanie domowego majonezu jest bardzo proste, a według tego przepisu również i szybkie. Majonez kupiony w sklepie nie zawsze nam smakuje, często ma konsystencję niewłaściwą do

Codziennik Kuchenny
Wielkanocny barszcz biały z klopsikami z białej kiełbasy 163

Na wielkanocny barszcz biały i żurek jest tak wiele przepisów, że trudno ustalić jaki jest ich jedynie słuszny skład tych zup;) Zamieszczam przepis na najprostszy jaki

Codziennik Kuchenny
Potrawy na Wielkanoc 126

Odwiedzającym mojego bloga życzę zdrowych i spokojnych  Świąt Wielkanocnych,  optymizmu, wiosennego nastroju, miłych spotkań w gronie rodziny i pysznych potraw na stole. Poniżej zamieszczam

Codziennik Kuchenny
Zawijane bułeczki ze szpinakiem 157

Zawijane bułeczki szpinakowe upiekłam uczestnicząc w Kwietniowej Piekarni Amber . Bułeczki nie są trudne w przygotowaniu, a efekt pieczenia bardzo ciekawy, jak widać na zdjęciach;) Składniki: 450

Codziennik Kuchenny
Rillettes z łososia 144

Rilletes, to pochodzące z Francji smarowidło do pieczywa. Pierwotnie przygotowane z wieprzowiny, drobno pokrojonej i długo gotowanej w tłuszczu. Finalnie otrzymywano produkt przypominający miękki pasztet, łatwy

Codziennik Kuchenny
Tofucznica, siostra jajecznicy 124

Tofucznica, to daleka krewniaczka jajecznicy. Obie potrawy mają podobny wygląd, aromat, konsystencję i na tym podobieństwa się kończą. Tofucznica jest potrawą wegańską, przygotowaną z tofu naturalnego

Codziennik Kuchenny
Sałatka z fetą, pomidorami, papryką i ogórkiem 212

Najczęściej gotuję zgodnie z porami roku. Jednak w takie paskudnie szare i deszczowe dni mam ochotę na nieco przekory i przygotowuję potrawę letnia oraz bardzo kolorową

Codziennik Kuchenny
Dietetyczny pasztet z indyka. 231

Dzisiejszy przepis, to druga wersja dietetycznego pasztetu drobiowego na moim blogu (klik: pasztet z kurczaka ). Ten przepis będzie odpowiedni dla osób na diecie niskotłuszczowej i bezglutenowej

Codziennik Kuchenny
Regionalne Smaki - KWIECIEŃ. ZAPROSZENIE 157

Kuchnia Regionalnych Smaków w kwietniu gościć, będzie na Lubelszczyźnie. Upieczemy jeden z najsławniejszych przysmaków tego regionu, placek z cebulą, czyli Cebularz. Został on wpisany na Listę

Codziennik Kuchenny
Cebularz 167

W ramach kwietniowych Regionalnych Smaków piekłam Cebularz, jeden z najbardziej popularnych produktów tradycyjnych w województwie lubelskim. Składniki na 6 cebularzy: 25 dkg mąki pszennej 30 g

Codziennik Kuchenny
Regionalne Smaki. Zaproszenie. Ruchanki Kociewskie 192

W maju zapraszam do przygotowania pysznych Ruchanek Kociewskich. Są to drożdżowe placuszki, które piecze się od dawna na Kociewiu. Przepis pochodzi z odcinka 2 serii Poszukiwacze

Codziennik Kuchenny
Ramen z makaronem konjac i smażonym tofu 240

Pradziadkiem zupki błyskawicznej powszechnie nazywanej chińską, był Ramen. W jego skład wchodzą 3-4 grupy produktów: bulion + makaron + warzywa + mięso, ryby, owoce morza

Codziennik Kuchenny