Czereśnie to moje ukochane owoce, przedkładam je nad truskawki (zawsze się spieramy w tej kwestii z domownikiem), brzoskwinie, czy egzotyczne guajawy. W czereśniowym sezonie obowiązkowo goszczą
Quinoa Raz!Uwielbiam farinatę, bo jest prosta i pożywna, a w zależności od tego, co do niej dodamy może zupełnie zmienić charakter ;) Dziś z okazji 3 urodzin Akademii
Quinoa Raz!Już chyba wspominałam, że czereśnie to moje ukochane owoce, chętnie dodaję je wszędzie tam gdzie pasują, a ostatnio zajadam się takim oto zestawem :) Naleśniki z mąki
Quinoa Raz!Jeszcze nie miałam okazji dodawać, takiego wpisu i na wstępie chciałabym zaznaczyć, że nie jest to reklama. Zwyczajnie postanowiłam
Quinoa Raz!3 białka jaj kurzych 3 łyżki mleka 3 łyżki mąki pszennej szczypta soli kilka kropel oleju miód Do białek dodać szczyptę soli i mleko, ubić na
Lubię to gotujęKochani taką sobie sałatkę wymyśliłam i taką wszyscyśmy zjedli. Jest przepyszna i to jest mało powiedziane.Uwielbiam kombinować, bo wtedy czuję , że żyję! Choć porcja w salaterce
Z Kuchni Do KuchniDzisiaj powrót to do przeszłości, czyli do starych zdjęć i przepisów dawno przeze mnie zrobionych. Czy zdarza się wam w sklepach kupować gotowe bagietki czosnkowe? Pewnie
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: 200 ml jogurtu naturalnego 100 g serka śmietankowego 1/2 awokado 1 jajko 1 szklanka mąki krupczatki lub innej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka
czarrna od kuchniLubię seksowne jedzenie. Takie, które przyciąga wzrok i widząc je, już wiesz, że chciałbyś to zjeść. Najlepiej tu i teraz. To danie to dla mnie
Mango Papajaoj dawno mnie tu nie było oj dawno. moje życie ostatnio nie układa sie za dobrze. takie batoniki proteinowe dodają trochę otuchy :) Składniki (2-3 batoniki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćMoje ulubione pieczywo z patelni, podpłomyki, można przygotować na wiele sposobów. Bazą jest zawsze ciasto składające się z mąki, wody i soli. Dla urozmaicenia można dodać
Moja smaczna kuchniaDawno nie było pieczywa, więc dzisiaj to nadrabiam. Pyszne pszenne bułeczki z płatkami owsianymi i uprażonym sezamem są jednymi z moich ulubionych. Dłużej zachowują świeżość niż
Codzienna kuchnia niecodziennaKolejny przepis z wykorzystaniem porzeczek, tym razem na słodko. Dodatek banana sprawia, że koktajl staje się słodszy i bardziej kremowy. Za intensywny fioletowy kolor odpowiedzialne są
Dobra karmaDzisiaj będzie po francusku! Tylko że.. ja po francusku umiem jedynie: “Jean Paul Belmondo”, “pari pari”, “żetę” i “żole taxi” 😉 Pamiętacie ten teledysk? Zagraniczny dres
WiszniówkaW moim magicznym domu wszystko się zdarzyć może. Nawet to, że z mojej foremki na babeczki wyskakuje jajecznica z pieczarkami. ..i to nie byle jaka
Wiszniówka