dobrej jakości. Jego delikatny, orzechowy smak jest ledwie wyczuwalny i stanowi doskonałe tło dla wzajemnie się przenikających, warzywnych aromatów, grających tu zdecydowanie główną rolę. Pyszna i orzeźwiająca propozycja na śniadanie - w łaśnie tak smakuje wiosna! Składniki: 1-1 ½ kostki Bio Tofu naturalnego Polsoja 4-5 łyżek migdałowej śmietanki 1 pęczek rzodkiewek 3-4 małe ogórki gruntowe 3 cebulki dymki
Roślinna - blog wegańskistokrotki na syrop [ klik ] zbieramy kwiaty mniszka na miodek albo do tempury. Same smakowitości i zdrowie na talerzu. Tym razem z kwiatków mniszka i stokrotek wyczarowałam smakowity omlet na śniadanie i przed chwilą skończyliśmy go zajadać, pyszny. Pamiętajcie nie zbierajcie ziół i kwiatów przy szosach i ulicach, róbcie to w przydomowych ogródkach, działkach czy na łące. Omlet z pomidorem
Moje Małe Czarowaniecukrów i pomagają regulować ich poziom we krwi. Ich właściwości zdrowotne są nieograniczone. Dlatego i ja po nie sięgnęłam używając do pysznych koktajli, deserów oczywiście dietetycznych i musli na śniadanie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikDomowy chleb to zapach roznoszący się po całym domu, to smaczne śniadanie lub kolacja. Świeży jeszcze ciepły z masłem to uczta dla podniebienia. Do tego jak ktoś lubi kubek mleka czy kakao. Ja osobiście nie lubię, więc jem sam chleb z masłem. Wiadomo, mówi się że taki ciepły chleb jest niezdrowy ale jak mu się oprzeć, skoro jest taki
Ewa w kuchniKiedy tradycyjne kanapki znudzą się, wtedy mamy kłopot co podać na śniadanie czy kolację. O ile panie zadowolą się owsianką czy jakimś jogurtem, tak panów to raczej nie przekona. Mężczyźni woleliby coś konkretniejszego, prawda? :) Proponuje w takim przypadku paszteciki z wędlina i żółtym serem. Takie kanapki inaczej podane, bo na ciepło. Jest to też idealna przekąska, która możemy zaserwować
Codzienna kuchnia niecodziennaProsty, zdrowy i orzeźwiający :) Koktajl rabarbarowo-bananowy to świetny pomysł na drugie śniadanie czy przekąskę w biegu. Doda energii i zaspokoi głodek. Ma niestety jeden minus... Otóż najlepiej przygotować rabarbar wieczorem aby był gotowy na rano (lub rano, żeby był gotowy na późniejszą część dnia ;) Rabarbar gotujemy kilkanaście minut i dobrze aby też przestygł, dlatego czas robienia tego
Jedzeniomaniaporcji, czas przygotowania oraz szczegółowo wymienione składniki i sposób wykonania przedstawiony w punktach. Zawarty jest również krótki opis charakteryzujący daną potrawę. Książka podzielona jest na kilka kategorii: Smoothies i śniadania Zielone przystawki i małe przekąski Zielone zupy i sałatki Zielona dania główne Zielone ciasta i desery Na samym początku znajduje się opis niektórych zielonych warzyw oraz nazwy kilku
Z miłości do słodkościuformować ciastka. Po 20 minutach mamy mega zdrowe, pożywne i smakowite ciasteczka, które ze szklanką zimnego mleka smakują świetnie:) Bez wyrzutów możecie dorzucić je dzieciom do szkoły jako drugie śniadanie albo zapakować do pracy - są bardzo sycące, dodają energii i dostarczają mnóstwa wartościowych składników. Na blogu znajdziecie też przepis na inne przepyszne owsiane ciasteczka (zdjęcia proszą się już
Słodko-Słony Świat Ilonywołowej, która jest niezwykle delikatna, soczysta i rozpływająca się w ustach. To oczywiście moje zdanie, wy swoje możecie wyrazić po jej wypróbowaniu, bo warto. U nas królowała dziś na śniadanie, a dopełniał ją sos serowy. Potrzebujemy: 500 g mleka 80 g sera ementaler, startego na tarce 30 g masła 30 g mąki pszennej 3 szczypty pieprzu czarnego 1/4 łyżeczki
MamaOskarkaJesienią dostałam od mamy zamrożone grzyby leśne. Lubię zjeść je w weekend na śniadanie usmażone z cebulką, kiełbaską i jajkiem. Lecz teraz nie o tym, tylko o makaronie z grzybami i chili. Obowiązują tylko grzyby leśne. One nadają smak i aromat potrawie. Na 4 porcje Potrzebujemy: 225g grzybów leśnych 150ml rosołu wołowego 100ml czerwonego wina 1 puszka
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/O niebo lepsza od sklepowych musli Polecam! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp
CoolinarniePLzachwycały. Dziś mam dla Was wersję jabłkowo – rabarbarową. Prażone owoce ( no dobra, rabarbar to warzywo! ) połączone z prawdziwym miodem i chrupiącymi orzechami są świetnym pomysłem zarówno na leniwe śniadanie, jak i słodki podwieczorek. Są też idealnym pomysłem do zrobienia na grillu! Gwarantuję, że będą się zachwycać nimi nie tylko dzieci, ale i dorośli. Świetnym dodatkiem ( ale to już
Ostra na SłodkoSałatka idealna do grilla czy na śniadanie. Jeśli podane składniki podzielimy na 3 porcje, to jedna będzie miała 173 kcal. Składniki: duży pęczek rzodkiewki 2 ogórki gruntowe 2 łyżki posiekanego koperku serek wiejski (light) 4 jajka łyżka śmietany 12% sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki i rzodkiewki również kroimy
e-PrzepisyKulinarnezeszłym tygodniu w ramach akcji Wypiekanie na śniadanie miałam wziąć udział i piec babeczki z budyniem, ale tak się złożyło że nie zdążyłam opublikować swojego postu w obowiązującym terminie. Dlatego jak to sie mówi "co się odwlecze to nie uciecze" dzisiaj prezentuje wam przepis Pawła i Magdy z bloga Chleby info i ich babeczki nadziewane z budyniem
Bernika - moj kulinarny pamietnik